Futás
  • Tinman #1550
    A pulzusmérés azért is fontos a kezdőnek, mert minden kezdő túlhajtja magát. Egyszer olvastam egy 30+ éve futóedzőként dolgozó, olimpiára felkészítőket abszolváló ürgétől, hogy a kezdők - a szintjükhöz képest - gyakran nagyobb(!) teljesítményt nyújtanak a futópályán, mint egy olimpiai futó! És ez nagyon igaz!

    Amíg a kezdő nem látja, hogy bmeg 200 BPM-et ver a szívem percek óta, addig nem fog benne tudatosulni, hogy amit csinál annak semmi köze az egészséghez.

    A párom pont így járt. Lelkesen nekiesett ő is a futásnak, letöltötte netről a nagy okosok (lol) összetákolt edzéstervét és nyomta. Soha a büdös életben nem volt tőle se boldog, se flow, se endorfin. Megcsinálta mindig, odatette magát mindig a tervnek megfelelően, de kb. 1 év után kiszállt azzal, hogy úgy érzi ez neki rossz. És igaza volt. Ahogy csinálta úgy rossz is volt!

    Idén úgy fest kezdem meggyőzni arról, hogy pulzusmérős órával, nagyon alaposan átgondolt edzéstervvel, pulzus alapon van esélye csodát tenni. (Neki a csoda 10k lefutása lenne egy korrekt tempóval.)