Az Univerzum eredete - próbálkozás a fizika meghatározására, értelmezésére
  • patiang
    #435
    Mikike azért fura, hogy pont Te mondasz ilyeneket : "tőlem nyugodtan hihettek abban, hogy a föld négyszögeletes", vagy "ha fárasztó gondolkodni, nem kell csinálni", amikor pont Te takaródzol be dogmákkal. Még az ókori vallások is sokkal emberközpontúbbak voltak, mint a katolikus vallás. Amokor már a sumérok ia tudták, hogy a föld gömbölyű, és több naprendszeribeli bolygót felfedeztek, olyan pontossággal, hogy a mai mérések szeint is megállja helyét, akkor jött Kr.u. a kereszténység, mely mindent kidobott, és a föld lapos, és LAPOS. Persze ez szinte majd mindenre vonatkozott, mert, ha nem akkor mehetett a máglyára, vagy törték kerékbe...stb.
    Mondj nekem egy tudományt, mely annyi emberáldozatot követelt volna mint bármely vallás a világon. Sőt még a napjainkban is. Az iszlám az ő hitét tartja az igaznak, mi a miénket. De végül is melyik a igaz?? Nem beszélve a világon fellelhető többi vallásról.
    Egyébként, ha végigolvastad már a Bibliát nagyon sok analógia található benne a tudománnyal. Csak tudni kell értelmezni. Nekem azzal semmi bajom, hogy Te azt hiszed, hogy az univerzumot egy felsőbbrendű "lény" teremtette, de könyörgöm BIZONYÍTÉKOT!! Ja, mert a Biblia azt írta. De a bibliát kik írták?! Isteni sugallatra. Hát igen amikor Sanyi-bá / HIT / azt állítja, hogy minden este megbeszéli Vele a következő napi teendőket, sőt még vitatkozik is vele, akkor kikérem magamnak, hogy kételkedj abban, ha én állítanák ilyet.
    Visszatérve az univerzumra. A tudomány érvekkel próbálja alátámasztani érvelését, és nem sértődik meg, ha újabb, és újabb érvek bukannak fel.

    Gallieit II. János Pál rehabilitálta, mert azt állította, hogy a föld forog.