Futás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az átlagos pace-ed egyszerűen gyönyörű!
Nekem sajnos a sok bemelegítő és levezető kör rémesen lehúzta az éves átlag pace-em, na de majd jövőre :-(
A táblázatomhoz pár gondolat:
1. Valamit tegnap elszámoltam, mert én nem így néztem, mint Grebber, szóval, az a 606 az inkább 649 km :-D
2. Próbálok rendszer szerint mozogni, de látszik, hogy hol az időjárás, hol pedig egyéb (családi, meló, maszek meló) azért csak közbeszólnak.
3. Kibaxott ZALA!!! Hát hány métert kellett nekem megmásznom???? 14514 méter!!!! VÁÁÁÁÁÁ!
4. Májusban volt az orvos eltiltásom, durván látszik...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nálam a melóbajárás szokott bringával történni heti 100km jön igy össze,de idén a szar időnek és a rossz hangulatomnak köszönhetöen csak 250km ment a bringába bele és a 100km futás ennyi volt az idei mozgásom az is ugy, hogy a május és az augusztus teljesen kimaradt és a legtöbb futás is 22km volt két honapban a többi ilyen 6-7km.Ami 3,5km-es távokkal könnyen kiszámitható hányszor tudtam rávenni magam , hogy fussak. (27x összesen /év )
Ha jó évem volt a bringán akkor 2600km összejött 2,5 balaton kör, fertő-tó kör meg a melóbajárással.idén egyik sem volt
"A másik meg, hogy ennyi km az jelenti, hogy hetente legalább 1x nyomtál 9-10km-t." Mint már többször is írtam nekem nincsenek "edzésterveim" és nem megmondok alapján futok. Magamnak futok hogy valamicskét mozogjak, de ezt rendszertelenül teszem.Van amikor egy hónapba 15 napot futok van amikor "megy a fa**om" akkor csak 1-2 öt vagy annyit sem.
Függőségem legyőzése miatt ezt orbitálisnak tartom én magamhoz értem. Ez rengeteg nekem.
Next PC upgrade: 2022
Megnéztem egy mért gyaloglásom:
7.19 perc/km = 8.2km/h
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.26. 23:02:46
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.12.26. 22:53:33
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A profi távfutóktól persze messze van... a Dr. Lubics Szilvia pl. van, hogy heti 2 db. maratont lenyom edzésnek. Hosszútávon különben elég mókás pace-eket lehet látni... az ilyen 8-9 az teljesen elfogadott. Na most én nagyon erőltetett menetben 7-7.5km/h átlaggal gyaloglok :-D
Eleve a foci edzés elég jó mozgás, ha komolyan művelik. A másik meg, hogy ennyi km az jelenti, hogy hetente legalább 1x nyomtál 9-10km-t.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.12.26. 22:20:07
Az egyik kolégám az elég komolyba nyomja bár nem a gyorsaságra megy hanem inkább a távra, olyan 6 os paceket megy tizenpár km-re hetente vagy 60-70km megvan neki.
jövöre ha az idő is ugy akarja talán több is és jobb is lesz mint az idén, bár jobb lenne ha a kedvem is megjönne
Mit is kívánhatnék többet, 2 éve a gép elől fel sem keltem csak melóba és focizni futni magamtól kb soha nem mentem el 😄
Idén eddig 606.61km-t futottam és még ~3 edzésem hátravan, ebből lehet, hogy az idei utolsó futás, életem első félmaratonja lesz, de ehhez jó idő (min. +3-4 fok) kellene, hogy legyen szilveszterkor. Tudom ez egy lelkes amatőrnek is kevés km, de hát a Föld körbe gyaloglása is egyetlen lépéssel kezdődik :-)
Mit is kívánhatnák többet... 2 évvel ezelőtt 200m is lihegéssel járt :-)
Nektek mennyi futott km volt idén?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.26. 18:41:11
Most sem tudok 10k-t futni úgy, hogy 5 alatti pace-el toljam végig... képtelen vagyok rá.
Na de csak dumálok, majd lemérem és posztolom az eredményt, addig csak jártatom a szám.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.24. 17:59:35
Még iskolás koromban 2700volt a best.
Szerintem ha a mostani 5 km-eket lebontanám 12 percre akkor még a 2400 is alig jönne ki!
Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.12.24. 17:46:18
Hugh jogos... nagyon rég futottam már Coopert... szerintem a 3k az meglenne már, na majd lemérem :-)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Hát dicsérni most így hirtelen nem tudnám őket, ha csak azért nem, hogy gyorsan reagált a kapcsolatként megadott úriember.
- amíg nem regisztrálsz be nem tudod, hogy milyen színnel jelenik meg a futásod
- a már regelt futások betöltési ideje tényleg percekben mérhető, lassú az egész
- nem tudsz kört megadni! Ez a legnagyobb gond! Ha ki a tököm akar elfutni 21km-t a semmibe előre aztán a végén ott toporogni kimerülve? Eleve egy futó többnyire úgy tervezi meg a futását, hogy a futás vége az otthonához közel legyen.
