• Berber
    Egyszer régen olvastam itt egy cikket a megapixelekről... most nem szedeném elő... szóval, nekem van egy Panasonic FZ2 sokéves gépem. Mindössze 2 mp. A képek amiket készítek vele szerintem kiválóak, a 12x zom mindenért kárpótol. Kíváló a ccd, ragyogó szépek a képek, vannak szinek. Szeretem is, csak tetü lassú. Hirtelen, pillanat fotóü nem létezik, Nincs manuális fókusz, sem zoom. Régi gép. Aztán a fiam kért egy kompaktot. Kapott egy idei 6mp Olympust. Tompák a szinei, még tetübb, a képek minősége csak erős jól megvilágított helyeken az igazi. Viszont a képek mérete brutális. Ha leveszem a méretet, a minősége romlik!!!! Állandóan az iszonysok kacat fotó letárolásával küzdök, mert törölni sajnálom, kicsinyíteni nincs idegem... Néha készül egy-egy jó kép is. Szerintem egy gépen az objektív a leg fontosabb. Aztán a képfeldolgozó rendszer, ezután jön talán a manuális állíthatóság, majd a rajt készség (a bekapcsoláskori, és az elsütéskori késedelem). A legvégső a megabájtok száma ami inkább ront mint javít ha nincs egy hozzávaló igazi géped (EOS stb.)
    Ezen a gépen a 18x kíváló. Az optika jó. Azthiszem már csak a "rajtkészségén" mulna hogy megvenném e.