1945
Futás
-
#583 Nekem most ő példaképem, Kilian Jornet :)
-
#582 na, idetaláltam, itt nem kell spoilerezni :)
A sípcsont előtti izmom nekem is fájt mikor elkezdtem futni, aztán megerősödött... -
#581 -
#580 A bringa az picit félrevezetés, mert tudsz pihenni közben. Futásnál nem, mert vagy emeled a lábad vagy nem.
Van egy ismerősöm némi túlsúllyal, nehezen veszi rá magát a mozgásra. Ő is szokta mondani, hogy 30-40km nem gond, de 20 perc kocogás bizony keményen megterheli. Más műfaj... persze lehet kerékpározni durva módon is, de szerintem itt senki sem abban a ligában játszik.
A savasodást kitolni nem vegyszerrel lehet, hanem sok edzéssel. Ha megnézed az ezzel kapcsolatos profi futók írásait, sokan számolnak be arról, hogy változatos módon futnak. Van olyan nap amikor sprinteket nyomnak, van amikor pihentető hosszút, van amikor közepest, de vannak benne gyorsító szakaszok. Vannak erre is jó edzéstervek. A keresztedzést sem véletlenül ajánlja minden hozzáértő, de a kerékpározás pont nem jó, mert az is a lábad terheli, más kell... úszás, vagy torna. Napi 30 perc különféle tornagyakorlat már sokat ér.
A sípcsont előtti izom görcse vagy fáradása is arra utal, hogy nem elég erős még az adott izomcsoport. Hiába nagy és erős a vádlid meg a combizmod... az nem elég.
A finomabb mozgásért felelős izmokat is lehet erősíteni, pl egyensúlyra építő gyakorlatokkal. Micochban ilyenek is vannak.
A görcsölés meg tényleg nem jó! Lazán! Ne erőlködj, ÉLVEZD!!! -
#579 Mostanában elég motiváció hiányban küzdök és kb a 20adik problémám egyike ,hogy fussak , igy nagyon nehezen veszem rá magamat .
A telefonom is doglődik ,tehát már futás elött felcseszi az agyamat,hogy 10 perc (lemértem) mire a GPS+ zene-t elinditom a telefonon , és az még nem garancia ,hogy nem indul ujra a futás alatt.Igy ez az edzőprogram sem segit. Egyedül meg megint nem az a felemelő számomra.
Egyébként,mint régebben irtam, sokat bringázok és a lábaimmal izom ugyileg nincs gond,Szinte minden nagyobb izomköteg látszik ha feszitem) sőt talán az a bajom, hogy túl kötöttek és emiatt durran be hamar, hiába a nyujtás.
Ezért kérdeztem, régebben is hogy vannak e olyan italok amik segitene a savasodást kitolni vagy az izmokat ellazitani. Néha egy egy eröltetőbb széta után a sipcsont elötti izom és a talp izmom is be szokott görcsölni. és egyéb mások számára hihetetlen területek lábujjak tenyér él, nyakizom az állam alatt. ugyhogy elég görcsös tipus vagyok. -
#578 Igen, elképesztő egy nő... amúgy itt lakik cirka 25km-re tőlünk, lehetnék akár egy futóklubban is vele, de én egy senki vagyok oda, szóval nem megyek oda éreztetni saját magammal, hogy mekkora nulla vagyok. Így, hogy egyedül csinálom és a saját eredményeimmel versenyzek így megvan a motiváció és a kedvem sem megy el.
Azt olvastam róla egyébként, hogy évente ÖSSZESEN 1 hét pihenőt szokott tartani! 245km után 2 nap pihenőt tart és megy 10km-t lenyomni.
Azt is olvastam róla, hogy néha hetente letol egy maratont... nem, nem összesen, hanem elmegy hétfőn lefut egy maratoni távot, majd a hétvégén jó eséllyel még egyet, közben pedig kismaratont ill. félmaratont nyom. A heti km adagja, 150km körül van. Elképesztő nő!
