2 túrórudi, 1 axe spré
  • Hixer
    Ja, velem még 4 éve a MediaMarkt-ban fordult elő biztonsági huza-vona.
    Gyereknap volt én voltam 14 éves, hát apám úgygondolta, elmegyünk Westendbe, megnézünk egy mozit, előtte rutin volt már, hogy beugrottunk a szomszédos MediaMarkt-ba azér jó volt nézegetni milyen új játékok jöttek ki, apám is nézegetett dolgokat fényképezőgépet kamerát. Nah a lényeg, hogy én körülbelül 2 polcnyira voltam apámtól nézegettem a PC-polcot, ő meg telefonokat asszem és odajön a biztiboy:
    - Szülő hol van? Egyedül nem lehettek itt! (öcsémmel voltam)
    Mutattam, hogy két sorral arrébb.
    - Aha, na akkor menjetek oda, de nagyongyorsan itt nem lehet gyereknek kószálgatni.
    Há, mondtam magamba, hogy b*zmeg a jó édes anyádat, hogy gyereknapon két gyerek nem lehet 1 méternél távolabb a szülőtől... El is ment a kedvem, hogy itt bármit is vegyünk szal mondtam, hogy húzzunk innen. megyünk ki pénztáron, erre megállítják apámat, hogy mivan a zacskóba. A zacskóba amin egy 20x20 centis 576 felirat díszelgett egy 576 Konzol újság volt amit 30 perccel előbb vettünk az 576 boltba.
    Biztiboy előkapja a rádiómicsodáját, nyögdécsel vmit, majd mondja, hogyakkor ezt hagyjuk itt mer a polcról hiányzik egy pont ilyen újság. (valszeg vki belerakta a kosarába, csak nem jött még ki) Mondta apám, hogy ezt nagyon nem itt vettük. Hát nemhiszi, gyereknapon télleg 576 konzol újságot jár lopni a 2gyerekes apa a MediaMarkt-ba és vhogy 576 szatyorba is viszi ki. Na lényeg az, hogy nekem kellett átszaladni az 576-bolthoz, ahol kinyitattam a pénztárgépet és a blokk másolatot odaadták nekem. Ezzel vissza a MediaMarkt-hoz ahol megmutattam a kemény akkor hatszáz forintos újság blokkját és akkor kelletlen elengedtek minket, de azér biztiboy elég csúnyán nézett. Ezt mind gyereknapon. Úgy elbaxták a kedvem az egész napra, hogy az csak na, azóta csak ha muszály, akkor járok oda.

Másik a fóti Cora áruházban történt, hogy anyám megkért, hogy menjek ki még egy tolható kocsiért, mert csomó vendégnek csinált akkor ebédet és nem fértünk bele egy tolható kocsiba. Nah fogom a százast, kisétálok pénztárnál, természetesen csipog. Bejáratnál nem csipogott, mikor bementünk most ez a kapu csipog. Há jön a csávó mondogat vmi a walkie-talkie-ba, kérdezi mi van nálam, mondom semmi, komolyan, csak a ruháim, meg 100 Ft. Aha na persze, hívja a főnököt, főnök jön, kivételesen télleg értelmes arcú ember. Végigmotoz ott a pénztáraknál, csak 200 ember nézett, hogy a bunkóparaszt tolvajkölke. Nah nem talált semmit, de ez nem elég menjek velük. Mondom miazisten most fognak agyonverni vhol. Ez az érzés csak fokozódott, mikor ketten bekísértek az Egészségügyi ellátó szoba feliratú ajtón. Bent volt egy asztal meg 2 szék. Mondom miazisten, anyám assziszi, hozom a kocsit. Nah csávó megint kérdezi, mi van nálad, mondtam 100 Ft és a ruháim. Aha persze. Detektor elő, nemtom milyen volt valszeg hasonló, mint ami azokba a kapukba van. Karokat fel, elkezd átnézni. Gatyámnál elkezdett sípolni a cucc. Nézi a csávó, majd húzzam fel a pólómat. Jó megtettem, tovább nézi a csávó semmi. Akkor jött az, amitől totál beszartam:
    - Vedd le a nadrágodat.
    Úristen. Ekkor 12 éves voltam két felnőttel nem éppen a vitába keveredő fajta, hát úgy beszartam, hogy itt mi lesz, de levettem. Megint jött a detektor, átnéz a csávó, pittyeg a boxeremnél. Nah ekkor meghaltam, nehogymá ezt is levetetik velem. Csávó elkezdte nézgetni, huzogatta a szélét, stb. mind1 csipogott. Mondtam, hogy azér nem lopok boxert így, ezt nem is itt vettük. Oké, akkor felöltözhettem aztán kikísértek, mondtam, hogy akkor hoznék kocsit, majd elmentem, hoztam kocsit visszafelé a bejáratnál is csipogtam, másik csávó megállított, jöt a főnök, de látté én vagyok mondta, hogy engedjen be. Aztán kifelé amikor végleg kijöttünk már nem csipogott. Azóta se tudom, mi miatt csipogott a tök más helyen vett boxer, de úgy nem féltem azóta, amióta bevittek. Anyám azon akadt, ki, hogy micsoda megszégyenítés, hogy itt mint valami közparasztot végighurcoltatnak az összes vásárló előtt a biztonságiak, meg stb. de ez akkor nem érdekelt. Azóta egyébként minden egyes alkalomkor, mikor át kell mennem egy ilyen kapun, elönt a veríték és télleg félek, hogy ne csipogjon.

Hát nekem ilyen fantasztikus élményeim vannak. Ja egyik esetben sem kérték még a bocsánat legkisebb formáját sem.

Szerintem itt nem a jogi bla-bla-bla ról volt szó, amihez hozzászóltál, hanem, hogy erkölcsileg aki lop, akármit, az a fórumozó szerint ezt meg ezt érdemel. Nem ilyen, hogy mi minősül bűnnek. Erkölcsileg bűn, azaz nem szép dolog elvenni a másét, még akkor sem, ha az is lopta mert akkor ugyan olyan szinten vagytok. A szemet-szemért elv része, hogy látszólag igazságos, de valójában a bűnös és az igazságos fél ugyanazon a szinten mozog. Csak akkor, ha így gondolja vki, hogy szemet-szemért és lopok a csló paraszttól, az ne szidja azt a csló parasztot, mer ugyanúgy szidhatja önmagát is, mer a paraszt szemszögéből ő a csaló paraszt.