Az Univerzum eredete - próbálkozás a fizika meghatározására, értelmezésére
  • Locutos
    #282
    Tehat ilyen korulemnyek kozott rasejthetne hogy "teremtett" vilagban el(matrixban:) de azt is biztosan tudna, hogy az ami neki szimulaja a vilagot(az en szamitogepem) nem lehet kivetel a logika alol, oneki is kell mukodjon valami torvenyek alapjan, tehat mindenkeppen az is vegtelen resze kell legyen.
    De TETELEZZUK fel hogy en jol tudok programozni, es a szupernel is szuperebb szamitogepem van ami vetekszik a vegtelen(legalabbis nagyon-nagy) szamitas kapacitasaval, es ugy irom meg a kis matrix vilagom programjat, hogy a torvenyek a lehetseges esetek kozul random(valasztott) mindig kovetkezzen egybol, igy azt tudom elerni, hogy mindenre lenne egy okozo magyarazat. Ebben az esetben a kis MI-m mindig tudna kutatasokat vegezni a vegtelensegig, sose tudna lelni egy oszthatalnan abszolut magyarazot. Maris lathatjuk hogy egy a mienkehez nagyon hasonlo esethez jutna. Ebben az esetben nem gondolna hatarozottan hogy irott vilagabn el, de a vegtelen lehetseges esetek alapjan, ez is egy lehetseges eset lenne.

    De ami a LENYEG, hogy en teljes erteku fizikat, meghatarozhatatlan, vegso ertelmezhetetlen anyagot adtam neki, pusztan a szamitogep azon kepessege altal hogy (absztrakt elvont) logikai elemek kozott muveleteket(az osszefuggeseket) kepes elvegezni. Ebbol a felvetett
    esetbol en szemely szerint ugy latom, hogy nincs kulombseg egy fizikai valosag es egy elmeleti rendszer kozott, vagy csak annyi, hogy a "VALOSAG" a sok lehetseg esetek egy AKTUALIS PARTIKULARIS(egyedi) esete.