#550 -ben írtam, hogy mi lehet a gond.
Ha elfogadsz egy tanácsot csinálj erősítő gyakorlatokat is. Micoach-ban van erre is edzésprogram ami erősíti a lábad, de ha nem akarsz azzal vesződni, akkor 1-2 naponta fuss hátrafelé lábujjhegyen. Ha van egy meredek emelkedő az a legjobb. Egy edzés alatt 2x felfutsz hátrafelé 100m-t és garantálom, hogy mocsok erős lesz, mind a bokád, mind a vádlid.
Rászoktam én is, bemutatom a barátom:
Lefele lassan kell róla lefutni, mert csak szétvered a lábad, felfelé, ha előre futsz kocogósan, ha hátrafelé, akkor meg amit bírsz. Erre az emelkedőre az átlag emberkék gyalog is lihegve cammognak fel, hátrafelé futva, már nagyon kevés is sokat erősít az izmokon. :-)
Pedig neked a magasságod tényleg baromi jó, bizony tényleg lehet, hogy csak jóféle szálkás izmokat kéne arra a lábra erőltetni, meg persze erősebb vádlit :-) Viszont, ha még mindig csak néha futsz, hetente 1x az úgy tényleg kevés lesz. 3 alkalomnak min. kell lennie, ha fejlődni akarsz és mást nem sportolsz mellette.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.28. 20:45:55 -
#577 Azért ez is durva mert 9km/h átlagot futott a 245km-en több mint egy napig ezt az ütemet sem gyenge tartani.
ÉS a fizikumából is látszik, hogy nekem miért nem megy , mert a vádlija elég erős, nekem mindig azzal van a gondom, igaz nekem is izmos,de a tekeréstől.
És hiába vagyok 190cm maga vékony mégsem megy a futás , pedig mindenki azt mondja ránézésre ki kéne futnm a világból. -
#576 Ő pedig Dr. Lubics Szilvia aki immáron 3. alkalommal nyerte meg a Spartathlont.
Érdemes megnézni mennyire "elégette" már minden izmát, mennyire célirányosan csak a hosszútávú futásra alkalmas izmai jelentősek. Nem bántásból, de már-már egy haláltáborból szokott emberre emlékeztet... amit ő csinál az már qrvára nem egészséges semmilyen szinten!
Most is olvastam, hogy 100km után már nem maradt meg benne szinte semmi, zsír az szinte zéró van rajta, megint csak az izmait égette el azon a 245km-en :-(
-
#575 Nyilván benne van szó szerint egy élet munkája nem is vitatom... de, hogy genetika is kell hozzá az biztos. Hiába akarok én 3 perc alatt futni akár csak 1km-t, SOHA nem leszek rá képes és akkor sem lennék rá képes, ha születésemtől kezdve csak ennek élnék!
Eleve ehhez magasnak kell lenni, hosszú lábakkal. Ha nem ilyen vagy, nem tudod magad magasabbá formálni és a lábaidat se tudod megnyújtani.
A legjobb magyar maratoni futónk is azért ettől világcsúcstól még nagyon messze van. Az ő elmondásuk is az, hogy az afro genetika egyszerűen verhetetlen ezen a téren.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.28. 15:13:24 -
#574 Bármennyire is hihetetlen hidd el nem az.
Ha te az égvilágon nem csinálsz mást csak ennek élsz simán lehet hiszen itt az eredmény látható. (Magyar futok sincsenek olyan messze ettől pedig ők se varázslók)
Elég abba belegondolni hogy ha valaki elkezd a nulláról futni aki alapból csak mondok valami 30 perc alatt döcög le 3-4 kilométert akkor alig pár hét alatt az a 30 perc már nem 3-4km-re hanem 6-7km-re is elég lesz.
Csak ebbe mocsok sok idő munka és erő van benne.
