Futás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Te egy UFO vagy!

Az átlagos pace-ed egyszerűen gyönyörű!

Nekem sajnos a sok bemelegítő és levezető kör rémesen lehúzta az éves átlag pace-em, na de majd jövőre :-(

A táblázatomhoz pár gondolat:

1. Valamit tegnap elszámoltam, mert én nem így néztem, mint Grebber, szóval, az a 606 az inkább 649 km :-D
2. Próbálok rendszer szerint mozogni, de látszik, hogy hol az időjárás, hol pedig egyéb (családi, meló, maszek meló) azért csak közbeszólnak.
3. Kibaxott ZALA!!! Hát hány métert kellett nekem megmásznom???? 14514 méter!!!! VÁÁÁÁÁÁ!
4. Májusban volt az orvos eltiltásom, durván látszik...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Az a lényeg, hogy mozogtál... ez 100x jobb, annál, mint aki csak növeszti a fenekét <#worship>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Na itt van látható semmi rendszer nincs a futásaimban:

Next PC upgrade: 2022

repvez
Neki ugy jön ki , hogy mindennap 12-13km-eket fut és hétvégén pihen, de van hogy kimaradnak hetek attól függ milyen a melója vagy az idő.

Nálam a melóbajárás szokott bringával történni heti 100km jön igy össze,de idén a szar időnek és a rossz hangulatomnak köszönhetöen csak 250km ment a bringába bele és a 100km futás ennyi volt az idei mozgásom az is ugy, hogy a május és az augusztus teljesen kimaradt és a legtöbb futás is 22km volt két honapban a többi ilyen 6-7km.Ami 3,5km-es távokkal könnyen kiszámitható hányszor tudtam rávenni magam , hogy fussak. (27x összesen /év )

Ha jó évem volt a bringán akkor 2600km összejött 2,5 balaton kör, fertő-tó kör meg a melóbajárással.idén egyik sem volt
grebber
Elnéztem sorry. A kerékpárral kombináltam oda kevés az a 60- 70 km hetente. Benéztem 😞

"A másik meg, hogy ennyi km az jelenti, hogy hetente legalább 1x nyomtál 9-10km-t." Mint már többször is írtam nekem nincsenek "edzésterveim" és nem megmondok alapján futok. Magamnak futok hogy valamicskét mozogjak, de ezt rendszertelenül teszem.Van amikor egy hónapba 15 napot futok van amikor "megy a fa**om" akkor csak 1-2 öt vagy annyit sem.
Függőségem legyőzése miatt ezt orbitálisnak tartom én magamhoz értem. Ez rengeteg nekem.

Tinman
7.5km/h az 8-as pace, 8 perc alatt 1km.

Megnéztem egy mért gyaloglásom:

7.19 perc/km = 8.2km/h
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.26. 23:02:46

Tikal
az mennyi perc'másodperc"/km? 😄 én csak így értem
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.12.26. 22:53:33

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tinman
Most miért? Te sem nyomsz heti 60-70km futást nem? Szerintem ez egy nagyon derék teljesítmény, mert az úgy egy évben simán 3500km!

Tinman
A kollégád hozzám képest már 2 szinttel feljebb van. Ilyen heti km adaggal, ha 3x megy edzeni, az 3 db. félmaraton... az elég frankó!

A profi távfutóktól persze messze van... a Dr. Lubics Szilvia pl. van, hogy heti 2 db. maratont lenyom edzésnek. Hosszútávon különben elég mókás pace-eket lehet látni... az ilyen 8-9 az teljesen elfogadott. Na most én nagyon erőltetett menetben 7-7.5km/h átlaggal gyaloglok :-D

Tinman
Peeeersze :-D

Eleve a foci edzés elég jó mozgás, ha komolyan művelik. A másik meg, hogy ennyi km az jelenti, hogy hetente legalább 1x nyomtál 9-10km-t.

grebber
"Az egyik kolégám az elég komolyba nyomja" vs 60-70 km. Nem nem nyomja komolyba. Aki a biciklizést komolyba tolja annak a napi távja ennyi kb és még nagyon keveset is mondtam!
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.12.26. 22:20:07

repvez
Gratula mindenkinek! Akkor annyira mégsem vagyok lemaradva a 100,08km-el. én csak idén futkároztam eddig csak kerékpár és a kötelező 3200m volt.
Az egyik kolégám az elég komolyba nyomja bár nem a gyorsaságra megy hanem inkább a távra, olyan 6 os paceket megy tizenpár km-re hetente vagy 60-70km megvan neki.

jövöre ha az idő is ugy akarja talán több is és jobb is lesz mint az idén, bár jobb lenne ha a kedvem is megjönne
grebber
Na megtaláltam 434 km. Ehhez még jön majd a holnap ruha bevetés egy terveim szerint ha sikerül 21km-el meg még 1-2 alkalom.