- nem tudsz több köztes pontot megadni csak egyet így egész béna hülyeségek jönnek ki
- olyannyira hülyeségek, hogy nekem 4130km-t hozott ki egyik esetben és Spanyolország felé tervezett -.-
- a tervezés nagyon pontatlan... ismert sokat futott szakaszt is megadtam, rövid távon is kilométereket csal :-/
A körpályát én sem szeretem kifejezetten, de:
1. Biztonságos. Mindig van a közelben ember, ha rosszul lennél, ha megtámadna egy kutya nem tépik szét az izzadt tested és hurcolják a Szerjózsa minden irányában, hanem jók az esélyeid...
2. Nem kell semmilyen frissítést cipelned. Leteszed a pálya szélére és szó szerint megállás nélkül csak felkapod a vizet/kaját és futhatsz tovább.
3. Sima, egyenletes. Nem terheli se a térdet, se a bokát, se semmilyen ízületet.
4. A 3.-al összefüggő -> Barefoot-ra 100%-osan alkalmas.
5. Közel van, garantáltan van térerő. Idén nyáron kerültem kisebb zűrbe, amikor jó messze elfutottam, víz nem volt nálam egy kutya megharapott, térerő nem sok...
Az erdő, mező előnyeit nem kell felsorolni, rengeteg szempont miatt jobb, a fenti szempontok miatt viszont rosszabb.
Vagy lesz esetleg egyen mez és ha sokan vannak egy helyről akkor tudni fogják, hogy ö is egy a sok közül?
egyébként a FB oldalon biztos válaszolnak
Azon gondolkodom én is, mint Grebber, hogy át kellene futni 2015-be, de ha nem lesz legalább +1 fok akkor nem vállalom. Nem szeretek hosszút futni mínuszban és nem azért mert fázok, hanem azért mert nem sokat merek futni magasabb zónában a hideg levegő belégzése miatt.
Az országfutással kapcsolatban még csak annyit, hogy ezen a térképen milyen színnel van jelölve a lefoglalt szakasz? Milyen színnel lesz jelölve az én szakaszom?
Én még majd meglátom, milyen idő lesz addig és mennyit tudok készülni elötte, mert a szomszédos faluba átfutok akkor 6,5km ekkora távot még idén is csak egyszer futottam, nem hogy tavasszal
Más...
!!!609!!! kör egy 400m-es pályán egyhuzamban!
244km, körpályán, Ó, MÁJ, GÁD <#ticking>#ticking>
Tegnap nálunk szar idő volt és a melóhelyen nyomtam 😞 pénteken viszont 14 fok volt
+9 fok, napsütés, 1 szál aláöltözetben nyomtam, nagyon frankó volt :-)
asics gel galaxy 7
Haza se értem, hív ismerősöm, hogy na akkor ugye megyünk futni, mert ő direkt azért nem futott a szép napos időben, hogy este velem tudjon jönni... na fasza. Nem mondhattam nemet.
Elég jól bemelegítettem, hosszú volt a bemelegítő kör is és elkezdtem nyomni... én nem tudom ez, hogy lehetséges, de nagyon hamar megszűnt a fájdalom és most picit sem fáj! Ez, hogy a fenébe lehetséges? ^^
Ráadásul a futás végén annyira mocsok jól éreztem magam, hogy egy +400 méteres sprintet, így a hosszú futás végére még rátettem. Haza felé jövet is majd szétrobbantam az energiától. Végig amúgy enyhe 6 fok volt és olyan csillagos égbolt, hogy kb. az összes csillagkép kristálytisztán látszik... sokszor le is kapcsoltam a Run Light-ot a fényszennyezés miatt :-)
Hát az a vicc, hogy a futás nekem már fontosabb lett jó ideje, mint a gaming... sosem gondoltam volna.
De nem úgy volt, hogy kínából jön neked valami olcsó vízálló armband?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.19. 13:16:39
Aztán van egy nagyon picike belső zseb, amibe mondjuk 2 kulcsot tudsz max betenni, mert nagyon kicsi, ez is a bal oldalon van, de szó szerint a nadrágon belül.
Köszönöm a tippet remélem megtalálom és én is veszek egy ilyet a felső+alsó mellé.
A büdössel nincs bajom mert én extrém modon izzadok alapból szóval a futás után olyan büdös a polom ,hogy az indiánok régen kb azzal mérgeztek 😊
- Jó cipő?
- Fúúú nagyon az!
Ennyi telik az ottaniaktól.
Pontosan! Márkás cipő is okozhat gondot, ha nem kifejezetten passzol a lábadra.
A láthatóságot nem is azért írtam, hanem azért mert furának tartottad a cipők színét :-) A futós cuccok fordítva működnek, mint a normál ruházat. A fene sem akar kihívóan öltözködni, de a futóknak kifejezett igénye a feltűnés és nem azért, hogy felvágjanak vele, hanem, hogy észrevegyék őket. Értelek, nem futsz ilyen helyen, ahol ennek lenne lényege, de a többség igen és ezért vannak "hülye színű" futócipők.
Hogy vált be?