Egy ilyen felkészülés az nem gyenge lehet. Kb az első héten szörnyethalnék /sőt szerintem nem is tudnám teljesíteni a pontokat amik ebben vannak. Olyan sprintek lehetnek benne hogy arról csak álmodok.
Én ha valaha le tudom majd futni a maratoni távot és 5 órán belül leszek akkor ünnepnappá nyilvánítom azt a napot! -
#573 Új maratoni világcsúcs!!!
"Dennis Kimetto nyerte vasárnap a 41. Berlin Marathont a világ legjobb idejével: 2 óra 2 perc 57 másodperc alatt futotta le a távot."
Ez gyerekek azt jelenti, hogy 1km-t picivel kevesebb, mint 3 perc alatt fut!!!
Na most nekem noname senkinek pl. a teljes erőből elkövetett sprintelésem, olyan 3 perc 40 mp és tudom ezt tartani 400-500 méteren ez olyan 17-18km/h, ezek meg GYORSABBAN futnak 42195 métert, tehát !!VÉGIG!! 20km/h felett fut!!!
HIHETETLEN! DÖBBENETES!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.28. 14:45:27 -
#572 245,3 kilométeres táv 26 óra 53 perc 40 -
#571 Környékbeli focipályák... szerintetek lehet futni? -.-
Egyik:
Másik:
-
#570 Hogy vert agyon egy tök amatőr futó egy csapat profi ultramaratonost -
#569 Ahogy Grebber is mondta, nem szent írás, mindenki úgy nyomja, ahogy akarja, én csak a saját tapasztalataim tudom megosztani, melyek egy része olyanoktól van, akiknek a maratoni táv az évente többször is befigyel, meg persze könyvből/netről/szakeladóktól. -
#568 Városban ha futsz és fúj a szél, 2 perc alatt telefújja a szemed porral, nagyon szar, persze ok, vegyél fel egy szemüveget, de az meg lepotyog a rázkódástól, meg kidörzsöli az orrnyerged. Arról már nem is beszélve, hogy átfúj a ruhán a szél és tényleg könnyű megfázni... nem ér annyit, mert visszaesel.
Télen esett meg velem, hogy egy melegítőnaciban belül a térd részen volt egy kis pici műanyag valami, belegabalyodott a bolyhos részébe... de tényleg ilyen mm-es nagyságú, nem is éreztem különösebben. 40-50 percet futottam, aztán már egyre inkább olyan fura égető érzés volt a térdemnél. Hazaértem, akkor látom, hogy totál kidörzsölte egy kis részen, de kb. úgy nézett ki mintha lenyúzták volna. Nem véletlenül tesznek a hajó oldalára sem gumiabroncsot :-) -
#567 Ez nem szent írás amúgy mindenki úgy fut ahogy neki tetszik.
Én pl télen nem hordok kesztyűt.
"Szélben nem futunk, fej és fülfájás lehet a vége, meg a szemednek se jó." De ,majd pont a szél az ami visszatart ha az eső sem akkor a szél sem.
Télen én sima melegítőalsó meg 2 pulóver + ha nagyon hideg van egy 3 melegitőfelsőt veszek fel! -
#566 hihetetlen mennyi mindent tudsz a futásról, ezeket az infokat mennyi idő alatt gyűjtögetted?
ja, és köszi hogy megosztod velünk:) -
#565 Helyes, nehogymá' csak egyedül szopjak :-D -
#564 Esőbe csak nyáron futok, nem is szabad az őszi, téli hideg esőbe futni. Télen is akkor érdemes futni, amikor legalább 0 fok felett van a hőmérséklet, mert sokan a szájukon keresztül lélegeznek és nem tud felmelegedni eléggé a levegő ahhoz, hogy ne legyen belőle jó kis hörghurut/torokgyulladás. Ezért is mondják a pro-k akik télen is futnak, hogy télen hosszúkat kell futni és lassabban, mint szoktál, hogy szinten tarts, de ne betegedj le.
