Ez mondjuk marhaság. Amikor én nyomdai előkészítő voltam, akkor attól rettegtem mindig, ha valaki word-ben hozta a szarát :/. Miért? Azért, mert akkor ő meg volt győződve róla, hogy az már tök kész, és örült milyen jó fej. Én meg csinálhattam, hogy olyan legyen, amilyet elképzelt... Inkább hozta volna sima txt-ben a szöveget, azt elmondja, hogy milyen legyen, sokkal egyszerűbb lett volna. A nyomdai program pedig a QuarkXpress volt, mert az erre való. A word NEM alkalmas kiadvány szerkesztésre, azt a buta titkárnőknek találták ki ilyen levélírásra. Egyébként az OO "word"-je is valószínűleg ilyen, az SEM nyomdai munkára való.
Miért nem? Egyszerűen, mert a word (és lehet, hogy az OO szerkesztője is) ahány gép annyi féle módon jelenítette meg a hozott dokumentumot. Szal, ha behoztak valamit, hogy "ez tök kész, csak ki kell nyomni", az tök szépen megnyílt az én word-öben leprán áttördelve, köbö köze nem volt ahhoz, amit a megrendelő "tök kész"-re csinált. Meg szinre bontani se nagyon tudott a word. Meg sokmindent, ami kellet volna, hiszen nem is arra volt kitalálva! Ééértem? És szerintem még most is ilyen (annyira nem vágom a legeslegújabb verziót, mert, ha lehet kerülöm, mint a pestisest).
Összefoglalva: aki word-ben készít nyomdai kiadványt, na AZ az igénytelen. (itt most az OO hasonló cuccára is gondoltam, ez most nem MS ellenes beszólás, hanem word ellenes nyomdai oldalról :))