Futás
-
Részemről én igyekszem olyan helyen futni, ahol senkit nem zavar, ha kihangosítom a telóm és úgy vagy az armbandben. Ha látom, hogy jön valaki többnyire leveszem felére a hangerőt... de ma voltam az idei félmaratonnál nagyobb futásomon és nem hiányzott a zene egyáltalán. Hallgattam a szarvasokat, tücsköket, madarakat, rókákat, meg élveztem, hogy még tart egy kicsit a nyár... néha ilyen is kell.
NA de! Mi van versenyen, ahol nem lehet kihangosítani? Korábban egy Sennheiserrel nyomultam, de sprinteléskor az 8 felé repült a fülemből, alatta, átlagos tempójú futásokra jó volt, de csak akkor ha a kis fülpárnácska is rajta volt. Amúgy nyilván kicsúszott mindig.
Aztán nézegettem, hogy mivel lehetne kiváltani és van a Sonynak egy 22-24e Ft-os kütyüje, ami körbeöleli hátul a fejed és garantáltan nem esik le. Vízálló, így úszóknak is ajánlott, ráadásul 4 GB tárhelye van, így nem kell semmilyen zenelejátszó hozzá. Nekem ezzel az a bajom, hogy picit sokallom az árát és van már 2 cuccom is, amivel zenét tudok lejátszani futás közbe (teló + Sony Stick).
Aztán egyik alkalommal megláttam a Sparban egy Panasonic csodát, direkt futóknak! IPX2 minősítéssel bír, így az esőt simán bírja. Csak 4.900 Ft volt és azt kirángatni sem lehet a füledből, mert van neki egy állítható kis vacka, amivel tulajdonképpen a füledre akasztod rá és a hangszóró része pontosan és finoman megy bele a füledbe! Nem agybadugós, az egy szar! Ez csak finoman ráül a hallójárat elejére, de ennyiért őrület jól szól!