Webkettõ felsõfokon: A könyvtáraknak befellegzett
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
miert szukseges olyan dolgokrol nagy hangon nyilatkozni aminek semmi realitasa?
mi az h youtube relevans infokat hordoz mert sokan megnezik.. ez baromsag .. az a vacak semmi massal nincs tele csak poenosnak hangoztatott identlen videokkal..
iwiw?? egy zart rendszer amiben meg a hirdetesi oldalakat sem kepesek kiszurni es naponta 3 levelet kell torolnom mert ismet egy uj MLM cegprobal gazdagga es gondtalanna tenni?
google.. hat inkabb hasznalom a libinfot mert nincs kedvem napokat tolteni nemmukodo vagy eppen sex oldalnak burkolt hirdeteseket nezegetni a beirt keresesem eredmenyekent..
mellesleg akinek eddig bejott nezze meg a google 2.0-t meg a szakteszterek is azt mondtak h egy rakas kaki..
masreszrol .. a konyvtarak addig biztosan eletben maradnak amig a felsookatatasban a tanaraink meg mindig a 30 evvel ezelotti tanterveiket osztjak es nem hajlandok emailt olvasni vagy pl zart es biztonsagos belso halozatot hasznalni amin a sajat diakjaikkal normalisan kommunikalhatnanak..
meg egy utolso szoszenet,, deep web es az informaciok..szep alom h az ertekes infokat a cegek akik uzemeltetik a servereiket midenfele kereso motoroknak csak 'ugybol' felajanljak.. es mi lesz a hackerekkel akik igy melo nelkul maradnak? :)
remelem fenti sorbol kitunik mennyire tartom ertelemsnek a cikket.. talan inkabb arra kellene figyelnunk amit a nyugati konyvtarosok tesznek -pl: ask the librarian- es amilyen szerepet kinnt kapnak a szakkepzett dokumentum=informacio osztalyozashoz erto emberek ...
-- Horda be with you! www.hordateam.fw.hu
És képzeld, e-könyvek is vannak fenn, akár magyar nyelven is több tízezer v mégtöbb.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
http://webkoncept.blog.hu/2007/05/20/egy_konferencia_labjegyzetere_in4_web3_0
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A könyvekben pedig naprakész információkat legalább ugyanennyire. Mindkét médiumnak megvan a létjogosultsága, és ahogy a színházat sem ölte meg a mozi, majd azt a tévé, ugyanúgy meg fog maradni a könyv is (legfeljebb e-book formájában, de ettõl még nem összekeverendõ az interneten, weboldalakon fellelhetõ információkkal)
A PDA-n olvasásban pedig a warezoláson kívül semmi egyéb elõnyt nem látok, hanem inkább kifejezett hátrányokat.
Méret, kereshetõség, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Egy 10 kötetes enciklopédiát magaddal cipelhetsz, és 2 másodperc alatt megtalálhatsz benne bármit, akár a metrón ülve is. Szerintem ez nagy dolog.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Sajnos ez tényleg így van. Alig található pontos és normális szakszerû info a neten. A napi érdekességek és furcsaságok megtekintéséhez jó, de KEMÉNY SZAKMAI dolgokat megtalálni rajta mûvészet.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Engem többek pl: az autós oldalak érdekelnek, és összevetve a katalógusok, és a "hobbi" autós oldalakon található adatokat, elég durva eltérések vannak.
Egyik nap filózófusok életrajzát kerestem, de 3 oldalon 3 különbözõ adatot találtam születési adatnak. Irány a fõiskola könyvtára, ott találtam 2 könyvet, ahol a pontos adat volt. Ennyire megbízható az internet ? Meg Web 2.0-ás hülyités ? Meg "vége a könyvtáraknak" ? Aki ezen a véleményen van, az vagy hülye, vagy linux iso-kat és torrentes cuccokat tölt le a netrõl, mert kb. ennyire használható az internet.
Én 1996 óta használom a netet, tehát nem 12 éves "1 hete netezek" kisfiú vagyok, mint az áltag netezõk és a hozzászólók többsége, de mégis azt látom, hogy mindig nem jött el az, hogy a könyvtáraknak be kell zárnia, mivel az interneten nagyon kevés használható anyag található meg. Ez az, amit sosem reklámoznak az internetszolgáltatók, attól hogy van olcsó és gyors net, attól még nem lesz 10 - 20 ezer ember, aki egy adott téma szakértõjeként weboldalt készít.
A cikkben az elsõ két elõadás összefoglalója szerepel, állítólag nemsokára felkerül a teljes konferencia anyaga videón.
A PDA-ra visszatérve pedig én sem elsõsorban magát könyvet (fizikailag) akarom kifizetni, hanem a benne lévõ tartalmat, de másodsorban hogyha egyszer már kifizettem akkor jobb ha megvan kézzelfoghatóan is nem pedig csak egy .pdf file és slussz ennyi.
A PDA-n olvasásban pedig a warezoláson kívül semmi egyéb elõnyt nem látok, hanem inkább kifejezett hátrányokat.
Hamarosan veszek egy VGA felbontású PDAt v OLED kijelzõs e-papírt és azon olvasok az öblös fotelben..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Abból nem gazdagodna meg senki és nincs benne pénz.Mivel minden errõl szól...
Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A közbeszerzés lényege, hogy közbe szerezzünk is valamit.
Egyébként:
"A web elsõ tíz éve arra ment el, hogy az emberek megtanították a gépeket olvasni. Mostmár képesek kezelni, felismerni a szövegeket. A következõ évtizedek pedig azzal fognak telni, hogy a gépeket megtanítjuk értelmezni a szövegeket."
Valahogy hiányolom innen azt a tiz évet, amikor az embereket megtanitják elolvasni a gép által irt anyanyelvükön irt üzeneteket..
Mert lehet itt web1000rõl is beszélni ha a user meg tescó gazdaságos 1 bites kivitelben készül..
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Mi a f*nak nyomatjak itt a sok f*ot ezzel a web 2.0 bu*al...
Hova lephetnenek tovabb a jelenlegi szartol?
Fuck...
1altalan minek eroltetik ezt az egeszet???
Inkabb legyen net hozzaferes mindenkinek ingyen mindenhol a vilagban szoszerint MINDENHOL!!!
es utanna johetnek az efele fas*ok..
Ah bazz nem ertem en az embereket...
Csak én éreztem úgy, mintha a Mátrix 2 végébõl az Alkotó (vagy hogy hívják) szólt volna hozzánk?<#buck>#buck>