2 túrórudi, 1 axe spré
  • mflex #279
    Elég régen volt már ,de biztonsági főnőkként dolgoztam a Tescoban(98) 1 évig!

Ugyan nekem az volt a dolgom(csak), hogy szinte az egész áruház biztonságára ügyelnem kellett -az alám beosztott emberekkel karöltve-.
    Na mindegy az aprólékra nem térnék ki!
    Szóval-ha olyanom volt-akkor beültem az operátori szobába és a kamerákról annyit, hogy ez az ugynevezett "dóm" kamera ,amely szem villanásnyi idő alatt megforítható másik irányba ,a "legmesszebb" lévő kamerával is -ha pl a tesco másik végében vagy- totál éles képet kap az operátor a hajadban lévő korpákról is ha akarja:)

Ezért egyik másik tescoban nem minden sorban helyeznek el kamerákat, hiszen a jó elrendezésnek köszönhetően akár 6-7 kamerával szinte az egész "átfésülhető"!
    A nagyobb értékű sorokban úgynevezett "álló" kamerák folyamatosan (eldugva) rőgzítik a felvétel egy esetleges lopásról, ez esetben pár perc alatt visszanézhető és a tolvaj már le is bukott,mielőtt kivinné az "árút".
    Nem egy esetben buktak igy meg elkővetők,pl: kamerát lelopta az állványról ,amihez ugye speciális kulcs kell..

Na mindegy ennyire nem mennék bele és ha nem lenne tele a fa..om az egész tesco és a benne zajló "dolgokról" le sem írtam volna ezt..

JOEGUNN! Neked annyit, hogy a tesco belső szabályzata szerint,mindenképpen feljelentenek -ami gondolom jegyzőkönyv stb.. amit aláírtatok-már meg is történt,ha ezt nem tennék meg kirúgnák az állásúkból a biztonságiakat, teljesen mindegy ,hogy túró rúdit vagy 7000ft-ért lazacot nyomatsz az arcodba:) Mindenképpen lopásnak minősül!

Viszont nem kell beszarni sem! Amikor jelenésed lesz mindent bánj meg!
    A tesco részéről is fog menni abban az időpontban 2 ember akik tanúsítani fogják a "lopásodat" ,de mivel alacsony összegről van szó és nem visszaeső vagy egy szóbeli enyje benyjét fogsz kapni...

Nagyjából ennyi lenne.

Üdv