Szélben nem futunk, fej és fülfájás lehet a vége, meg a szemednek se jó.
Cipő az u.a. a cipő, mint nyáron, futottam én már benne hóba is (persze nem hóesésbe, hanem havas volt a pálya, de nem volt mély), csak télen azért a vékony futózokni kevés, helyette marad a hosszú szárú pamut. Nem a legjobb, mert a pamut nem vezeti el a nedvességet, de 30 percekre teljesen oké.
Gondolkodtam sokáig, hogy jéger alsót vegyek-e, de hülyeség! Bemelegedik a lábad rendesen elég hamar a jégerbe belesülsz. Így a hosszú zokni bőven elég, rá egy melegítő gatya. Az ideális persze a direkt téli futónadrág, de nekem erre még nem volt keretem egyelőre, meg tényleg teljesen oké a melegítő naci is 30-40 percekre.
Aztán a felsőtesten a sima póló alatt legyen egy ujjatlan atléta, felette a melegítőd felsője. Ez sem ideális, de igazi téli futó felsőre se telt még, de arra jó, hogy 2 naponta elmenj és nem fázol meg benne, mert annyit úgysem futsz. Mondjuk ez a szerelés 1 óránál több időre nem jó, mert a pamutban tocsogoni fogsz és megfázol, de 5-8km-re teljesen oké.
Amit én nagyon, de nagyon ajánlok:
FUTÓ KESZTYŰ!
Ez már 10 fok körül erősen ajánlott! 10-20 perc után a menetszéltől qrvára elkezd fázni az ujjad és az ízületeid hamar megfáznak. A normál kesztyű nem jó, mert totál bevizesedsz benne, de a futókesztyű elég jól elvezeti a nedvességet... vizes lesz az is mire végzel, de nem fog fázni a kezed és fájni sem ezt garantálom. Ráadásul fényvisszaverő felülete is van, így ha úton futsz, akkor ez is segít, hogy hamar észrevegyenek. Nagyon jó cucc.
Ilyenem van, 3k volt:
5 fok alatt pedig sapka! Olyan ami védi a füled, a baseball nem elég!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.06. 10:42:23 -
#563 Egyébként mibe szoktatok futni esőbe és télen? Mert gondolom a nyári felszerelés nem jó azért minden időben még akkor sem ha futás alatt azért kimelegszik az ember -
#562 Télen is,mert muszáj.Korábban ide is beírtam hogy tavaly télen 1.5 hónapot kihagytam majd mikor januárban visszatértem az akkori szokásos 5 km be többször belesétáltam mert annyira eltunyultam a semmittevésbe.Ezért most nem állok le semmi esetre sem :) -
#561 A foci szezon elkezdődött? Hmmm... azért fura amit mondasz, mert itt a hivatalos NB akárhányas csapat olyan április vége körül kezd és lassan már abbahagyják. Arrafelé meg pont fordítva van?
Azt elhiszem, hogy meccsen profitálsz belőle. A legnagyobb gond a magyar focistákkal pontosan az, hogy nem tudnak sokat futni, hamar kifulladnak. Aki nem képes 2x45 percet végigfutni az nem való a pályára... ja de, kapusnak. Ha sok sprint van, akkor is hasznos, ha magas az állóképesség, azt meg futással össze lehet szedni.
Télen is szoktál futni?
Én igen, pedig a futók akiket ismerek (van köztük olyan is aki évi 2x fut maratont*) október végén már leteszik a lantot és március végén kezdenek újra neki. Tavaly is végigfutottam a telet, igaz sokat nem fejlődtem tőle, de szinten tartásnak kiváló volt, tavasszal lehetett rá faszán építkezni azonnal.
