• remark #188
    Abban 100%-ban igazat adok neked hogy ha az MS megtalalja a modjat hogy hogyan hulyitse a nepet akkor az MS-sel szemben alloknak is kicsit okosabban kellene fellepniuk es nem baromasagokat (olyasmiket amivel mindent elernek csak a celjaikat nem) osszehordaniuk.

A "Ha az kell, akkor azt mondja az ember hogy pl. a Word egy nagy szar. Es akkor mi van?" az valoban gyenge resze volt az ervelesnek, de mindossze azt akartam vele mondani hogy ha az MS mondhat hulyeseget, akkor en is mondhatok. Ami nem tetszik az az, hogy az en hulyesegemet hallva pl. te is azonnal jossz es (jogosan) helyre teszel, de mikor az MS beszel total hulyeseget, akkor az normalis, azt hagyjuk szo nelkul. Vagy te ezt hogy latod? Az Open Source halott lenne? Azt megertem hogy veded a MS-t, mert van miert (en is leirtam hogy jol teljesitenek a dolgai, szervernek se rossz stb.) de valahogy egyoldalu az egesz. Vedjuk az MS-t koromszakadtaig, de mikor hulyeseget csinal, megy a lapitas.

Az irasod tobbi reszevel mar nem ertek egyet.

"az opensource-osok amit lekoppintanak a ms-ról az jobb mint az eredeti, lásd oo szinvonala, tudása, erőforrásigénye"
    Nem tudom ki allit ilyet SZO SZERINT. Az viszont igaz, hogy az OO alternativaja az MS Office-nak, es ezt az MS is tudja. Remelem te is. Igaz, hogy ugy fogalmazol hogy "akinek az kell, hat hasznlja" meg hogy aki azt hasznalja az igenytelen, de mindegy, ezek csak frazisok, azert te is csak tudod, hogy az OO az alternativa nagyon sok feladatra, nagyon sok cegnel... Ha igy van, ird mar le legyszi hogy igy van.

"Csak koppintják a ms termékeket és egy évtizedes lemaradású gányolást sikerült összehozzanak sok évnyi koppintás után."
    Ugy erted hogy olyan programot irni ami szoveget szerkeszt, koppintas? Ez a mondatod nalam a flame kategoria. Talan az MS volt az elso aki tablazatkezelot meg szovegszerkesztot adott ki? Amikor egy masodik ceg is elkezd autot (motorral ellatott negykereku kozlekedesi eszkozt) gyartani akkor az koppintas? Vagy nem igy erted, akkor megis hogyan?
    Az, hogy a koppintast hangsulyozod, (hogy irjam hogy ne legyen szemelyeskedes) azzal olyan helyzetbe hozod magad, mint azok a bizonyos linux vitezek, akik "ha az kell" alapon nalatok az allasinterjun szakmai butasagokat beszelnek.

"A vita mindig abból jön, hogy az igénytlenek elkezdenek fröcsögni az eredeti termékről és kvázi lehülyéznek mindenkit aki nem igénytelen és profi terméket akar használni."
    Azzal egyetertek hogy sok a divatfikazo ember. Azaz aki csak ossze-vissza szid mindent amit er, foleg az MS-t, viszont a sok beszednek semmi alja. Az viszont megint a te szakmai tevedesed hogy aki pl. OO-t hasznal az igenytelen. Es ez az, ami a vita masik felet generalja. Olyan jelzoket es olyan megfogalmazast dobsz be, ami egyszeruen (hogy irjam) nonszensz, minden alapot nelkulozo, es csak generalja a flame-et.
    Szoval ha nalad kinyilik a bicska mikor a linux vitezek szakmai szegenysegi bizonyitvanyukat allitja ki, akkor legyel magaddal is hasonloan kritikus, mert ha egy linux vitez lehulyezi azt aki MS cuccot hasznal, minden gondolkodas es megalapozott erveles nelkul, akkor ez bizonyos mertekben rolad is elmondhato.