Mit is kívánhatnék többet, 2 éve a gép elől fel sem keltem csak melóba és focizni futni magamtól kb soha nem mentem el 😄

grebber
Nem tudom hol kell megnézni!

Tinman
Ééééés meg is van :-)

Idén eddig 606.61km-t futottam és még ~3 edzésem hátravan, ebből lehet, hogy az idei utolsó futás, életem első félmaratonja lesz, de ehhez jó idő (min. +3-4 fok) kellene, hogy legyen szilveszterkor. Tudom ez egy lelkes amatőrnek is kevés km, de hát a Föld körbe gyaloglása is egyetlen lépéssel kezdődik :-)

Mit is kívánhatnák többet... 2 évvel ezelőtt 200m is lihegéssel járt :-)

Nektek mennyi futott km volt idén?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.26. 18:41:11

Tinman
Nekem pont ez a bajom... ilyen 12 percig nem gond 4 perc-es pace-el, vagy alatta futnom, de utána végem van.

Most sem tudok 10k-t futni úgy, hogy 5 alatti pace-el toljam végig... képtelen vagyok rá.

Na de csak dumálok, majd lemérem és posztolom az eredményt, addig csak jártatom a szám.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.24. 17:59:35

grebber
3K az igen soha életbe nem tudnék annyit futni 😞
Még iskolás koromban 2700volt a best.

Szerintem ha a mostani 5 km-eket lebontanám 12 percre akkor még a 2400 is alig jönne ki!
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.12.24. 17:46:18

Tinman
Én viszont mennék az erdőbe, de tényleg durván sáros, meg se próbálom már hónapok óta :-/

Hugh jogos... nagyon rég futottam már Coopert... szerintem a 3k az meglenne már, na majd lemérem :-)

Tikal
Nekem nincs a közelemben pálya... és annak ellenére hogy nem szeretem néha elmennék futni egy Cooper-t 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tinman
Voltam én is, 8-9 fok volt, de szokásos 400m-es körpálya :-)

Tikal
én meg egy jót dagonyáztam ma, letértem az erdei ösvényekről vadcsapásokra... bokáig érő sárban futás 😊

Tinman
Beregeltem országfutásra.

Hát dicsérni most így hirtelen nem tudnám őket, ha csak azért nem, hogy gyorsan reagált a kapcsolatként megadott úriember.

- amíg nem regisztrálsz be nem tudod, hogy milyen színnel jelenik meg a futásod
- a már regelt futások betöltési ideje tényleg percekben mérhető, lassú az egész
- nem tudsz kört megadni! Ez a legnagyobb gond! Ha ki a tököm akar elfutni 21km-t a semmibe előre aztán a végén ott toporogni kimerülve? Eleve egy futó többnyire úgy tervezi meg a futását, hogy a futás vége az otthonához közel legyen.
- nem tudsz több köztes pontot megadni csak egyet így egész béna hülyeségek jönnek ki
- olyannyira hülyeségek, hogy nekem 4130km-t hozott ki egyik esetben és Spanyolország felé tervezett -.-
- a tervezés nagyon pontatlan... ismert sokat futott szakaszt is megadtam, rövid távon is kilométereket csal :-/

Tinman
Nekem is az erdő/mező/hegy/rét a kedvencem, de ahogy korábban már írtam a csapadékos idő miatt, talán szeptemberben jártam arra utoljára :-(

A körpályát én sem szeretem kifejezetten, de:

1. Biztonságos. Mindig van a közelben ember, ha rosszul lennél, ha megtámadna egy kutya nem tépik szét az izzadt tested és hurcolják a Szerjózsa minden irányában, hanem jók az esélyeid...

2. Nem kell semmilyen frissítést cipelned. Leteszed a pálya szélére és szó szerint megállás nélkül csak felkapod a vizet/kaját és futhatsz tovább.

3. Sima, egyenletes. Nem terheli se a térdet, se a bokát, se semmilyen ízületet.

4. A 3.-al összefüggő -> Barefoot-ra 100%-osan alkalmas.

5. Közel van, garantáltan van térerő. Idén nyáron kerültem kisebb zűrbe, amikor jó messze elfutottam, víz nem volt nálam egy kutya megharapott, térerő nem sok...

