Az Univerzum eredete - próbálkozás a fizika meghatározására, értelmezésére
  • Locutos
    #445
    Keresednek eleget teszek es kielemzem a #318-at mikike

    Az 1.-es ponthoz valasz: A TV-t, a szeket, a mobilt megalkotta valaki(az ember), az embert is megalkotta valami(mondndjuk a termeszet), a termeszetet megalkotta valami(az osrobbanas(Big Bang)) es a Big Bangot?
    Isten? De akkor az ANALOGIA SZERINT ora is felteheto a kerdes ot ki/mi alkotta meg?
    Ha Isten evilagi, es kapcsolatba van a valos vilagunkkal(akarmibol kiindulva), akkor logikus hogy o sem lehet termeszetfeletti, tehat a termeszet resze, tehat nem alkothatta a vilagot, IGY A LEGLOGIKUSABB ES LEGESSZERUBB LEHETOSEG hogy a Big Bang is VALAMI MAS TERMESZETI/FIZIKAI JELENSEG KOVETKEZMENYE.

    2. kerdesre valasz: Ez a kerdesed tulajdonkeppen osszefuggesbe van a fizikusok betegsegevel is. Ebben a topikban targyaltuk ki, hogy a termeszet fizikai torvenyeinek szama vegtelen sok kell legyen, mert nem lehetseges hogy barmire is ne legyen magyarazat. EBBOL KIFOLYOLAG
    == BÁRMI == !!
    == BÁRMI == !!
    kihangsulyozom neked mikike hogy ha vegtelen sok termeszeti torveny van BARMINEK meg van az eselye. Meg volt az eselye annak is hogy a Fold korai idoszakaban a kezdetleges aminosavak, meg nagyon kezdetleges sejtek kialakuljanak(felteve ha fel birod eddig fogni egyaltalan amit irtam) ES A LENYEG, HOGY NEM ISTEN MUKODOTT KOZRE HANEM A ==KEMIA== !!!
    innentol mar csak fejlodes kerdese eljutni az emberig(evolucio)
    Es akkor mi mozgatja a fizikat meg a kemiat, hat az 1.-es pontban is kizartam logikailag hogy nemlehet Isten az, mert akkor otet is kene mozgassa valami... es epp errol szol ez a topik, mind azt vizsgaltam en hogy mi mozgathatja a fizikat(ha kivanod majd meg osszefoglahatom egyszer)

    Es az utolso off/filozofiad igenis ertelmes kerdest vet fel, beidezem:

    "(Off/filozófia: ha nem így van akkor, mi értelme van az életnek? Mit csinál egy ember: megszületik, dolgozik, eszik, alszik, ürít, meghal. Ha nincs folytatása a dolognak, mi értelme ennek a folyamatnak? A végállapot ugyanaz lesz, mint ez eredeti. Por.
    Egy igazi ateista miért nem végez magával egyből? Egy csomó szenvedést megspórolna. Vagy ennyire ostoba lenne, hogy ezt nem látja át?)"

    Az elet ertelme topikban en is irtam, hogy szerintem mi az elet ertelme:
    ket egyenerteku valaszt adtam
    1. Semmi
    2. a boldogsag
    A ketto egy es ugyanaz. Mindjart megerted(mar ha megerted...)
    Azt irtad hogy mi az ember eletenek az ertelme, eszik, iszik, dolgozik, es meghal, es ennyi volt? En ertem mi faj neked is. Az ertelmetlen elmulas. Pedig attol hogy nekunk ez lenyelhetetlen nem azt jelenti hogy nincs igy, es erre alapozva szovogetjuk a naiv vigasztalo teoriakat, "hogy nem lehet minden hiabavalo"
    pedig minden hiabavalo...a mi eletunk azoknak az ossejteknek a tovabbfejledt komplikalodott valtozata, mint ami a kezdeti primitiv korszakban kialakult. A lenyeg semmit sem valtozott .Elni akart az ossejt is, es mi is. Ezert talpalkozott, ezert igyekezett alkalmazkodni a kornyezetehez. Neki az ehseg primitivebb kemiai formaban jelent meg, nekunk komplikalodott komplexebb erzelmekkel. Innen MEGERTHETO hogy mi az erzelmek funkcioja: csak egy funkcioja van: a faj eletbenmaradasanak az elosegitese, fenntartasa. Azert van ehsegerzet, hogy egyel es eljel, azert kivanod meg a noket hogy fennamradjon az emberi faj. Azert vannak "magasfoku" eszmeid, vilagnezeted, hogy kompatibilitasba keruljon az egyen a kozosseggel(tarsadalommal), mert a kozos egyuttmukodes az egyen javara is vallhat, ezert kellett kialakuljanak erkolcsok, tarsadalmi szabalyok(hogy ezek neha utkoznek, es kibujnak egyes egyenek a koz erdekei alol, az csak a logikus gondolkodas miatt van, hogy tulajodnkeppen csak abszolut onzoseg letezik, az egyen a maximum javakat akarja maganak mindig) Egy szo mint szaz, az ember is allat, csak komplexebb pszihevel rendelkezik. Es ennyi.
    Ha igy vesszuk logikus amit mondtal, hogy az ateista ember akkor miert nem vegez magaval azonnal, szabadulna meg a kinjaitol. Hat itt jon be az elet "masodik" ertelme a boldogsag, az oromszerzes. Ha eleg oromod boldogsagod van, ha ateista is vagy minek vedd el az eleted. Itt fonodik ossze az let ertelme a boldogsaggal is.