1945
Futás
  • Tinman #943
    Nem értem a kérdésed.

Adott napi edzésre, ha neked 6x1 perces piros zónád van, akkor piros zónában kell futnod. Ha nem abban futsz, piszkál az alatt az 1 perc alatt, hogy méltóztass már belehúzni. Ha eléred nem szól, csak akkor, amikor visszalassít mondjuk 5 perc sárga zónába.

Ha arra gondolsz, hogy januárban neked a sárga zónád 5:20-4:40 közötti pace értékek közé esett, viszont júliusra neked ez már vicc, akkor ezen természetesen te magad is tudsz manuálisan változtatni a weblapon, vagy egyszerűen újra lefutsz egy ú.n. "assessment workout-ot", ami egy félmérő és onnantól annak függvényében módosulnak a zónákra jellemző pace-ek.

"Meg lehet e egyszerre futtatni 2 ilyen appot?"

Lehet, de ha 2 éve endomondo, akkor szerintem már maradj, ne vesszenek el az elért eredmények. Esetleg évfordulókor térj át arra, ami neked szimpatikus.

"Vagy lehet valahogy oda vissz a küldözgetni egymás között a felvett trackeket?"

A miCoach tud olyat, hogy az összes vackot kiexportálja egy *.zip-be. Ha az abban levő formátummal tud mit kezdeni az Endomondo, akkor egyik irányba megy. Olvastam, hogy van import is, azt hiszem *.gpx formátumban, de ennek mikéntjét nem ismerem.

http://micoach.adidas.com/ az oldal címe és a sign up for free piros gombra kattintva lehet regisztrálni.
  • Tinman #942
    Természetesen!

a, Ha éppen beszél a "coach", mert mondja, hogy mennyivel futok/mennyi a pace/mennyi a megtett km, akkor elég hangosan "pittyen".
    b, Ha éppen nem beszél, mert minden oké, akkor pedig mondja, hogy "Speed up to Yellow zone xy minutes". Ha 1 percen belül nem érem el a sárga zónát, újra szól egészen addig, míg nem méltóztatok végre sárga zónában futni.
  • Tikal #941
    Az én telefonom ( iPhone 6) tud futtatni egyszerre két futós app-ot, már próbáltam. De lehet hogy van lehetőség adat exportra egyikből a másikba, Nike most kötött partnerségett más cégekkel, szóval amit náluk mér az ember az automatikusan megy a Nike naplójába is ( Garmin, TomTom, Wahoo Fitness, Netpulse), lehet hogy van ilyen Adidas-nak is.
  • repvez
    egyébként a micoach az változtatja az értékeket ahogy javulnak az eredmények? gondolok itt arra, hogy mig az elején lehet hogy a piros zónádba van egy idő mire a végére érsz addig megmár a zöld nek felel meg.

Meg lehet e egyszerre futtatni 2 ilyen appot? mert én már 2 éve az endomondót használom és szeretném is ha maradna rajta minden adatom,de jó lenne kipróbálni ezt a micoachot is.
    Vagy lehet valahogy oda vissz a küldözgetni egymás között a felvett trackeket?

Meg valahogy nem találom a weblapon a tervező részt, mert mindig amikor felmegyek az oldalra és a micoachot akarom kiválasztani csak az adidas oldalára dob ahol a futáshoz lehet cuccokat venni.
  • Tikal #939
    A telefonod jelez mikor változnak a zónák?
  • Tikal #938
    Aha, ez fasza, jobban testreszabható.
  • Tinman #937
    A vicc az, hogy én is kb. 3 hete egy 10k-s felkészítőt csinálok, aztán annak keretein belül kívántam rá a félmaratonra és nyomtam le.

