Futás
-
De én ezt nem értem :-(
Mikor futottál utoljára? Írtad, hogy ez az idei ELSŐ, tavaly, ha jól rémlik olyan november körül már nem futottál, tehát cirka 150 napot nem futottál. Ha abból indulok ki, hogy 2 hét kihagyás után mennyire nehézkes az első edzés, akkor tényleg nem tudom, hogy mit vársz?
Ez egy piramis, amit ha sokáig nem építesz, szinte kezdheted előröl. Nincs azzal gond, hogy most futottál egy majdnem Cooper tesztet, de szerintem alapozd meg és arra építs tovább. Az alapozás pedig nem azt jelenti, hogy kimegyek 15 percet futni, a saját erősebb tempómban, aztán lesz ami lesz...
Nem tudok neked mást mondani, csak azt, hogy ha érdekel ez az egész kövess egy edzéstervet és lehetőleg ne a maratonit, hanem legyen mondjuk a tisztességes 20 perc lefutása a cél, de a miCoach-ban, olyan tervet generálsz magadnak amilyet csak akarsz és mindjárt sokkal jobb lesz, hogy ott lesz veled "valaki" aki megmondja, hogy NE kezd gyorsan, fuss BEMELEGÍTŐ kört, emeld a tempót, csökkensd a tempót, na egy gyors 30mp-es sprint, etc.
Más világ egy edzéstervet tisztességgel végigcsinálni, meg kimenni csak úgy futni. Jó kimenni, csak úgy futni is, de az egy idő után könnyen céltalanná válhat, demotiváló lehet.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.09. 20:21:39