• Sanyix
    "LOL. Kezdésképp azzal lehetne kurvára barátságos, ha egy telepítés annyiból állna, hogy letöltöm a gz-t, jobbkatt->Kibontás ide->kétkatt a kibontott (egyetlenegy) fájlon, majd elindul a részletes telepítés, amiben bekonfigurálhatom, hogy hova akarom telepíteni, meg hova rakjon parancsikont, meg ilyen apróságok." Az hogy nem találtad meg a csomagkezelőt, amibe egy keresett program nevét kell beírni, és okézni egyet, majd mindent megcsinál, az egyszerű lámizmus :D
    Az meg csak túlbonyolítás, hogy kezdőként, forráskódból akarsz programot fordítani, és telepíteni (ezek a gz-s fájlok). Persze olyan embernek, aki megtalálja a csomagkezelőt, ez sem okozna gondot egy kis utánajárással.

"Ennyit én is kapásból tudtam (még a frissítéseket is telepítettem, aztán a csomagkezelőt is megtaláltam), de nem igazán úgy terveztem, hogy életem végéig passziánszozok meg netezek Ubuntu alatt. 1 hétig nem volt fent, 2 nap volt a max, elég is volt annyi belőle egy életre."

A szüleimet hoztam fel példának, mert nem értenek egyáltalán a géphez. Nem azt mondtam hogy ennyit lehet. Önálló gondolkodásra nem vagy képes, vagy direkt értetlenkedsz? Én pl doom3maztam, il2-ztem, filmet néztem, zenét hallgattam, szervert indítottam.

Ezek miatt csodálkozom is hogy operát használsz, ha nem írtad volna, azt hinném, hogy a kedvenced az ie.