Micoachban kérlek szépen az úgy van, hogy minden edzés/edzésterv a te egyéni zónáidhoz van igazítva. Ezért is ajánlja fel és célszerű is egy hosszú felkészítő előtt egy FELMÉRŐ futást tartani, ahol 12 perc alatt meghatározza a zónáid:

- Blue - kocogás legalja
    - Green - kocogástól a lassú futásig
    - Yellow - tempós futás ahol már a beszélgetés nem is megy annyira könnyen
    - Red - sprint

(Ez értelemszerűen mindenkinél eltérő, ha csak nincsenek tök egyformán felkészülve.)

Ha a zónáid nehéznek, vagy könnyűnek érzed, utólag is tudsz rajta finomítani, hogy teszem azt a te Red pace-en 3:00-3:30 között van és nem 4:30-tól lefelé...

Ha ez megvan és elindítasz egy 10k-s edzéstervet (Run a race 10k) a következők vannak:

- 1-7-ig kapsz a fenti felméréshez szabott nehézségi skálát, én most a maximumot csinálom ez azt jelenti, hogy 50 perc alatt kell majd a végén lefutnom a 10k-t, legalább 5:00-ás vagy jobb -pace-el. De egy edzettebb futónál a felmérő miatt ez a LVL7-es nehézség nyilván még durvább... ezért fontos a felmérő.

- Aztán felajánlja, hogy SZERINTE, 1 héten hány edzés kell ehhez. Az esetemben ez a LVL7-es pl. 5 edzést jelent, de én 4-el dolgozom, mert a pihenés néha többet ér az egész edzésedre vetítve, mint a futás.

- Aztán megadhatod a következő lépésben, hogy mikor kezdődjön az 1. edzés, itt napokat is ki tudsz választani, hogy mely napokon szeretnéd. Értelemszerűen átütemezi ennek megfelelően a heteket is.

- Aztán ha végeztél kézzel is átteheted az egyes edzéseket, ahová akarod.

Magukon az edzéseken term. nem tudsz állítani, tehát nem adhatod meg neki, hogy te az 1 órás edzés alatt most nem akarsz red zónát, csak green-t, mert ha ezt megtehetnéd onnantól semmi értelme az egésznek. Pont az a lényeg, hogy a tervet pontosan betartva húz fel fokozatosan arra a szintre, ami a végcél. Működik! Nekem az elmúlt 2 évben ez a kb. 6. edzéstervem és mindegyik végcélját még túl is teljesítettem, mindezt úgy, hogy nem sérültem le.

Apropó sérülés! Ha hosszútávú edzést választasz felajánlja, hogy sérülésmegelőző edzéstervet is generálj le hozzá. Ezzel azon kívül, hogy nem sérülsz le biztosan, még azt is elérheted, hogy van egy qrva jó keresztedzésed azokon a napokon amikor nem futsz és tovább erősíted magad a futásaidra. Ebből is csináltam már legalább 15-öt az elmúlt 2 évben és baromi jó!

Tehát, ha lelkiismeretes és igényes vagy, úgy fog kinézni a heti naptárad a Micoach-ban, hogy minden napra van teendőd. Egyik nap 1 óra futás, a másik nap 30 perc változatos sérülésmegelőző/erősítő torna, a következő nap 30 perc futás tele sprintekkel, etc.

"It's not a training program... it's YOUR training program." - mondja az Adidas és qrvára igazuk van.

Mutatom pl. a 6. hetemet, torna nélkül:

- Monday 1 óra 10 perc -> 10 perc blue - 50 perc green - 10 perc blue
    - Tuesday - pihenőnap
    - Wednesday - 45 perc -> 5 perc blue - 20 perc green - 9 perc yellow - 1 perc red - 10 perc blue
    - Thursday - pihenőnap
    - Friday - 28 perc -> 5 perc blue - 1 perc green - 2 perc yellow (HATSZOR váltakozva) - 5 perc blue
    - Saturday - pihenőnap
    - Sunday - 40 perc -> 5 perc blue - 30 perc green - 5 perc blue

Értelemszerűen az egyes futásoknál mondja, hogy éppen milyen zónában fuss, éppen milyenben futsz, lassít ha túl gyors vagy és gyorsít, ha túl lassú vagy.