-4 fokban mentem 5-6km-es laza távon és 15 perc elteltével egy kicsit sem fáztam, pedig laza 6-os pace-el mentem. Ha csak álldogálsz benne, úgy nem jó. -4 fokban 5 perc álldogálás, már kényelmetlen érzed, hogy kezd a hideg megzabálni.
Elkezdesz futni 1. kör után már sokkal jobb, aztán 15 perc és kifejezetten kellemes idő van odabent :-D
Egy nagy hátránya van: Én hetente min. 3x megyek futni, a 3. alkalom után már olyan büdös, hogy a görény szaglószerve kiég. Mivel nagyon is megfogja a hőt, az izzadságot meg elvezeti ezért minden fasza... csak a szag marad, de az nagyon. 30 fokban mosható, szóval nincs gond, de tényleg hetente mosni kell.
10 fok felett viszont nem igazán jó... egyszerűen túl meleged lesz benne, ha még van rajtad egy futó felső. Ha nincs, akkor oké.
23-án tesóm felvisz és én is veszek alsó-felső szettet.
Amugy a vizes teszt alapján az egyik lábamnál megvan a kifli forma a másiknál meg teletalpas vagyok és lapos széles a lábfejem alacson bokával..Tehát még az sincs nálam, hogy legalább egyforma lenne a kettő.Tehát ha a jobbosra jó az még nem biztos, hogy a baloson is.
A jobb meg hosszabb is egy kicsivel, ezért azon probálok cipöt ha ott nem szorit akkor a másikra is jó.
Tapasztaltam, hogy hiába márkás a cipő okozhat gondot.Mert az előző adidasom, járni jó volt viszont futásnál a 3 cik pont ott volt megvarva ahol a belső talpélem találkozott a cipővel és szép vizhólyagot okozott, ezért lett a következő nike.
A futásnál nekem a láthatóság nem szempont, mert vagy a ruházatom jól ltható vagy nem forgalmas helyen futok, igy nem fontos ,hogy a cipőről lássák meg hol vagyok.
A futócipőnek olyannak kell lennie, mely a lehető legkényelmesebb a lábad számára. Egy picike kellemetlenség, és futáskor az megsokszorozódik. Alap kérdés, hogy pronál, szupinál vagy normál-e a lábad. Ennek megfelelő cipőt kell választani.
A futócipők színe nem véletlenül élénk... főleg azért ilyen, hogy gyorsan és könnyen észleljék a forgalom egyéb résztvevői. A normálisabb cipőkön fényvisszaverő felület is van.
A kérdésem, hogy melyik lenne a legjobb választás , mivel az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy az eladók nincsenek a toppon tanácsadás téren, ha azt kérdezném, hogy melyik lenne a jó a lábamhoz és a sportolás fajtájához.
Mondjuk az eddigi cipöimet sem csak sporthoz használtam , tehát utcai használat is van benne, mert azért annyi luxusom még nincs, hogy 20-30k-s cipöt vegyek erre a 100km/év futéshoz. Emiatt az eddigi cipöim mellőztés a szinkavalkádot , általában fehér ,fekete vagy szürke szinuek voltak, hogy bármelyik utcai ruhámhoz bármilyen alkalomhoz használni tudjam,
Eddig nike és adidas-t használtam, a többiről nem tudok viszonyitani , asics-re sok jót hallottam,de kérdés , hogy találok e valami konzervativ szinűt belőle a Hervisben karácsony elött még, mert dec31-én lejár az érvényesség.
Ezért vegyok ugymond meglőve,mert a legtöbb ilyen cipő a szivárvány minden szinében játszik , amit nem szivesen vennék fel bárhova.
Jól be is szívtam, mert lenyomtam a bemelegítő 5 percet és közli a miCoach, hogy akkor tessék kérem még 1 órát futni, melynek végén újabb 5 perc laza van. De jónapot én nem erre a rendezvényre jöttem ^^
Aztán rájöttem, elfelejtettem syncelni az esős időszak miatt az átszervezett edzéseket és ezért tolta be nekem a jövő héten esedékes 1 óra 10 perces futást. Le is nyomtam volna, ha nincs szar idő, de az volt.
Már reggel óta esik/szemerkél az eső, de nem akartam megint kihagyni több napot. Az eleje még nem is volt vészes, de a vége felé már az arcom fázott, remélem arcüreg gyuszi bácsit nem kapok. Most sokkal durvább volt taknyomnyálam egybefolyik effekt, mert jóval csapadékosabb volt az idő mint múltkor.
Amúgy ez a téli felső és alsó tényleg taszítja a vizet! Nem vízálló nyilván, de ilyen 3/4 órás menetet lenyomtam benne szemerkélő esőben és míg a pamut sapkám csurom víz lett, addig se az alsó se a felső nem vizesedett át, csak kicsit belülről az izzadságtól. Ennyiért ajándék volt.
A nyakvédőt most is csak dicsérni tudom, nagyon jól szolgált és mire átvizesedett kicsit már végeztem is.
Azt kell mondjam, hogy csak a nagyon fanatikok menjenek ilyen időben ki futni, mert ez a hideg eső nem túl buli, a futócipő az kb. az 1. percben átázik onnantól vizes cipőben lehet tolni...