1945
Futás
-
#1384 Nem tudom ez milyen teszt, linket is adhatnál, mert elég nagy különbségeket mutat, amiket én nem találtam..
Ha nem számít a pénz, és nem zavarja hogy mindig fel kell tennie valamit a mellkasára, akkor vegye a mellkaspántosat.
Teszt 1
Teszt 2
teszt 3 EKG-val
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.01.05. 13:04:46 -
#1383 Rohadtul nem mindegy, hogy 140 a pulzusod, vagy 160. Másik zóna. Én lennék a legboldogabb, ha ezek a vackok olyan pontosak lennének, mint a mellkaspántosak, de nem azok.
Edzésen kívül pontosak és jók, edzéskor vackok.
Nevetséges:
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.01.05. 11:56:53 -
#1382 Egy kezdődnek, nem profi szinten teljesen jó a csúklós, annyival nem pontatlanabb, hogy ne tudna vele edzeni rendesen... -
#1381 +1
A csuklósok durván pontatlanok tudnak lenni, nem mellesleg zavaróan rá kell szorítani a csuklóra. -
IVU #1380 M400 a pulzusmérő mellkas pánt miatt, szerintem. -
atiboss #1379 Sziasztok!
Kezdő futó vagyok és szeretnék venni egy gps+pulzusmérős karórát ezek a tipusok közül:
-polar m400 hr,polar m200,garmin vivosmart hr+,tom tom runner 2 cardio
Tudántok segíteni tapasztalataitokkal hogy melyik lenne a legjobb egy kezdő futó számára?
Melyik miben jobb vagy esetleg rosszab döntés.
Előre is köszi a válaszokat. -
#1378 Attól függ melyik... Jobb típusok a láb rezgését is számolják, de vannak még ennél is pontosabb módszerek :) De sok olyan van ami rázkódásszámláló ez tény :) -
#1377 Lehet én vagyok a buta de eddig nem tudtam,hogy a lépésszámláló mi alapján mér (mondjum most se nagyon :)), de ez inkább kézmozgás számlálo. Ha nem mozog az ember keze semmit nem mér .... Pl ha a hátizsákod az egyik váladon van és te azt fogod azon a kezeden az óra zéro semmit nem számol.Zsebretett kézzel mész akkor se számol.
Sétálás közben "lobálni" kell a kezet akkor 100% preciz pontosan méri!!! -
#1376 Tudom kicsit régi a komment, de AWEI A890 BL.
Bővebben itt fejtettem ki a véleményemet róla.
Az ok amiért felkutattam a netet ugyanez volt, ki akart esni mind, tépte a fülem stb...
@grebber: Szerintem lényegesen jobban jártál a mellkasövvel, sokkal pontosabb, mint ami karon mér. Majd ha van kedved írd le a tapasztalataidat bővebben is, engem érdekelne :)
ui.: eszembe nem jutott volna, hogy sg-n még van aktív futó topic
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2016.10.19. 23:45:27 -
#1374 Megvolt az első futásom az órával + a mellkaspántos övvel ami járt hozzá.
Nem zavart nem csúszott le rólam.
10km-et tettem meg benne
-
#1373 Tegnap mértem egy egész melós napot estig az óra vs xiaomi mi band lépésszámláló.
~ 350 lépés eltérés volt a kettő között.
Viszont az óra nm tudom mi alapján méri/számolta a kalóriát mert 2180 jött ki az mi band meg 819-et írt rá....
Mondjuk ezt csak érdekességképpen írtam egyik sem érdekel különösebbképpen.
Holnap elviszem futni végre az órát meg a mellkaspántót kiváncsi vagyok mennyire fog csesztetni a viselése. -
#1372 82k sodexos "ingyen" pénz elkúrva. (Erre jó a melós bónusz bármilyen szarra elkurhatód amit valós pénzből soha nem vennék)
Garmin Forerunner 25 (HRM övvel) - Kár hogy nem volt olyna amit akartam (kari pulzusmérős. Tudtam volna jó teszteket csinálni,de ez annak hiányában elmarad)
Kalenji beépitett pántós poló + hozzá Geonaute HRM melkaspánt (ezt a polóhoz vettem lepattinható) -
#1371 Sziasztok!A sigma rc1209ről van valakinek tapasztalata? Vagy ebben a kategóriaban tudtok ajánlani valamit? Köszu -
#1370 ACAD. -
Rony94 #1369 Bojler nincsen véletlenül? -
#1368 -
#1367 Ugyan itt naposcsibék, és Lada kuplungtárcsa eladó, vagy dallamos pacsirtára cserélhető. -
jobbfacan #1366
Megfelelő téplalkozás és a mozgás nagyon fontos.