A LVL1-es 10k felkészítő természetesen abs. kezdőknek való akik 5k-t legalább valamilyen kocogós módon letudnak futni, de a LVL7 már haladóbb amatőröknek való. A közte levő szintek pedig azoknak, akiknek még sok az 5:00-as vagy alatti pace hosszabb távon.
  • Tikal #936
    Tinman, adidas micoach milyen edzéstervet ad 10k felkészítő futásra? Hány nap futás egy héten, mennyi pihenő, cross training.

Gondoltam kipróbálom a Nike edzését, és így kezdődik egy 10k haladóknak.

Week 1
    Monday rest
    Tu 6,4km
    We 4,8km
    Th cross-train
    Fr 4,8km
    Sat 8km
    Su rest

és akkor itt két futásnál írja, a váltakozó tempót, meg a többihez is ad tanácsot, vagy hogy milyen tempóban. Az edzés maga pedig jobb időeredmény elérését segítené, nem azt hogy le tudd futni a 10k-t

Sajnos sok testreszabási lehetőség nics, csak verseny időpont kiválasztás, meg hogy milyen nehézségen menjen az edzés.
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.03.30. 01:18:19
  • Tinman #935
    Na ezt már szeretem, fasza számok, eredmények! Erre már mered a cerka :-D

Rubint Réka alázó brutalitás, epic cooper (hint: atélták futják ennyivel, de télleg!). Gratz!
  • grebber
    Végre elértem a 3K-t

• Tikal #933
    Nem hiszem hogy kevés lenne.... csak többször kell megmaszni:)
  • Tinman #932
    "Hát ha valakit érdekelnek a számok és tud/akar vele villogni akkor biztosan"

Akkor nem értem a #837 -es hsz-ed, meg az összes többit sem, ahol a SZÉP ÉS K. JÓ eredményeid megosztottad a néppel.

Szerintem ez nem villogás, hanem az eredmény megosztása, ami lehet éppen kocogás is, akkor is elismerésre méltó, hogy kimegy, mozog és bent rohad a szobában chipset zabálva, miközben a hája a tökére lóg...

"Se előtte se utána nem nyújtok nem masszíroznak ,nem vezetek le semmit csak futok."

Nem egy ilyen ember van, de jó ritka. Mákos vagy. Az ilyenek elég kivételesek, de valóban van ilyen, hogy feláll elfut Spártáig, kér egy 1 liter vizet, majd elmegy melózni... van ilyen.
    Sajna a többségnek muszáj innia, ennie, bemelegítenie és nyújtania főleg, ha jelez neki a szervezete 500m után, hogy itt fáj, ott fáj...

"Főleg a lábaimmal hogy már ülni is rossz. Addig futok amíg le nem nyisszantják azt onnan majd műlábban ha el nem visz a vérrög."

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.27. 16:18:09
  • repvez
    Hát nálam a cipővel nem lehet gond már ami a kihasználtságot illeti az egyik cipöm egy adidas duramo5 abban van a tavalyi 100km meg idén 6km, meg a másik az meg egy asics gél 7 abban meg csak idén futottam 20km-t.. teljesen uj az idei első futásomkor vettem ki a dobozból.

Ennél gyakrabban meg nem tudok futni, lévén március közepétüöl minden nap futottam talán 2 nap volt ami kiaradt. a távon nem tudok csökkenteni ,mert ez a minimum amit teljesitenem kell igy ehhez kell szoktatnom magam.
  • grebber
    "Igen a versenyben az az egyik jó, hogy a maxot fogod kitolni magadból, az meg csak jó nem?"