*170 centi, lehet vagy 60kg, izma szinte nem is látszik és mégis röhögve fut hosszútávokat. Mondta ő is, hogy azt látja versenyen, hogy a kidolgozottabb, súlyosabb tagok, komolyabb felsőtesttel, már a félmaratoni táv után kezdenek visszalassulni, fáj a térdük, sokan sétára váltanak és még többet adják fel végül. Bezzeg a kis vékonykák végigtolják 5:00 perc vagy az alatti pace-el.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.06. 09:50:49 -
#560 Sajna én mostanában egyre kevesebbet futok,de nem azért mert baj van hanem mert elkezdődött a foci szezon.
Heti 2 edzés + hétvégén meccs. Közben ugye 3 műszak folyamatos marha kevés időm marad :(
De meccsen legalább meglátszik és mások is látják,hogy mennyit futok és bírom. Sokat számít hogy nem álltam le előző bajnokság végén hanem rendszeresen futottam. Bár az is igaz,hogy egy focimeccs más ,mert ha olyan az iram és folyton sprintelni kell az rettentő módon ki tudja fárasztani az embert. -
#559 Ejjj gyerekek... tudtam. :-(
Múlt hét vége felé összefertőztek egy kicsit, így egy teljes hétig nem sportoltam semmit. Ma már egész összeszedtem magam, igaz még nem vagyok teljesen gyógyult, de már nagyon hiányzott a mozgás. Lenyomtam 20 perc erősítést, 10 perc bemelegítést és elmentem futni (a végén meg 15 perc nyújtást).
25 fok, harapni lehet a levegőt akkora pára van... a focipálya nem is futható, tiszta sár lett az egész, annyi eső esett az elmúlt 1 hétben. Azért lenyomtam ~4km-t (6 db. 1 perces kigyorsítás is volt benne), mondom újra belerázódok, semmit több. Na de hogy? Szarul!
1 hét kimaradás és nem, hogy 4 perc alatt is futottam, hanem örültem neki, hogy HAT perc alatt megy. Bazzeeee! Kibaxott fekvés!
Látjátok mondtam, hogy nem szabad kihagyni szakaszokat. Max 3-4 nap és semmi több, mert utána egyre szarabb. Viszont eddig tapasztalatom azt mutatja, hogy ilyenkor van ugye egy kis újabb tűzkeresztség és másnap vagy 2 nap múlva már jóval ügyesebben megy, majd 1 hét sem kell és újra csúcson vagyunk. Na meg az a helyzet, hogy sokkal jobban vagyok, mint a futás előtt... kitisztult az orrom, nem kapar annyira a torkom, nem köhögök és nem olyan nyomott a fejem. Jó azé' ez :-) -
#558 Szívmegállást is okozhat, de ez persze ritka. Párom húga elég sokat melózik, hosszú műszakokat tol. Napi 2 energiaital lement neki az elmúlt 2 évben. 20 éves. Pajzsmirigy cisztái vannak. (Term. nem alkesz és nem is dohányzik és nem, nem a festékgyárban dolgozik, egyszerű eladó, bizsuk, női dolgok.)
Isostar a létező legrégebbi ilyen ital. Svájci. Bővebben.
Az izmokat tisztességesen be kell melegíteni terhelés előtt és le kell nyújtani terhelés után. Az a nagy helyzet, hogy az ú.n. tejsav küszöböd még úgy fest nem túl magasan van. Nincs ezzel gond, de nem 2 hét ezt kitolni. Ez inkább hónapok és évek kérdése.
Refluxom nekem is van/volt, de táplálkozás megreformálással doki nélkül úrrá lettünk rajta párommal, pedig néha már ülve aludtam.
Egyébként a tea is savasít, egyél lúgosító ételeket. Már az is sokat segít, ha minden nap eszel pl. tökmagot. Sajna a magyar konyha úgy fos, ahogy van, szinte minden savasít, van ami brutál módon. Eleve aki komolyan és rendszeresen elkezd futni ott muszáj az étrendet is áttervezni. Imádtam pl. a sült krumplit, de már képtelen lennék megenni, már a gondolata is taszít. 1-2x voltam úgy futni, hogy 3-4 órával korábban sült krumplit ettem... borzalmas volt. Disznóhús? Soha.