Bármilyen edzésre gondolok: futhatsz, kondiba járhatsz, crossfitezhetsz.
A sportolás jobban megy jó minőségü és kényelmes cipőben https://www.ecipo.hu/asics.html -
#1365 Nem tudok róla. De mondjuk a sprintektől régen is meghaltam. De edzeni nem akarok rá mert én nem azért futok, hogy 200-on olimpiai bajnok legyek meg nem is versenyekre készülök. Nekem a monoton "egy iramú" futás megy
-
#1364 Nem vagy allergiás? Parlagfű, ilyesmi? Nekem az vágja haza ilyenkor a kondíciómat. -
#1363 Én ilyet vettem még 2014-ben. 1x futottam benne aztán rájöttem nekem nem kell zene a futáshoz. -
#1362 Sennheiser-nél nézz körül, vagy Philips. -
#1361 Részemről én igyekszem olyan helyen futni, ahol senkit nem zavar, ha kihangosítom a telóm és úgy vagy az armbandben. Ha látom, hogy jön valaki többnyire leveszem felére a hangerőt... de ma voltam az idei félmaratonnál nagyobb futásomon és nem hiányzott a zene egyáltalán. Hallgattam a szarvasokat, tücsköket, madarakat, rókákat, meg élveztem, hogy még tart egy kicsit a nyár... néha ilyen is kell.
NA de! Mi van versenyen, ahol nem lehet kihangosítani? Korábban egy Sennheiserrel nyomultam, de sprinteléskor az 8 felé repült a fülemből, alatta, átlagos tempójú futásokra jó volt, de csak akkor ha a kis fülpárnácska is rajta volt. Amúgy nyilván kicsúszott mindig.
Aztán nézegettem, hogy mivel lehetne kiváltani és van a Sonynak egy 22-24e Ft-os kütyüje, ami körbeöleli hátul a fejed és garantáltan nem esik le. Vízálló, így úszóknak is ajánlott, ráadásul 4 GB tárhelye van, így nem kell semmilyen zenelejátszó hozzá. Nekem ezzel az a bajom, hogy picit sokallom az árát és van már 2 cuccom is, amivel zenét tudok lejátszani futás közbe (teló + Sony Stick).
Aztán egyik alkalommal megláttam a Sparban egy Panasonic csodát, direkt futóknak! IPX2 minősítéssel bír, így az esőt simán bírja. Csak 4.900 Ft volt és azt kirángatni sem lehet a füledből, mert van neki egy állítható kis vacka, amivel tulajdonképpen a füledre akasztod rá és a hangszóró része pontosan és finoman megy bele a füledbe! Nem agybadugós, az egy szar! Ez csak finoman ráül a hallójárat elejére, de ennyiért őrület jól szól! -
#1360 Sziasztok!
Ti milyen fülhallgatót használtok?
Nekem most egy sima JBL van, de idegesít, hogy kiakar esni folyamat a fülemből, és szeretnék venni egy újat, de már olyat ami jó futáshoz. -
zenoka #1359 ja ja igy a pontos ahogy irtad de azt irta hogy szarul van mint picsa.. -
#1358 Használtam ma is a cuccot, nagyon tetszik. A póló a mai melegben éppen határeset volt. Amikor bemelegítettem, akkor kissé melegnek és kényelmetlennek éreztem magamon, de aztán az 1. kör után a menetszél tette a dolgát, jól átszellőzött rajtam és már rendben volt.
A H7 ma is meglepett. Nagyjából az edzés felénél éppen csak egy leheletnyit emeltem a tempómon, de 15 mp múlva már kaptam is az infót, hogy méltóztassak lassítani. Olyan szép egyenes görbét rajzolt végig, hogy ilyet pace alapon még az életben nem láttam egyetlen edzésemen sem.
A végén mikor a levezetőt futtatta velem, próbáltam tényleg jól belassítani, de hamar szólt, hogy ez így nem oké, lassabban. A vicc az, hogy edzés és nyújtás után már nagyon rég éreztem magam ennyire jól, teljesen frissítő/pihentető volt az egész és nem döglesztő/tikkasztó, holott a megadott zónákban kifejezetten jó pace-el futottam.