Hát ha valakit érdekelnek a számok és tud/akar vele villogni akkor biztosan jó. Én csak magamnak fútok és mindent magamhoz mérek nem máshoz nem a világrekordhoz nem a 33kg-os kis istvánhoz.
    Amit én leművelek a magam szemében én vagyok az isten, hogy it punnyadok a gép előtt felállok és lefutom az xy km-eimet úgy ahogy. Se előtte se utána nem nyújtok nem masszíroznak ,nem vezetek le semmit csak futok. Főleg a lábaimmal hogy ár ülni is rossz. Addig futok amíg le nem nyisszantják azt onnan majd műlábban ha el nem visz a vérrög.
  • Tinman #929
    Derék ez a Mordorba vezető út :-D

Sajna errefelé nincs ilyen erre 5-600m a legdurvább kaptató, azon mondjuk lehet mókázni, nem sok kihívó akad, viszont a Kékes felkészüléshez kevés lenne :-(

Igen a versenyben az az egyik jó, hogy a maxot fogod kitolni magadból, az meg csak jó nem?
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.27. 15:59:09
  • grebber
    Ha valamiben versenyzik az ember azt takarja ,hogy úgy érzi jó valamiben. Én nem vagyok ilyen. Maximum idegbeteg lennék a versenyeken hogy a sok csira megelőz.Mindene lenne csa nem hangulata.

Elvagyok én magammal nekem ez valóban hobbi csak. Versenyen maximum egyetlen pozitívum ami lenne ,hogy az eddigi időim 100% jobbak lennének, mert ott van a "versenyérzés" (nehogymár a köcsög leelőzzön/beérjen) ami csak hajt és hajt.Helyileg is van rengeteg verseny ,de nem hoznak lázba.

Szintezésre a vaskaput szoktam használni ha szopatni akarom magam:

3.5 km fel 261m magasba
  • Tinman #927
    Azt mondják pedig, hogy nagyon jó! Nem a nyerésért megy oda magunkfajta, hanem a közösségért a hangulatért.

Egyébként ajánlom figyelmedbe a Kékes futást. 11.6 km Szintkülönbség: 671 m!

Ezen egyszer nagyon jó volna végigmenni, igazi kemény menet felfelé :-)
  • Tinman #926
    Egyrészt próbálj meg kevesebbet, lassabban, de GYAKRABBAN futni, másrészt futótechnika, keresztedzésnek a már sokszor kitárgyalt dolgok és ha teheted füves pályán fuss, ha nem teheted, akkor terepen, ha az sem megoldható, akkor komoly csillapítással bíró cipőben a betonon.

Jó 15 éve volt egy fellángolásom, hogy akkor én mostan futok. El is kezdtem minden nap futni bő 6km-t, aztán pár hét alatt elkezdett fájni a bokám, majd bedagadt, majd már szó szerint sántítva futottam és beláttam, hogy a futás nem nekem való sport. Most meg lenyomtam a félmaratont úgy, hogy azon a héten 2x futottam 10km-t, majd a félmaraton után pár nappal 7-et, majd tegnap a zuhogó esőben, viharban, szélben 10-et.
    Viszont most felépítettem az edzést elég tisztességesen. Igaz, hogy a félmaraton még korai volt, de a felépített, jól megalapozott edzés miatt akár a 25k is ment volna.

Mi ebből a tanulság? A kezdőbb futók túl gyorsan futnak, túl nagy távot akarnak megtenni, nem nyújtanak, nem melegítenek be, odacsapják a betonhoz minden lépésnél a lábuk és persze a cipőjük csillapításával se nagyon foglalkoznak. Aztán jön a kudarc.

A vicc az, hogy egy bizonyos pont elég a kitaposott 10 éves Adidas, de aztán mihelyst tényleg rendszeresség, tényleg edzéssé válik a testmozgás onnantól már nem, hogy elég, de veszélyes!

