KoS#145
"Másrészről meg szeretem én "uralni" a szoftvert, tehát a legkisebb részletekig meghatározni, hogy melyik partíció melyik könyvtárába települjön, esetleg a profilok hol helyezkedjen el, kirakjon-e ikont, ha igen, hova...stb"
Ha eddig csak ezt olvastam volna toled, akkor azt mondanam hogy a Linux pont neked valo :)
Persze az elore elkeszitett csomagoknal nem tudod megmondani hogy hova telepuljon (mivel vannak szabvanyos helyek ahova kerulnek a dolgok, ez elsore nekem is erthetelen volt, de mar kezre esik), de ha sajat magad forditod a programot, akkor egesz aprolekosan be lehet allitani mindent. Persze ezt egyelore nem ajanlanam, mert ehhez kell bizonyos tapasztalat, es ahogy olvasom a kornyezetben nincs gyors segitseg.
Masreszt ha ez a vagyad, hogy urald a renszert nem csak a programok telepitesere vonatkozik, hanem az egesz op.rendszerre, akkor tenyleg meg kellene tanulnod a Linux hasznalatat, mert ott a legmelyebb szintig lehet latni hogy mi miert van, illetve utana lehet jarni. Ez is egy dolog volt ami megtetszett a Linuxban, azaz hogy ha raszanom az idot, a legmelyebb retegig at lehet nezni, meg lehet erteni a rendszert. Persze az elejen sokat szenvedtem, az el kell ismernem. Akkoriban meg nem is voltak ilyen kiforrottak a disztribuciok. De most mar nagyjabol azt erezhetem amikor win-t kell hasznalnom, mint te amikor Linuxszal szenvedsz. Sok minden nem esik kezemre, nehany megoldas sokkal hulyebb, bonyolultabb mint Linux alatt. :)