Az erdő, mező előnyeit nem kell felsorolni, rengeteg szempont miatt jobb, a fenti szempontok miatt viszont rosszabb.

Tikal
utálom a körpályát, nem szeretek kétszer egymás után ugyanazon az útvonalon futni, mindig variálok valamit, vagy másik irányba indulok el...

repvez
azt nem tudom, meg azt sem, hogy mi alapján nézik vagy hiszik el , hogy én le is futottam e, vagy ezis csak ilyen virtuális felajánlás ,mert akkor beregisztrálok egy maratont aztán kész .
Vagy lesz esetleg egyen mez és ha sokan vannak egy helyről akkor tudni fogják, hogy ö is egy a sok közül?
egyébként a FB oldalon biztos válaszolnak
Tinman
Egy félmaratont nem lenne rossz lenyomni aznap... most olyan 15km, ami 1 banánnal meg 2 dl vízzel nem gond, de efelett még nem mertem járni, pedig innen már csak 6km lenne a félmaraton :-)

Azon gondolkodom én is, mint Grebber, hogy át kellene futni 2015-be, de ha nem lesz legalább +1 fok akkor nem vállalom. Nem szeretek hosszút futni mínuszban és nem azért mert fázok, hanem azért mert nem sokat merek futni magasabb zónában a hideg levegő belégzése miatt.

Az országfutással kapcsolatban még csak annyit, hogy ezen a térképen milyen színnel van jelölve a lefoglalt szakasz? Milyen színnel lesz jelölve az én szakaszom?

repvez
ugy irták, hogy te is megadhatod , hogy hol akarsz futni ez lehet olyan hely és táv ahol eddig még más nem jelölte be ,de lehet olyan is amit már mások bejelöltek, nem számit, hogy volt e vagy nem csak legyen minden km regisztrálva .

Én még majd meglátom, milyen idő lesz addig és mennyit tudok készülni elötte, mert a szomszédos faluba átfutok akkor 6,5km ekkora távot még idén is csak egyszer futottam, nem hogy tavasszal
Tinman
Ránéztem, neveztem is volna, de nem tudom, hogy a közelben levő országhatár melletti futásra már van valaki vagy nincs, így feladtam.

Más...

!!!609!!! kör egy 400m-es pályán egyhuzamban!

244km, körpályán, Ó, MÁJ, GÁD <#ticking>

repvez
esetleg egy programnak jó

Tegnap nálunk szar idő volt és a melóhelyen nyomtam 😞 pénteken viszont 14 fok volt
Tinman
Na, nyomtátok tegnap?

+9 fok, napsütés, 1 szál aláöltözetben nyomtam, nagyon frankó volt :-)

grebber
Nem az van hogy sajnálom hanem hogy nekem olyan nem kell.

Tikal
ezért szeretem a Nike cipőit, szinte mind olyan hogy felveheted utcára is...

repvez
Na ez a cipő lett a kiválasztott, ennek még válalható a szine talán hétköznapi használatra is és talán a futáshoz is jó lesz , bár nem tudományosan az én lábamhoz lett választva ,de ha annyit bir mint a többiek akkor már megérte.
asics gel galaxy 7
Tinman
Decathlonba 3k körül szokott lenni, bár szerintem sajnálni fogod rá lét, szóval véletlenül se javaslom :-D

Tinman
A héten picit többet futottam, mint kellett volna, ráadásul sok piros zónás gyorsítós szakaszokkal. Tegnap óta eléggé fájt a bokám, nem akartam ma futni. Hazafelé vágyakozva néztem a pár lelkes futót, hogy a jó idő hatására, hogy kirajzottak én meg bosszankodtam, hogy itt a jó idő cirka 1 órás menetem lenne és nem tudok menni futni.

Haza se értem, hív ismerősöm, hogy na akkor ugye megyünk futni, mert ő direkt azért nem futott a szép napos időben, hogy este velem tudjon jönni... na fasza. Nem mondhattam nemet.

Elég jól bemelegítettem, hosszú volt a bemelegítő kör is és elkezdtem nyomni... én nem tudom ez, hogy lehetséges, de nagyon hamar megszűnt a fájdalom és most picit sem fáj! Ez, hogy a fenébe lehetséges? ^^

Ráadásul a futás végén annyira mocsok jól éreztem magam, hogy egy +400 méteres sprintet, így a hosszú futás végére még rátettem. Haza felé jövet is majd szétrobbantam az energiától. Végig amúgy enyhe 6 fok volt és olyan csillagos égbolt, hogy kb. az összes csillagkép kristálytisztán látszik... sokszor le is kapcsoltam a Run Light-ot a fényszennyezés miatt :-)

Hát az a vicc, hogy a futás nekem már fontosabb lett jó ideje, mint a gaming... sosem gondoltam volna.

grebber
Nem ,csak sima tok lett volna ,de egyiket sem kaptam meg (szerencsére paypal miatt visszakaptam a pénzem)

Tinman
Az nem lesz oké... ha bele is tudod erőltetni, az durván a lábadra fog feszülni.