Van most 2 futócipőm, egyik se gagyor. Az egyikbe van 400k, a másikba 600k. Csak 200k van a két cipő között, de a 600k-s hiába már szinte a lábamra forrt a csillapítása bizony érezhetően gyengébb, mint a 400k-t megjárt lábelié, holott gyárilag a 600k-sba van komolyabb technika.
  • repvez
    Az tiszta sor, hogy rossz a futótechnikám,de amikor már alig birom el a lábaimat akkor elég nehéz arra is figyelni, hogy hogyan mozgassam öket, ha én ilyen magasra tudnám emelni a lábam futás közbe akkor már elesnék mert nem ér vissz a lábam a talajog mire oda kerül a sor.

Talán az első 500m-en még tudom ezt a formát hozni, de aztán elkezd bedurranni az izmom aztán onnantól átmegy csoszogásba, néha megbotlok egy bitumenes hődilatációs csikban is ami egy kicsit jobban kiáll..

Pedig sok gondomat megoldaná ha valahogy tudnám ezt kontrolálni, de egyedül nem megy ez.

Találtam egy jó kis edzés tervet is :ezt sztem tudnám is tartani :)
  • grebber
    Amatőr versenyeken, kb kiröhögnének!Ezért nem is megyek ilyenekre. Amúgy sem érdekel futóverseny nincs mi motiválna.Helyezést a büdös életbe nem érnék el értelmeset , futni meg egyedül is tudok.Szóval nem érdekel.
  • Tinman #923
    Neked amatőr versenyeken már az élbolyban a helyed simán :-D
  • Tinman #922
    Ismerősnél volt ilyen, neki cipőváltás és 2 naponta torna segített. Amúgy az is lehet, hogy maga a futótechnikád nem jó.

Helyes futótechnika:

• grebber
    Én meg nem írom le ,mert felesleges :)
    3 műszak +edzések + hétvégi meccs mellett örülök ha párszor tudok futni.
  • repvez
    Hát én nem tudom, hogy mi van,de ma is futottam egy 3,6km-t,de a futás után alig tudtam ráállni a jobb lábamra és a sipcsontom nyomásra fáj a közép tájtól lefelé és a vádlim alja is az achillesig. De pár óra mulva mintha semmi baja nem lenne.
    a sebességem semmit sem javult és semmi másom nem fáj nincs izomláz csak a vádlim és a sipcsont.
    eddig én márciusban 27km -nél tartok. eddig ez a legtöbb amit egy hónapban futottam 9 alkalom.
  • Tinman #919
    Ja és ebben a hónapban eddig 103km... yeaaah :-)
  • Tinman #918
    Voltam ma 10k-t futni, az első 10 perc oké volt, aztán erős szél, jéghideg eső, dörgés, villámlás. Na mondom vízálló a telóm, ezért vettem, nyomjuk. Alapvetően minden oké lett volna, ha a ruhám nem cuppan rám 5 perc elteltével, onnantól végig abban a jéghideg vizes vacakban nyomni nem volt jó.
  • balintk
    Jaja, nem lehet valaki elit testépítő és elit maraton futó is egyben (nagyvonalakba beszélve, mert ugye nyilván egyik se egyik napról a másikra lesz), de azért erősen ajánlott súlyzós gyakorlatokat is végezni futás mellett. Mondjuk az ilyen 5k-ra lehet h. jobb az atlétikusabb sprinter alkat.

Egyébként ez érdekes, az ember azt gondolná, hogy azért jobb ha valaki kicsit teltebb, mert akkor több energiát tud elhasználni futás közben, úgy tűnik mégsem. Hiszen milyen vékonyak má' az elit maraton futók.
    Utoljára szerkesztette: balintk, 2015.03.23. 23:22:39
  • Tinman #916
    Többszörös maratonista ismerősöm mondogatja, hogy minél vékonyabb valaki, annál gyorsabb és kitartóbb hosszú távon. Mesélte, hogy tényleg szuperül kidolgozott férfiak véreznek el 25k-35k között maratonon. Azt a mocsok sok izmot (ami nem szálkás, hanem a nagy erőkifejtésre alkalmas), a vastag erős csontokat, végig mozgásban tartani sokan nem képesek, elsavasodnak, aztán jöhet a kínos séta, aztán jön a busz, vagy kiállnak.

