Futás
  • Tinman #476
    Szerény véleményem szerint:

    Aki eddig nem futott, de szeretne, nekik úgy gondolom ez az egyik legjobb edzésterv. Keresztedzésnek NEM biciklizést, hanem úszást vagy súlyzózást, vagy talajtornát tartok jónak. A 20 percet nem lebecsülni, mert aki pl. 5km-t lenyom ennyi idő alatt és nem készül ki, nem fárad el, az már k. jó alap bármihez! A hosszú távok helyett jóval egészségesebb a rövid, de nagyobb tempójú futás, persze csak a megfelelő alapozás után.



    Fogalmam sincs mennyire vagy sportos, de kezdőben a 3-4km sok, persze ha sportolsz mellette régóta valamit, akkor ok, de a lassú fokozatosság nagyon fontos.

    A miCoach-ot azért nagyon csípem, mert saját edződ van onnantól, aki személyre szabott edzésterv szerint vezet végig bármi is legyen a cél. Több egyéb között lehet sérülés megelőző gyakorlatokat is elindítani, mellette a célodnak megfelelő a végletekig finomhangolható futó edzésterv is mehet. Rendkívül hosszú lenne leírni miket tud, de k. sokat az biztos.

    Az ismerősöd bokája azért dagadt be, mert valószínűleg túl sokat és túl gyorsan fut, sőt a cipője csillapítása sem biztos, hogy elégséges. A 10 éves kitaposott "márkás" cipő nem futásra való. A túledzés tipikus tünete a sérülés...