De nem úgy volt, hogy kínából jön neked valami olcsó vízálló armband?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.19. 13:16:39

grebber
Xiaomi MI2 4.3" 126mm magas.

Tinman
Milyen teló?

grebber
Ej ezek nem jó ,hírek.23-án megyek megvenni őket, akkor majd a felpróbálásnál a telot is megnézem bele.

Tinman
Bal kezednél van egy külső cipzáros zseb, de 4" feletti telefon kényelmetlenül férne el benne, én pzs tárolásra használom. Mondjuk én armbandben tartom a telóm, szóval nekem ez így okés.
Aztán van egy nagyon picike belső zseb, amibe mondjuk 2 kulcsot tudsz max betenni, mert nagyon kicsi, ez is a bal oldalon van, de szó szerint a nadrágon belül.

grebber
Tinman amit vettél nadrágot amiről raktál is be képet azon van zseb? Mert ha nincs az nem jó, mert nem tudom eltenni a telefont 😞

grebber
Nem semmik ezek a cuccok ,mert ránézésre ez az aláöltözék és a futó felső is "vékony szarnak" néz ki.
Köszönöm a tippet remélem megtalálom és én is veszek egy ilyet a felső+alsó mellé.
A büdössel nincs bajom mert én extrém modon izzadok alapból szóval a futás után olyan büdös a polom ,hogy az indiánok régen kb azzal mérgeztek 😊

Tinman
Ha nem egyforma a lábad az sem gáz, csak akkor meg érdemes spec. betétet készíttetni bele. Az a baj, hogy az eladók még a saját árujukról sem fogják tudni megmondani, hogy milyen lábra való.

- Jó cipő?
- Fúúú nagyon az!

Ennyi telik az ottaniaktól.

Pontosan! Márkás cipő is okozhat gondot, ha nem kifejezetten passzol a lábadra.

A láthatóságot nem is azért írtam, hanem azért mert furának tartottad a cipők színét :-) A futós cuccok fordítva működnek, mint a normál ruházat. A fene sem akar kihívóan öltözködni, de a futóknak kifejezett igénye a feltűnés és nem azért, hogy felvágjanak vele, hanem, hogy észrevegyék őket. Értelek, nem futsz ilyen helyen, ahol ennek lenne lényege, de a többség igen és ezért vannak "hülye színű" futócipők.

Tinman
3990 Ft-ért vettem Decathlonban egy ilyet. Volt 1990-ért is, megfogtam az anyagát, de az annyira gáz volt, hogy nem volt kérdés a komolyabb vétele. (Nem a futó cuccoknál voltak, hanem a síelés részlegen.)

Hogy vált be?
-4 fokban mentem 5-6km-es laza távon és 15 perc elteltével egy kicsit sem fáztam, pedig laza 6-os pace-el mentem. Ha csak álldogálsz benne, úgy nem jó. -4 fokban 5 perc álldogálás, már kényelmetlen érzed, hogy kezd a hideg megzabálni.

Elkezdesz futni 1. kör után már sokkal jobb, aztán 15 perc és kifejezetten kellemes idő van odabent :-D

Egy nagy hátránya van: Én hetente min. 3x megyek futni, a 3. alkalom után már olyan büdös, hogy a görény szaglószerve kiég. Mivel nagyon is megfogja a hőt, az izzadságot meg elvezeti ezért minden fasza... csak a szag marad, de az nagyon. 30 fokban mosható, szóval nincs gond, de tényleg hetente mosni kell.

10 fok felett viszont nem igazán jó... egyszerűen túl meleged lesz benne, ha még van rajtad egy futó felső. Ha nincs, akkor oké.

grebber
A futó felső alá amit vettél mit veszel még fel amikor mostanában mész futni?
23-án tesóm felvisz és én is veszek alsó-felső szettet.

repvez
Ezért mondtam, hogy ilyen dolgokat nem a Hervis eladóktól, fogok megtudni, mégha tudnám is milyen a lábam tipusa sem biztos, hogy tudná mit is gagyogok nekik.
Amugy a vizes teszt alapján az egyik lábamnál megvan a kifli forma a másiknál meg teletalpas vagyok és lapos széles a lábfejem alacson bokával..Tehát még az sincs nálam, hogy legalább egyforma lenne a kettő.Tehát ha a jobbosra jó az még nem biztos, hogy a baloson is.
A jobb meg hosszabb is egy kicsivel, ezért azon probálok cipöt ha ott nem szorit akkor a másikra is jó.

