• BStage
    "a linux es az OO milyen SZABADALMAKAT"

Az oo valószinűleg elég sokat, mivel az egész az ms office koppintása. Hogy az ms office-ból mi lett szabadalommal védve azt nem tudom, nem is érdekel, ez a jogászok dolga.

A linuxban szerintem kevesebb valós szabadalomsértés van, de azért ott is akad, pl NTFS, SMB stb.

Egyébként ha tippelni kéne, akkor annak a 230 szabadalomnak talán a 10% az ami valós és egy perben meg is állná a helyét, a többi csak baromság.

"Az, hogy az ugyfeligenyek szoftverbe epitese koppintgatas "

nocsak-nocsak, most már ügyféligény? Általában azt halljuk, hogy amit az oo nem tud, arra nincs is szükség. Akkor hogy lehetett ez ügyféligény?

"Ha a calc felhasznaloja ossze akar adni szamokat, akkor lesz benne sum fuggveny."

Érdekes módon már az oo 1.0-ban is volt sum függvény. De látom nem érted a lényeget. Office csomagokat ezer féle képpen lehet fejleszteni, a gond azzal van, hogy az oo semmi egyedivel nem tud előrukkolni, csak másolja azt amit az ms office bejáratott, kitesztelt, bemutatott az embereknek. Ha igazad lenne és az oo nem koppintana, hanem véletlen csak mindig később hoz ki olyan funkciókat amik az ms office-ban egy évtizede elérhetőek, akkor kb ugyanilyen számban találnánk forditott esetet is, mikor valamit az oo talált ki és az ms office-ba került bele később. Érted már a lényeget?

"az hogy az excel-ben elobb volt sum fuggveny, az kit erdekel? Semmi jelentosege. "

A fentiek figyelembe vétele mellett, ajánlanám újra elolvasni amit már 20 leirtam: miért nem azoknak mondod ezt akik elinditották a másolós vitát? Én csak reagáltam ezekre, hogy azért nem egészen a ms lop az opensource-tól! Hányszor irjam még ezt le?! Amúgy engem sem érdekel, ha valami előbb volt egy másik rendszerben, főleg, ha a másolat jobb mint az eredeti. (lásd novell edirectory - ms acitve directory) Vagy akkor se érdekelne, ha nem jönne elő hetente valami agyalágyult, hogy a ms csak lopja az opensource fantasztikus találmányait. Szóval akadjunk le végre erről a másolós témáról, mert nem hoztam fel.

"OO olyasmit nyujt amit az MS Office soha nem is fog, meg akkor se ha beleintegraljak a Windows-ba es ingyen adjak melle. Open Source. "

Ez pedig megint nem szakmai érv. Ez gyakorlatilag a kutyát sem érdekli, idei felmérések szerint a felhasználók 5%-át ha érdekli. Engem speciel nem érdekel. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy programozottan elérhető, scriptelhető legyen az alkalmazás, aminek a ms termékek 100%-ban eleget tesznek az opensource-osok között pedig elvétve ha találni ilyet.

"hanem a negyzetracsos papirt, az AmigaOS-t, a Unix rendszereket, a lotus 1-2-3-at "

azon már régen túlnőtt az oo, igy marhaság, hogy ezeket szeretné utolérni. A ms office-t szeretnék utolérni és a windows-t.
    Az office-t sikerült is utolérjék csak éppen 10 évvel vannak lemaradva. De azért egy 1-2-3-at meg 10 évvel túlnőtték már.

"Szoval kitol is koppint a linux meg az OO? A felhasznaloktol."

LOL

"Akkor meg ne reklamozd a szuksegtelen funkcioidat ezeknek a cegeknek, ok jol megvannak az OO-val."

Nagyon unom már, hogy nekem hozol fel olyan dolgokat amiket nem én kezdtem itt el. Mindig a linuxosok és az opensource-osok kezdik fikázni a ms és closed source termékeket, hogy milyen ócskák. Egyetlen egyszer nem szólaltál fel, hogy ne reklámozzák a szarjukat, a cégek nagyon jól megvannak az ms o-val és windows-al. Ugye-ugye, kettős mérce? Ellenben engem egyetlen egyszer nem láthattál azzal inditani egy topicban, hogy bezzek a ms termék. Én mindig csak a linux vitézek szakmai hülyeségeire reagálok amivel megpróbálnak hittériteni. Szóval előbb a saját portád előtt, légyszives...

"Licencdijat meg mire fizetunk? Mindenre. "

Akkor már megin a hozzá nem értés esete van. Vettetek volna csak outlook license-et.

"Pedig arra hogy heti egyszer megnezzek egy excel tablat, vagy megnyissak egy word doksit, arra eleg lenne az OO is."

ha kompatibilis lenne, akkor valóban elég lenne, de fényévekre van attól. De ismét csak visszakanyarodunk a hozzáértéshez, ha ennyi az igényed, akkor az outlook license mellé letöltöd az ingyes office viewereket és máris meg tudsz nyitni bármilyen office állományt mégpedig teljes pompájában, nem össze-vissza ahogy az oo szétrontja a komolyabb dokumentumokat.

"Te egyszeruen nem tudod lenyelni azt hogy az OO elegendo nem 1 es nem 2 ceg szamara"

Hányszor itam eddig le, hogy akinek elég az oo, azt használja? 10x? Neked szövegértési nehézségeid vannak?

"De az szintiszta kábitas hogy azt mondod az OO-ra hogy jatekszer"

Aki teljesen ismeri az ms office képességeit (és nem irógépként használja a word-öt) annak valóban játékszer az OO. Aki meg primitiv feladatokra használja, annak egy primitiv program is megfelel. Hol itt a probléma?