Futás
  • Tinman #904

Hát ez is megvan... kicsit ez még korai volt. 15km-ig egész rendben voltam (annyi volt a korábbi leghosszabb táv, amit futottam), de 18-nál már ólomlábaim lettek. Jobb láb térdhajlat BELÜL elkezdett fájni, bal láb combizom külső oldala szintén, jobb talp jobb oldali külső íve szintén. Olyan helyeken fáj, aminek a létezéséről se nagyon tudtam eddig kb.

2 órán belül akartam, de az elejét elóvatoskodtam, mire 10km körül elhatároztam, hogy bevállalom a félmaratont, addigra jött egy faszi egy kibaxott KUTYÁVAL futni. Nem is volt gond, amíg egyre közelebb nem értem hozzá, a múltkori óta tartok a kutyáktól, mert a futó emberbe előszeretettel harapnak bele. Próbáltam lassabban futni, a legkülső íven futni, de csak beértem... nyomtam egy 300m-es sprintet aztán onnantól picit jobban toltam neki, de addigra már sok energiám elment, azért itt 1600 kalória elfüstölődött, ami banánból pl. 18 db., egy felnőtt 24 órás napi rutin kalória igénye pedig 2000 kalória.

Szóval, picit elbaxtam, de sok tapasztalatot gyűjtöttem... egy biztos 1:55 alatt is ment volna azt tudom. Azt is tudom, hogy jelenleg ha nagyon, de nagyon muszáj 25-30km-re lennék képes, de nem kísértem a sorsot. Idén folytatom tovább a maximum szintes 10km-es felkészítőt, szép eredmény lesz NEKEM azt is lenyomni 50 percen belül.

Csak érdekesség: 0.7 dl izotóniás ital, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs, ennyi kellett csak közben, hogy teljesítsem. Előtte 500mg magnézium-citrátot vettem be, ez az izomgondokra szuper, meg a futó rengeteg magnézium veszít, ezt 10k felett azért nem árt pótolni. (Hiánya szívritmuszavart, szélsőséges esetben hirtelent szívmegállást okozhat.)

Rettentő módon bemerevedtem. Amikor végeztem fél percre lefeküdtem a fűbe, majd azonnal lenyújtottam, itthon rögtön forró zuhany, kaja, párom 20 perces masszázsa. Ez utóbbi nagyon fontos volt... hiába nyújtottam le, a bedurrant izmokat ki kellett lazítani.

A fentebb említett fájdalmak a masszázzsal sokat csökkentek. Futás után fizikailag elég üresnek éreztem magam, kb. mint egy mobiltelefon 5% akksi kapacitással, viszont lelkileg 100%-ra feltöltött.

Öltözékem egy fehér póló, atléta, rövidgatya, nedvesség elvezetős futózokni. min. 1 órát futottam egy szál atlétában mert meleg volt, de sajna a szél néha nagyon fújt, remélem nem lesz gond, bár sokat krákogok. 16 fok volt, más ruha lerohadt volna rólam az tuti.

A végére még annyit, hogy most pár napot nem fogok futni. Az okosabbak azt mondják 1-1.5 hét pihi jár félmaraton után, maraton után meg 2-2.5 hét, de én olyan 4 max 5 napban gondolkodom. Muszáj kicsit felöltődnöm, mert kicsit most lemerítettem a készleteket, nem akarok zűrt.

Erőt, egészséget! :-)