80%-ról ennyire ment le az elem töltöttsége: 80%. Magyarul semmit nem ment lejjebb :-D
-
#1357 Na jó, de amiről te írsz ott már komolyan rosszul van a sportoló, mert annyira túlterhelte magát, hogy kezd a keringése rendetlenkedni és bár nagyobb szívritmusra lenne szüksége egyszerűen "leszabályoz" vagy rosszabb esetben szó szerint ki is dől.
Egyébként az a jellemző, egy egészséges embernél, hogy a nagyobb terheléskor a vérnyomása az ami lesüllyed rendesen, de a pulzusa az bizony szapora, ha ott rendben van minden. -
zenoka #1356 nem teljesen igaz.. egy bizonyos terheles utan visszaesik a pulzus. viszont az mar nem nagyon jelent jot terhelestures szempontjabol. tulterheleshez vezethet. -
#1355 "egyre jobban fáradok akkor kisebb a pulzusom?" -írtad.
Ez nekem magas. Minél fáradtabb vagy annál magasabb a pulzusod. Ez minden egészséges embernél így van. Az atléta szintnél meg az van, hogy a nyugalmi pulzusa lehet akár 35 is, de nyilván edzés közben és ahogy fárad ez megy fel keményen. Tehát nekik se csökken! -
#1354 Én meg kb haldoklom és ez nem vicc.
Edzéseken a sprinteknél olyan szinten elfáradok,hogy már már a hazamegyek a picsába szinten vagyok (ilyen soha nem volt velem)
Lehet most jön ki (tököm tudja nem értek hozzá) ,hogy csak futogatok azonos már már begyöpösödött tempoban. Ha nem ez a gond akkor komoly szervi bajom van amit kurvagyorsan meg kell nézeni és kivizsgáltatni -
#1353 Még egy gondolat.
Tulajdonképpen ez egy csalás. :-D
Mert valójában nem használsz kényelmetlen mellkaspántot, nem használsz a csuklódba vágó drága pulzusmérős órát és mégis kényelmesen és olcsón méred PONTOSAN a pulzusod. -
#1352 Kiprun Cardio póló + Polar H7 első tapasztalatok.
Póló:
Jól döntöttem, hogy picit kisebb pólót kértem, mint szoktam hiszen itt a pólóba beépített pánton nem tudsz húzni, így ha túl nagy a póló nem fog a HRM szenzor semmit sem érzékelni. Mondjuk a póló anyaga kifejezetten az a ráfeszülős fajta, szóval nagyon aláméretezni se szabad, mert a nagyobb is rádcuppan azért...
A póló anyaga nem rossz, tipikus aláöltöztet feelingje van, a nedvességet jól vezeti, a széltől is egész jól véd. Amihez kifejezetten nem ajánlanám az a 35 fokban történő futkorászás, mert ahhoz azért melegebb érzetű az anyaga, holott nem a hosszú ujjú kivitelben vettem. Olyan 26-28 fokig teljesen okés. Mínuszban meg kb. mínusz 70-ig, mert felöltözöl. A HR szenzort nyilván nem fogja meghatni, hogy 5 réteg ruha van felette. :-)
Ami kicsit engem máris zavar benne, az az, hogy a Polar H7 annyira tökéletesen illeszkedik rá, hogy szinte oda van szögelve, de ugye ezt le is kell ám róla venni edzés után, hiszen a H7 csak akkor aktív, ha mind a 2 érzékelője a pánthoz érintkezik. Na most a gond itt van. A levétele nem is olyan egyszerű. Ha csak fogod és letéped, azt is lehet, de szerintem így eljárva nem kell 10 edzés és kiszakadnak a pólóból azok a kis fém érzékelők. Emiatt ügyeskedni kell, de az ujjaddal alátámasztva szépen lepattintható, csak oda kell rá figyelni.
A tisztítása nyilván kicsit speciálisabb. 30 fokon lehet mosni. Elvileg mosógépben is, de én be nem tenném, nehogy a pánt sérüljön. A címkéjén az áll, hogy folyékony mosószerrel szabad csak tisztítani.
Polar H7:
Term. jár mellkaspánt is hozzá, így a fenti póló + ezzel a pánt kombóval nincs olyan időjárás, ahol le kéne mondani a pulzus alapú edzésről.
Ahogy én jelenleg látom a pólót + H7-et egész évben lehet majd használni, de nagy kánikulában inkább csak a mellkaspántra szavaznék. Na mondjuk ez amúgy sem túl sok alkalom.
