• b10
    #16
    A probléma a cikkel az, hogy elfelejti azt a fontos tényt, hogy az informatikához köthető témákon kivül szinte alig van használható anyag a "mindennapi élet" és a nagyon speciális témákban. Ezzel szemben a könyvekben több ezerszer annyi anyagot lehet találni, mint interneten.

    Engem többek pl: az autós oldalak érdekelnek, és összevetve a katalógusok, és a "hobbi" autós oldalakon található adatokat, elég durva eltérések vannak.
    Egyik nap filózófusok életrajzát kerestem, de 3 oldalon 3 különböző adatot találtam születési adatnak. Irány a főiskola könyvtára, ott találtam 2 könyvet, ahol a pontos adat volt. Ennyire megbízható az internet ? Meg Web 2.0-ás hülyités ? Meg "vége a könyvtáraknak" ? Aki ezen a véleményen van, az vagy hülye, vagy linux iso-kat és torrentes cuccokat tölt le a netről, mert kb. ennyire használható az internet.

    Én 1996 óta használom a netet, tehát nem 12 éves "1 hete netezek" kisfiú vagyok, mint az áltag netezők és a hozzászólók többsége, de mégis azt látom, hogy mindig nem jött el az, hogy a könyvtáraknak be kell zárnia, mivel az interneten nagyon kevés használható anyag található meg. Ez az, amit sosem reklámoznak az internetszolgáltatók, attól hogy van olcsó és gyors net, attól még nem lesz 10 - 20 ezer ember, aki egy adott téma szakértőjeként weboldalt készít.