Ellenben szinte hetente sikerül a saját rekordjaim megdönteni :-) Voltam ma is és már egy ideje kacérkodok a 4 perc alatti pace-el, hogy a futásom során minél több ilyen szakasz legyen és basszus 36 évesen elértem. A mai futásomban 2x is futottam 4 perc alatt 2x3-400m-t, persze előtte 5:40 alatti pace, utána 5:30 alattival. Nem kicsit örülök és ma is úgy hagytam abba a futást, hogy mára ennyi volt előírva itt a vége, pedig még lazán ment volna :-)
Még egy rekordom: 20 perc futás úgy, hogy a szám ki sem nyitottam, csak orron keresztül lélegeztem. Eddig olyan Cooper és max 15 perc ment így, most ez is meglett, megy, beépíthetem a következő edzésekbe. Imádom, hogy ebben a sportban mindig van hová fejlődni :-) -
#557 Az energia ital nálam is kizárva bár az is igaz hogy az a 2 futásom let a legjobb eddig ami elött ittam .Igaz, hogy a vérnyomásom az egekbe volt töle.
De azért akarok valami ilyen italt mert már 1 kilóméter után ugy érzem, hogy lemerültem és hátha ezekkel a savasodás is később jönne.
Nem tudom, amugy hogy miért ,de az összes izmom olyan feszült, hogy már 15 fekvő után ugy bedurran a karom, hogy nem tudok miatta többet csinálni és másnak is érzem a hatását, ugyan igy avgyok a futásnál is birnám még ,de az izmaim bemerevednek és onnantol csak csoszogás van.
ÉS szinte csak bubinélküli vizet iszok a tea mellett ,mert refluxom is van a szénsavas uditők ezért kizárva. -
#556 - Béres Porcerő + Csontizom komplex elég frankó. 1.5 éve 2 naponta futok és a pihenő napokon az elmúlt fél évben 30 perces keresztedzés is van. Szóval elég jónak tartom. Egy nap max 3 szem, ha csak laza napod van elég kettő szem.
- Izotóniás ital 30 perces futáshoz szükségtelen oda elég a sima víz, vagy a nagy semmi, a lényeg, hogy előtte és utána se árt inni rendesen. Na de felette már nem árt, bár Grebber félmaratont tol minden extra nélkül, de nem mindenki egyforma. Korrekt áron van az Isostar, az vízzel hígítva rengeteg hosszú futásra elég, 4k körül van.
Energiaitalt viszont felejtsd el. Azt csak a hülyék isszák, értelmes ember nem. -
#555 Én iszok ilyet ,de elolvasva miket tartalmaz kajakra többet árt mint amennyibe kerül és rámondják hogy használ.
Répalé és egyéb természetes zöldség ,gyümölcs nedvek amik tuti segítenek is. Ezek a drága szarok szerintem semmrie nem jók azon kivül hogy a boltokat gazdagitjuk.
-
#554 Egy kérdésem lenne használ valaki vagy ismer olyan terméket ami jó futáshoz, hogy minden szügséges vitamint és energiát megkapjon a szervezeted?
Nem ilyen steroidok vagy energia italra gondoltam hanem valami olyan ami egészséges vagy legalábbis nem ártalmas,de visszapotolja az energiát.
Bár jó lenne futás elötti iletve utáni dolgok is. Ilyen isotoniás vagy multivitaminos itokákra vagy vitaminokra gondolok. Lehetőleg nem horror áron és hosszabb ideig is lehessen belőle használni.Ugy értem , hogy ne kelljen egy rakat power raidet meginni -
#553 Nekem Xiaomi Mi2 van a sima nem az S.
Én sokat mobilnetezek így hamar meghal az aksi ,de ez minden telefonnál így van 8-11 óra után már a töltőre kell raknom.