A H7 amúgy TELJESEN(!) vízálló és szinte azonnal elkezd jelet adni mihelyst a 2 érzékelője be van egy pántba pattintva, legyen az a póló vagy éppen a hozzá adott mellkaspánt. Annyira szépen, egyszerűen és gyorsan működött az egész, hogy igazán meglepődtem. A BT-ot bekapcsoltam a telón, rányomtam az eszközök keresésére, azonnal látta, 1 gombnyomás és már párosította is. miCoach-ban még egy helyen az ADD DEVICE része hozzá kellett adni, de innentől mindenféle edzésnél (igen, úszásnál is!!!) küldi a pulzusod jelet a telódra.
Még annyit én azért megtettem, hogy bár a maratoni edzésterv kellős közepén vagyok, de feláldoztam a mai edzésem egy ASSASSEMENT WORKOUT-ra, hogy átálljak teljesen pulzus alapú futásra. Nyilván ez úgy pontos, hogy bemelegítesz tisztességesen, elmész futsz 2k-t, megvárod, míg 2-3 perc alatt picit visszaáll a pulzusod és akkor kezded el. Sok helyen olvastam, hogy a pulzus alapú edzés felmérőjénél ezt erősen így ajánlott és nem úgy, hogy 1 hete nem futottál, kimész felmérőt futni. Az úgy nem jó. Fals eredményt ad és utána ez alapján futsz akár 100 edzést is, így rohadtul nem mindegy, milyen az a felmérő...
miCoachban a Devices részen egyébként látszik a H7-es elem töltöttsége is és ha éppen rajtad van, akkor az aktuális pulzusod is mutatja. Nekem 80%-on állt az elem töltöttsége mikor megkaptam... ez ellen nem nagyon lehet mit tenni, nyilván a polcra nem tegnap kerülhetett fel, de egy CR2025-ös elem amúgy se egy nagy költség.
miCoachban az edzésed alatt abs. valód időben látsz mindent. Grafikont, zónát, jelenlegi pulzust, ahogy az elvárható. Amikor indítasz egy edzést közli is, hogy Heart Rate Sensor found, majd GPS found és már mehetsz is.
Pontosság? Az elvárásaimnak maximálisan eleget tett. Itthon nyugalmi állapotban is néztem, iszonyú pontos! Aztán néztem egy gyors sprint után és ha 2 BPM-et tévedett 181-es pulzus körül, akkor azt hiszem barokkosan túlzok. Jah, atompontos. Brutális.
Szóval, meg is történt a miCoachban automatikusan az új, pulzusalapú zónáim legenerálása. Őrület mennyire papírforma szerinti, ugyanis 220 (maximális pulzus születés után) - 37 (kor) = 183 (maximális pulzus). És láss csodát, maxra hajtva magam valóban 181-182 BPM-et (3:10-es pace) láttam és az a helyzet 95%-ra pörgettem csak fel magam, ment volna tovább is (tuti, mert mértem már korábban 2:40-es pace-t is), de rohadtul telekajáltam magam mielőtt kimentem, szóval picit óvatosabb voltam.
A H7-ről még annyit, hogy 2 év garanciával kaptam + ingyenes kiszállítás + 19.900-ról 17.900-re volt leakciózva, ami szerintem ennyiért elég kellemes.
Összességében nagyon elégedett vagyok. Mind a pólóval, mind pedig a H7-el. Ha ez tényleg így kibírja nekem 3 évet (nincsenek irreális elvárásaim) vagyis cirka 3000-3500km-t, akkor el leszek ájulva.
Egyedül csak azt bánom, hogy nem vettem meg ezeket korábban és nem kezdtem el korábban ez alapján edzeni. Azért rohadtul nem mindegy, hogy emelkedőn kellene piros zónában futnod, vagy sík terepen. Pulzus alapú edzéssel ez nem gond. Ahogy az sem gond, ha szarul aludtál, rohadt fáradt vagy (magasabb a pulzusod) ez nyilván erre is figyel, hogy eleve magasabb pulzussal kezdesz, tehát előbb eléred pl. a sárga zónád mint kipihenve toppon.
Sok helyen olvastam, hogy nyáron is nagyon jó, amikor kezdesz kitikkadni, veszíted a vizet, akkor is vissza fog lassítani, mert a pulzusod felkúszik, így mindig vigyázhatsz a szívedre/keringésedre úgy, hogy edzed is magad, de nem okozol magadnak kárt...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.09.06. 21:32:58 -
#1351 Ezt nem is vitatom. Én is szeretnék már egy ilyesmi cuccot, de miCoach-ról nem mondok le az 100%. Nekem amúgy a teló sose volt gond, sőt megnyugtat, ha tudom, hogy nálam van, az armbandben meg meg sem érzem. Mondjuk 5.5"-os péklapátokat én se szívesen hordanék a karomon.
