KoS#140
Nah, ez mar egy olyan hangvetel illetve konstruktiv hozzaallas, amire erdemes valaszolni.
Teljesen igazad van, hogy a legtobb/legjobb info Linuxhoz valoban angol nyelven elerheto, es aki esetleg nem tud angolul az tenyleg hatranyban van ezen a teren. Bar mostanaban egyre tobb es jobb magyar nyelvu forum van ahol segitenek a kezdoknek, de mondjuk ha valamit keresek, en angol nyelven keresem.
Masreszt valoban nem egyszeru neha boviteni a csomagkezelo listajat ha speci dolgok kellenek, illetve megesik hogy forrasbol kellhet telepiteni (ez egyre ritkabb, foleg mainstream disztribucioknal, alap esetben szerintem ilyenre nincs szukseg).
Viszont szerintem ha egy eloismeretekkel nem rendelkezo ember ele leraksz egy windowst, szinten nehezere fog esni sok sok dolog, es eleg sokat kell tanulnia hogy valamennyire otthonosan mozogjon. En peldaul nagyon sok olyan embert ismerek aki egyszeruen _nem_ _mer_ semmit feltelepiteni winre, mert fel hogy elrontja.
En egyebkent azt szoktam ajanlani, hogy ugy vagjon mindenki bele a Linuxszal valo ismerkedesbe, hogy van a kozeleben egy hozzaerto ember, aki mar ismeri a rendszert, es atsegiti a kezdeti nehezsegeken. Ha ez nem megoldhato, akkor marad a forumozas, ami valamennyivel tobb kellemetlenseggel jar.
Ja es aki nem hajlando uj dolgokat tanulni es megszokni, az inkabb bele se fogjon.
En amikor megismerkedtem a rendszerrel nem volt a kozelembe hozzaerto, es forumokon (foleg angol nyelvueken) illetve levelezo listakon tanultam meg az alapokat. Engem egyebkent lenyegeben az fogott meg a rendszerben hogy nagyon sok segitokesz ember volt a levlistakon.