Az Univerzum eredete - próbálkozás a fizika meghatározására, értelmezésére
  • _Vegeta_
    #460
    Elolvastad mit irtam? Egy folytonos vilagot irtam le tehat a fogalom hogy "elotte" nem letezik. Elotte is ugyanaz volt. Remelem igy ertheto, tudom hogy a fogalmazasom hagy némi kivannivalot maga utan.

    Az igaz hogy talan nincs annyi idonk hogy rajojjunk a valaszra, de ez nem jelenti azt hogy a keressel is fel kell hagyni. Valaszokat kell talalni lehet hogy istenke iranyit mindent de azzal hogy ezt hisszuk nem jutunk elobbre, talan bolgabbak leszunk ha azt hihetjuk hogy meghalunk es utanna istenkehez megyunk, de semmi esetre se visz elorebb a vilagunk megismereseben. Epp ezert nem is foglalkoznak a tudosok a "isten" kerdessel mert lenyegtelen. Mindenki hihet azt amit akar ezert jo. Lehet buddha vagy ketfeju 4kezu medve arcu es saska testu leny is az isten lehet egy anyagtalan leny is. A lenyeg vegeredmenyben a tudomany szempontjabol teljesen lenyegtelen. Aki pedig egy-egy penzsovar idiota ember irasanak hisz vagy egy 2000eves 2000evvel ezelotti embereknek irott bugyutasagban az a szememben elmehet a fenebe, mert keptelen kesz ervekkel alatamasztani a hitét.

    #459:
    "Nem ertem meg miert kell olyan sok fantazia ahoz hogy felfogjak/lekovetkeztessek az emberek hogy minden kell kovetkezzen valamibol/valahonnan, meg a ternek es idonek is."
    En meg azt nem ertem miert kell mindennek a veget es az elejet keresni. Miert olyan nehez elfogadni a lehetoseget hogy az idonek valoban nincs vege se kezdete hanem az egesz olyan mint egy korpalyan halado bolygo. Sose talalod meg az elejet mert nincs neki. Az ido is konnyen lehet ilyen ezert mondtam hogy nem feltetlen azt kell keresni hogy a bigbang elotti idoben mi volt hogy veguls bang lett belole.