Egyébként eleve a nők kitartóbbak és a fájdalom tűrő képességük is jobb, ez nem is kérdés.

Magamon is tapasztalom a kis amatőr szintemen, hogy 78kg-al izmosabb felsőtesttel, sokkal keményebb volt a futás, mint most, amikor lassan úgy nézek ki, mint egy agár és még messze a vége...
  • Tikal #915
    én meg most olvastam, hogy a nők jobb futók :)
  • Tinman #914
    Azt elhiszem azért!

Nekem még csak első 20k feletti futásom volt, de éreztem már, hogy milyen lehet a A FAL és valóban, ha még le kellett volna nyomnom 7-8km-t, nem tudtam volna egyik lábam a másik elé rakni. Durva ^^

Minap olvastam valahol, hogy a félmaraton világrekordja 58 perc körül van. Egyszerűen fejben nem tudom elképzelni, hogy lehet ezt ennyi idő alatt lezavarni... mondjuk a maraton 2 óra pár perces rekordja még sokkolóbb.

20km/h vagy felette futnak végig... megyek beülök egy sarokba sírni
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.23. 20:13:10
  • grebber
    Egyet biztosra tudok mondani ilyen tempóba a büdös életbe nem tudnám lefutni a maratont (sanszos hogy lassabban sem fog menni) Szerintem ha még így futok 3 km-t összeesek azt meghalok :D
  • Tinman #912
    Gratz! Betondurvamocsokkirályságosság!!! :-)

Na látod, nem veszünk össze rajta, hogy mi a futás, meg mi a séta, mert ezeket hívják futásnak :-D
  • grebber
    Háhá lementem 1:40 alá. Pedig éjjeles után 0 alvással toltam 6 óra gépezés után
    Fákk je

• Tikal #910
    Ja így már értem :)
  • Tinman #909
    Sokkoljalak benneteket?

400m-es körpályán futottam egy focipálya körül! 51 db. kör.

Sajnos öregecske, már a fű is benövi néha, ágak, vakondtúrások és bizony nem egyenletes, de talán pont ettől jó a bokának.

A dolog érdekessége, hogy 400m X 54 = 21.600 méter, na de ki mondja, hogy pontosan hol 400m egy körpálya? Belső íven? Középen? Külső íven?

Mikor ismerőssel múltkor futottuk a 10k-t én 3 méterrel futottam tőle a külső íven. Ez 10k-n ott és akkor gyakorlatilag picit több, mint 1 teljes kör különbséget jelentett, holott teljesen egy iramban futottunk, de nyilván nekem picit többet kellett lépnem ;-)

Mivel a külső íven csak én futok (jó okkal, ott elég "szűz" a talaj), a többi futó a göröngyös viszonyok miatt kerüli, ezért nekem nem 54 kör a 21.6km, hanem "csak" 51 kör. (Tudom, hogy a félmaraton 21.095m, de azért futottam rá még picit, több, mint 1 kört, mert nem akartam, hogy pontatlanság miatt esetleg ne legyen meg.)

A 600m-es szint csalóka! A pálya legmagasabb pontján (látszólag pedig sík) a tengerszint felett 245 méterrel vagyunk egy ponton, a legalacsonyabb pontja 238m, de nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy mindig 7 méteres szintkülönbség van kvázi elnyújtva 1-1 kör esetében, van, hogy a különbség csak 6 méter.

