Futás
  • Tinman #558
    Szívmegállást is okozhat, de ez persze ritka. Párom húga elég sokat melózik, hosszú műszakokat tol. Napi 2 energiaital lement neki az elmúlt 2 évben. 20 éves. Pajzsmirigy cisztái vannak. (Term. nem alkesz és nem is dohányzik és nem, nem a festékgyárban dolgozik, egyszerű eladó, bizsuk, női dolgok.)

Isostar a létező legrégebbi ilyen ital. Svájci. Bővebben.

Az izmokat tisztességesen be kell melegíteni terhelés előtt és le kell nyújtani terhelés után. Az a nagy helyzet, hogy az ú.n. tejsav küszöböd még úgy fest nem túl magasan van. Nincs ezzel gond, de nem 2 hét ezt kitolni. Ez inkább hónapok és évek kérdése.

Refluxom nekem is van/volt, de táplálkozás megreformálással doki nélkül úrrá lettünk rajta párommal, pedig néha már ülve aludtam.

Egyébként a tea is savasít, egyél lúgosító ételeket. Már az is sokat segít, ha minden nap eszel pl. tökmagot. Sajna a magyar konyha úgy fos, ahogy van, szinte minden savasít, van ami brutál módon. Eleve aki komolyan és rendszeresen elkezd futni ott muszáj az étrendet is áttervezni. Imádtam pl. a sült krumplit, de már képtelen lennék megenni, már a gondolata is taszít. 1-2x voltam úgy futni, hogy 3-4 órával korábban sült krumplit ettem... borzalmas volt. Disznóhús? Soha.

Ellenben szinte hetente sikerül a saját rekordjaim megdönteni :-) Voltam ma is és már egy ideje kacérkodok a 4 perc alatti pace-el, hogy a futásom során minél több ilyen szakasz legyen és basszus 36 évesen elértem. A mai futásomban 2x is futottam 4 perc alatt 2x3-400m-t, persze előtte 5:40 alatti pace, utána 5:30 alattival. Nem kicsit örülök és ma is úgy hagytam abba a futást, hogy mára ennyi volt előírva itt a vége, pedig még lazán ment volna :-)

Még egy rekordom: 20 perc futás úgy, hogy a szám ki sem nyitottam, csak orron keresztül lélegeztem. Eddig olyan Cooper és max 15 perc ment így, most ez is meglett, megy, beépíthetem a következő edzésekbe. Imádom, hogy ebben a sportban mindig van hová fejlődni :-)