Futás
  • Tinman #815
    Pár napja üres időmben, az elejétől fogva elkezdem olvasni ennek a csajnak a blogját.

A fenti linken éppen arról ír, hogy 86.5km-t futott le, majd a végén egy ilyen adat:

"8 perc 18 másodperc / kilométeres átlagtempó"

"18 perc 37 másodperces leglassabb kör" --- ennyivel pedig a hasamon kúszok baszki!
    [1 kör = 1037 m!]

Gyerekek én nem akarok senkit megbántani és javítsatok ki, ha tévedek, de ez gyaloglás. Úgy értem a legkomolyabban mondom, hogy én ennyivel gyaloglok átlag tempóban, pedig nem vagyok 2 méteres, csak 181 centi.

Nem mondom, szép dolog ennyi km-t is legyalogolni... de hát izé.

A másik amit a blogban olvastam amikor először lefutotta a maratont... írta, hogy többször belegyalogolt. WTF? Egész eddig azt hittem, hogy csak akkor számít igazi teljesített maratonnak, ha egészen konkrétan végigFUTOD. Ha megállsz/gyalogolsz, az már más... rosszul tudom?

Jah és nem, nem az irigység beszél belőlem, mert picit sem vagyok irigy, inkább csak értetlen vagyok és nem igazán értem, hogy mikortól számít valami futásnak, mikortól kocogásnak és mikortól gyaloglásnak. Az, hogyha úgy csinálunk mintha futnánk, de közben a sebességünk gyaloglás, akkor az nem futás szerintem, nem kocogás, hanem futás imitálás gyalogolva...

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.02.17. 13:59:19