Futás
  • Tinman #783
    Tikal is írta: rendszeresség.

Nem is annyira rég érkeztem haza futásból. Mikor elindultunk ismerőssel, még csak nagyon gyéren szállingózott, de az edzés felétől már brutál belecsapott. Ő csak morgott, hogy zavarja a hó (KESZTYŰ hol van???? ^^) én meg mint a kutya a hóban, kb. úgy élveztem (persze rendesen felöltözve). Nagyon jó volt :-)

Aztán a vicc az, hogy a végén ő is már azt mondta, hogy jól tette, hogy rászedtem, kár lett volna nem végigfutni.

Az a baj, hogy ok, indok mindig lesz, hogy most éppen miért nem mész ki futni: hideg van, meleg van, köd van, szemerkél, fúj a szél, süt a nap, sár van, csúszik, rendezvény van, éhes vagy, túl jóllaktál, lusta vagy, most inkább filmet néznél, itt fáj kicsit, ott fáj kicsit.

A4-es oldal teleírható azzal, hogy éppen miért ne. Kb. 1 év alatt értem el 0-ról oda, hogy a futás szinte a legfontosabb. Nem a futást igazítom az életemhez, hanem az életemet a futáshoz. Meg is hálálja, könyvet tudnék írni erről az egészről, annyi mindent ad minden téren :-)

Nyilván nem azt mondom, hogy aki nem fut rendszeresen, az húzzon ki -5 fokban a hóban futni, mert abban sok köszönet nem lesz. A hideg levegőhöz csak úgy lehet hozzászokni, ha rendszeresen fut az ember együtt az évszakok változásával. Nyáron is futni kell, ősszel is, és télen is.

Tavasszal el kell kezdeni és onnantól nincs megállás... vagy csinálni életed végéig vagy hagyni a fenébe és keresni más sportot. Más sport is van olyan jó, mint a futás, sőt az úszás csak jobb! Egyébként ha úgy érzed a kerékpározás közelebb áll hozzád, nyomhatod azt is tudatosabban, rendszeresebben. Persze télen a jeges úton jóval veszélyesebb, mint a futás, de nem lehet mindenki futóbolond :-)