Futás
  • Tinman #1552
    Nagyon könnyű elérni a magas/káros pulzust egy kezdőnek... utána számolnak be rosszullétről. Elég ha egy meredek emelkedőn meghúzza a lépést, még futás se kell hozzá. Seperc alatt max közeli pulzussal szenved.

    Az edzésterv eljuttat A-ból B-be. A 2000-es évek elején elhatároztam, hogy futni fogok. Kimentem oszt' futottam. Bírtam pár hónapig, majd évekig a futás felé se szagoltam, aztán egy emelkedőn való lassú gyalogláskor kb. ziháltam, akkor határoztam el, hogy edzésterv alapján futok... már abban az évben 10k-t toltam, 1 évvel később meg 21k-t. Nulláról húzott fel a 2 órán belüli félmaratonig.

    Az edzésterv motiváló, ugyanis az ember eredendően kényelmes és a futás ebből kizökkenti. Most is ellennék itt gaminggel, meg néznék egy sorozatot, de ezt leírom és megyeik intervallokat tolni, mert mára ez van és a céljaimhoz ez kell (egészségmegőrzés, fejlődés, jobb félmaraton, majd maraton).

    Sajnos sorba tudnám hozni ide neked a neveket azokról az ismerőseimről, akik belebuktak a futásba... az összes edzésterv nélkül tolta. Kimegyek' oszt futok... ja, ez meddig elég? Neked elég, na de a legtöbb ember nem olyan, mint te.

    Egyetértek: Nincs miről beszélni.