Az Univerzum eredete - próbálkozás a fizika meghatározására, értelmezésére
  • Locutos
    #356
    Es mivel megint sikerult regenyt irjak kulon irom most a hasonlatot, hogy milyen nehez is lehet egy ido utan mar megmagyarazni valamit.
    Tetelezzuk fel hogy az univerzumunk a sok galaxisjaval egy reszecske egy meg szupernagyobb vilagban. Mondjuk olyan legyen mint nekunk az elektron, vagy proton. Mondjuk abban a szuperfelso/szupernagy vilagban is el valami intelligens elet, aki fizika kiserleteket vegez. Eljut odaig hogy felfedezi a "reszecskeket" esetunkben egy teljes mi univerzumunkat. Mikor fogja o utkozeses, gyorsitos kiserletekkel rajonni hogy a reszecskejeben galaxisok vannak, a galaxisokba csillagok, azok korul bolygok, es hogy ezek meg a mi atomjainkbol all. Ne beszeljek a rengeteg csillagkozi kepzodmenyekrol, fekete lyukak, sotet anyag. Szinte eselytelen hogy mindezekre rajojjon. Maxi rajon hogy vannak az "eros magerok" ami neki a mi gravitacionk lesz, es max rajon hogy galaxisokbol all az o reszecskeje, de tovabb nemigen hiszem tul sokmindenre ra tudna jonni, ha ugy vesszuk mondjuk hogy kb, a mi mentalis kapacitasunkkal rendelkezzen.
    Szerintem hasonlo cipoben jarunk mi is a mikrovilaggal, a mikroreszekkel. Es megint sikerult regenyt irjak ... :) jelezzetek ha sikerult elolvassatok ezt az utolso sort is :)