Ezzel is futok GPS-el eddig nem volt gondom.Bár én nem autózok vele hogy irányítson így nem tudom ott mennyire lenne pontos sosem próbáltam (mivel nincs autóm se jogsim)
Neked kell eldönteni mire kell elég-e a HW nem sajnálod-e rá a pénzt.
Frissítések szépen jönnek rá azzal sincs gond.
Csak ajánlani tudom. -
#552 OFF lesz itt,de ha gond akkor privibe is jöhet a válasz:
Én is gondolkodok egy ilyenben :xiomi
PH-s teszten csak jkat irtak róla,de egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy megéri e, és ez nem azmiatt mert kinai ,egy márkásért is sajnálnék ennyit kiadni, ha van olcsóbb és jobb is nála) CSak olyan nagy a választék , hogy nem tud donteni az ember,mert hol az egyikben hol a másikban van meg az a tulajdonság amit szeretne , olyan amibe minden egyszerre lenne nincs vagy horror áron. Ugyhogy bármi tapasztalat készenléti idő és használat GPS terén jól jönne. -
#551 Akkor sajnos hozzá nem értő haverjaid vannak akik az igazi noname kinai bovlikat fogták ki.
Xiaomit kell venni kb akkora brand mint az almás fos sőt ...
De nekem aztán olyan mindegy ki mire költi a pénzét.Én tökéletesen elvagyok a Xiaomi-mal! -
#550 2 naponta járok futni 1.5 éve. Fél év kellett ahhoz, hogy igazán azt mondjam élvezem. Ha nem élvezed, akkor valószínűleg túl gyorsan és vagy túl sokat futsz. Vagy rendszeresen csinálja az ember, vagy ne csinálja. 1 hónap pl. már nagyon sok kihagyás, ennyi idő alatt már az akkori állóképesség 20-30%-a elveszik és hetek kellenek hozzá mire u.a. a szintre vissza lehet hozni. -
#549 Igen, csak a márkának van támogatása, közeli szervize, megbízható, alapból több éves garanciája és persze nagyságrenddel nagyobb megbízhatósága. 250k-ért persze csak az elme gyengék vesznek telót. Töredékért is lehet márkás, megbízható telót venni nem Kínából. -
#548 Legrosszabb megoldás. A tested hőjétől bepárásodik a folpakkal betekert teló, pár alkalmat azért talán kibír majd így is. -
#547 Mondtam egy alternatívát, amivel hót' mindegy milyen tokod van.
Nosza, tessék Kínából telefont venni. Van pár ilyen lelkes ismerősöm, mint te, aztán míg én elvagyok egy drága telóval 3-4 évig, ők 2x annyit elköltenek ennyi idő alatt 4 szarra. -
#546 Jó neked, hogy már itt tartasz, nekem annyira nincs motivációm, hogy bármi el tud tántoritani attól, hogy elmenjek futni. már 1 hónapja nem voltam. Még csak a hátrányait élveztem a futásnak,nem jutottam arra a pontra mint egyesek, hogy a futást élvezik és hogy kivánják hogy menjenek. -
#545 Most volt egyet futni már leszartam az esőt kétszer áttekertem a telót folpacklal azt mentem.Köcsög eső ne tartson már mindig vissza. -
#544 Igy van a legtöbb esetben a márkát kell megfizetni nem a termék tulajdonságát.Én is telóvásárlás elött álok és kinából 50k ért olyanok vannak amit még a 250k s samu s5 ös sem . ( egyébként a sony M2-est még megvárom ha nem árazzák túl :P )
Az amit vettem tokot 3x -os patent részzel van ellátva mármint a nyilást 3x lehet teljes egészében ilyen csikkal összepatentolni majd összehajtod és az egészet letépőzározni a tokra.Igy 4 helyen kéne beszivárogni a viznek , hogy elérje a telefont, vagy ha elenged a külső perforáció.DE azért a biztonság kedvéért egy nejlon zacskoba is beleteszem :)