Na meg nem olyan régen kaptam egy Panasonic fülhallgatót ajándékba, direkt futóknak szánt, vízálló és nem potyog ki a füledből, mert van rajta kis akasztó. Kényelmes, nagyon frankón szól, ezt is telóhoz használom. -
#1350 persze csak képletesen értettem a negyed órát, de akkor is több a macera mintha az órán megnyomom a start gombot aztán mehet.
Csak egy kicsit lehetne olcsóbb , ennyiért már egy santouu órát is lehet venni, igaz abban nincsenek ilyen smart dolgok, de sportoláshoz fejlesztették és azt biztos tudja amit ráirtak. -
#1349 Már várom a véleményed, ha tényleg mindenre jó és meg miCoach-al is akár, akkor instant buy. -
#1348 Így kb 53 ezer ft.... és ~ 2-3 hét alatt jön csak meg.
Spemall jobb választás.
A magyar xiaomishopbalehetne már. Kíváncsi leszek az ottani árra. 55k-ra tippelem. Ami a garancia végett jobb mint visszaküldözgetni hiba esetén kínba. -
#1347 Erre még rájön a vám és aztán az egészre még az áfa. :-(
Nem tudom milyen telót használsz, de nálam:
Mikor tudom, hogy futni megyek már elindítom a GPS-t az android menüjéből és kiteszem nyitott térre (15 mp).
Utána átöltözök, mire kiérek már bőven jelet fogna a miCoach, ha indítanám. Elindítom a zenét (10mp). Beteszem a telóm az armbandbe (10mp). Elindítom a miCoach-ot (2mp).
Bemelegítek. Felcsatolom a karomra az armbandet és indítom az aznapi edzést (2 mp).
Hogy ez neked negyed órára, hogy jön ki azt nem tudom. Még ha a bemelegítést és átöltözést beleszámolom még akkor sem annyi. Nem árt, ha a telód nem csak A-GPS-t, hanem Glonass-t is tud. Szó szerint 30mp alatt fog műholdat...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.09.05. 09:20:44 -
#1346 aliexpressen is van már,de irták, hogy csak kinai nyelven érhető el az angolra még várni kell
143dollár ingyen postával onnan .
a leirás alapján ez nekem mindenr megfelelne ,minden benne van amire szügségem lehet a futáshoz.
Ha nem kell csipelnem a telefont sokkal kevesebb macerával el lehet indulni.
Most a telefonon elinditani a zenét a sport tracker progit, megvárni, hogy a gps jelet fogjon csatlakozzon a fülhallgató a BT-hoz, feltenni a mellpántot, a kartartóba a telefont.
elmegy vele vagy negyed ora mire végigmegyek mindenen.
a mérést sem tudom azonnal stoppelni, mig ki nem vezsem a telefont.
ez meg mindig kéznél van. -
#1345 Vicces ez a xiaomi today oldal. A saját cuccukról ilyen keveset írni sosem értettem...
Huami Amazfit Design, Hardware and Software Review
EU raktárból 48k szállítással. -
#1344 Na itt a gond!
Csuklós pulzusmérésről:
DETTÓ ugyan annak a futásnak a mérése, csak az egyik csuklós pulzusmérővel, a másik meg hagyományos, de rohadt pontos pántossal.
Csukló:
Mellkas:
"Szintén probléma, és sajnos nálam már itt elvérzett volna a cucc még tökéletes görbék esetén is: kényelmetlen. Az optikai szenzornak ugyanis nagy ellensége a környezeti fény, elég alaposan meg kell feszíteni a pántját, hogy a kis szenzor mindenképp jól rányomódjon a bőrre. Ha nem feszítem meg, nem mér semmit, ha kellően meghúzom, zsibbad a kezem. Szorít, vág. Sokkal kényelmetlenebb, mint a mellkaspánt, amit észre sem veszek többnyire."
Na ezért próbálom én most be ezt a Kiprun pólót, mert ott a mellkaspánttól is megszabadulok és így 23.980 Ft-ból atompontos, esőálló megoldásom van.
Persze kell hozzá a telefonom, de azt soha nem hagynám otthon:
1. Zenét arról hallgatok.
2. Amilyen elhagyatott helyeken futok erősen nem árt, ha van nálam valami amivel segítséget kérhetek.
3. Vész esetén tudok vele világítani.
4. Ha eltévednék, ott a beépített EU térkép...
5. Kicsi telóm van (4.3"), ami ráadásul vízálló.