Így talán érthetőbb:

• Tinman #908
    Repvez, Balintk, Tikal: Köszi szépen srácok :-)
  • Tikal #907
    Gratula, hol futottad hogy volt benne 600m szint?
  • balintk
    Azért ez így is szép eredmény! Gratulálok!
  • repvez
    Gratula, a héten péntek szombat kivételével minden nap lefutottam a 3,3km-t. ma 20:32 lett és a hátszélnek köszönhetöen nem az utolsó km lett a leglassabb.
    A javuló tendenciát beárnyékolja az, hogy tavaly ugyan ennyit futottam mikor elkezdtem futni 3.futásra és egész év alatt nem tudtam javitani a szintidőn. a távon tudtam javitani,de nem gyorsultam semmit sem .
  • Tinman #904

Hát ez is megvan... kicsit ez még korai volt. 15km-ig egész rendben voltam (annyi volt a korábbi leghosszabb táv, amit futottam), de 18-nál már ólomlábaim lettek. Jobb láb térdhajlat BELÜL elkezdett fájni, bal láb combizom külső oldala szintén, jobb talp jobb oldali külső íve szintén. Olyan helyeken fáj, aminek a létezéséről se nagyon tudtam eddig kb.

2 órán belül akartam, de az elejét elóvatoskodtam, mire 10km körül elhatároztam, hogy bevállalom a félmaratont, addigra jött egy faszi egy kibaxott KUTYÁVAL futni. Nem is volt gond, amíg egyre közelebb nem értem hozzá, a múltkori óta tartok a kutyáktól, mert a futó emberbe előszeretettel harapnak bele. Próbáltam lassabban futni, a legkülső íven futni, de csak beértem... nyomtam egy 300m-es sprintet aztán onnantól picit jobban toltam neki, de addigra már sok energiám elment, azért itt 1600 kalória elfüstölődött, ami banánból pl. 18 db., egy felnőtt 24 órás napi rutin kalória igénye pedig 2000 kalória.

Szóval, picit elbaxtam, de sok tapasztalatot gyűjtöttem... egy biztos 1:55 alatt is ment volna azt tudom. Azt is tudom, hogy jelenleg ha nagyon, de nagyon muszáj 25-30km-re lennék képes, de nem kísértem a sorsot. Idén folytatom tovább a maximum szintes 10km-es felkészítőt, szép eredmény lesz NEKEM azt is lenyomni 50 percen belül.

Csak érdekesség: 0.7 dl izotóniás ital, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs, ennyi kellett csak közben, hogy teljesítsem. Előtte 500mg magnézium-citrátot vettem be, ez az izomgondokra szuper, meg a futó rengeteg magnézium veszít, ezt 10k felett azért nem árt pótolni. (Hiánya szívritmuszavart, szélsőséges esetben hirtelent szívmegállást okozhat.)

Rettentő módon bemerevedtem. Amikor végeztem fél percre lefeküdtem a fűbe, majd azonnal lenyújtottam, itthon rögtön forró zuhany, kaja, párom 20 perces masszázsa. Ez utóbbi nagyon fontos volt... hiába nyújtottam le, a bedurrant izmokat ki kellett lazítani.

A fentebb említett fájdalmak a masszázzsal sokat csökkentek. Futás után fizikailag elég üresnek éreztem magam, kb. mint egy mobiltelefon 5% akksi kapacitással, viszont lelkileg 100%-ra feltöltött.

Öltözékem egy fehér póló, atléta, rövidgatya, nedvesség elvezetős futózokni. min. 1 órát futottam egy szál atlétában mert meleg volt, de sajna a szél néha nagyon fújt, remélem nem lesz gond, bár sokat krákogok. 16 fok volt, más ruha lerohadt volna rólam az tuti.

A végére még annyit, hogy most pár napot nem fogok futni. Az okosabbak azt mondják 1-1.5 hét pihi jár félmaraton után, maraton után meg 2-2.5 hét, de én olyan 4 max 5 napban gondolkodom. Muszáj kicsit felöltődnöm, mert kicsit most lemerítettem a készleteket, nem akarok zűrt.

Erőt, egészséget! :-)