• Penge4
    "Inkabb azt ird le hogy Windowson hogyan mukodik ugyanez."

Az magától értetődik, hogy Windowsos szoftverekhez van a legtöbb infó, support (fórumokon, itt ott)...stb. Én nem az a típus vagyok, hogy elém tesznek valamit és használom, hanem szeretek utánanézni hogy miből mi a legjobb, illetve a globális vélemény az adott valamiről, bármiről legyen is szó. Másrészről meg szeretem én "uralni" a szoftvert, tehát a legkisebb részletekig meghatározni, hogy melyik partíció melyik könyvtárába települjön, esetleg a profilok hol helyezkedjen el, kirakjon-e ikont, ha igen, hova...stb

"alap esetben szerintem ilyenre nincs szukseg"

Konkrétan az Opera heti előzetesét szerettem volna telepíteni.

"Viszont szerintem ha egy eloismeretekkel nem rendelkezo ember ele leraksz egy windowst, szinten nehezere fog esni sok sok dolog, es eleg sokat kell tanulnia hogy valamennyire otthonosan mozogjon."

Lehet, mert ezt szoktam meg, vagy mert ez volt az első, de valahogy mindig egyértelműbbnek tűnt, a legtöbb dologra magamtól rájöttem.

"En egyebkent azt szoktam ajanlani, hogy ugy vagjon mindenki bele a Linuxszal valo ismerkedesbe, hogy van a kozeleben egy hozzaerto ember, aki mar ismeri a rendszert, es atsegiti a kezdeti nehezsegeken."

Valószínűleg ez is bejátszhat, mert bármelyik ismerősömnek megemlítettem, általában a "LINUXOOOT? Normális vagy, ember?" választ kaptam, tehát egy olyan nincs, aki egyáltalán látott már közelebbről Linuxot azt leszámítva, hogy esetleg azzal vette a Tesco Gazdaságos gépet, amiről első bebootolás után leszedte, majd Windowst tett a helyére.