Tapasztaltam, hogy hiába márkás a cipő okozhat gondot.Mert az előző adidasom, járni jó volt viszont futásnál a 3 cik pont ott volt megvarva ahol a belső talpélem találkozott a cipővel és szép vizhólyagot okozott, ezért lett a következő nike.

A futásnál nekem a láthatóság nem szempont, mert vagy a ruházatom jól ltható vagy nem forgalmas helyen futok, igy nem fontos ,hogy a cipőről lássák meg hol vagyok.
Tinman
Egyik sem és mindegyik.

A futócipőnek olyannak kell lennie, mely a lehető legkényelmesebb a lábad számára. Egy picike kellemetlenség, és futáskor az megsokszorozódik. Alap kérdés, hogy pronál, szupinál vagy normál-e a lábad. Ennek megfelelő cipőt kell választani.

A futócipők színe nem véletlenül élénk... főleg azért ilyen, hogy gyorsan és könnyen észleljék a forgalom egyéb résztvevői. A normálisabb cipőkön fényvisszaverő felület is van.

repvez
Nem tudom, hogy ki mennyire ismeri a márkákat . a lényeg, hogy csak a Hervisbe szóló utalványom van igy a vásárlást ott kell megejtenem és a honlapjukat nézve asics karrimor és salamander adidasz és nike cipők vannak .
A kérdésem, hogy melyik lenne a legjobb választás , mivel az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy az eladók nincsenek a toppon tanácsadás téren, ha azt kérdezném, hogy melyik lenne a jó a lábamhoz és a sportolás fajtájához.

Mondjuk az eddigi cipöimet sem csak sporthoz használtam , tehát utcai használat is van benne, mert azért annyi luxusom még nincs, hogy 20-30k-s cipöt vegyek erre a 100km/év futéshoz. Emiatt az eddigi cipöim mellőztés a szinkavalkádot , általában fehér ,fekete vagy szürke szinuek voltak, hogy bármelyik utcai ruhámhoz bármilyen alkalomhoz használni tudjam,

Eddig nike és adidas-t használtam, a többiről nem tudok viszonyitani , asics-re sok jót hallottam,de kérdés , hogy találok e valami konzervativ szinűt belőle a Hervisben karácsony elött még, mert dec31-én lejár az érvényesség.

Ezért vegyok ugymond meglőve,mert a legtöbb ilyen cipő a szivárvány minden szinében játszik , amit nem szivesen vennék fel bárhova.
Tinman
Voltam futni ebéd előtt 3/4 órát.

Jól be is szívtam, mert lenyomtam a bemelegítő 5 percet és közli a miCoach, hogy akkor tessék kérem még 1 órát futni, melynek végén újabb 5 perc laza van. De jónapot én nem erre a rendezvényre jöttem ^^

Aztán rájöttem, elfelejtettem syncelni az esős időszak miatt az átszervezett edzéseket és ezért tolta be nekem a jövő héten esedékes 1 óra 10 perces futást. Le is nyomtam volna, ha nincs szar idő, de az volt.

Már reggel óta esik/szemerkél az eső, de nem akartam megint kihagyni több napot. Az eleje még nem is volt vészes, de a vége felé már az arcom fázott, remélem arcüreg gyuszi bácsit nem kapok. Most sokkal durvább volt taknyomnyálam egybefolyik effekt, mert jóval csapadékosabb volt az idő mint múltkor.

Amúgy ez a téli felső és alsó tényleg taszítja a vizet! Nem vízálló nyilván, de ilyen 3/4 órás menetet lenyomtam benne szemerkélő esőben és míg a pamut sapkám csurom víz lett, addig se az alsó se a felső nem vizesedett át, csak kicsit belülről az izzadságtól. Ennyiért ajándék volt.

A nyakvédőt most is csak dicsérni tudom, nagyon jól szolgált és mire átvizesedett kicsit már végeztem is.

Azt kell mondjam, hogy csak a nagyon fanatikok menjenek ilyen időben ki futni, mert ez a hideg eső nem túl buli, a futócipő az kb. az 1. percben átázik onnantól vizes cipőben lehet tolni...