Futás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
mar a valahovatartozas erzete is jot tesz.. szerintem😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: zaki, 2015.11.22. 03:51:44
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
edzesonline.hu vagy a facebook futotarsak csoportja https://www.facebook.com/groups/118658508217857/?fref=ts
van mindenfele nep a hobbifutotol a felamator/felprofi profiig..
en ket evig edzesonlineoztam jo tarsasag.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Nem fáj semmim, de fáradt vagyok, amin az sem segít, hogy ha végigfekszek egy teljes hétvégét. A másik, hogy az ízületeim olyan "nyűgösek". 10-es fájdalom skálán a jobb oldalam olyan 0.5, tehát semmi vészes, de érzem, ha növelem a távot jobban érzem, felmehet 1-1.5-re is a skálán.
Szóval, most egy kicsit regenerálódok és a heti 4 db. edzést egy ideig leviszem 1-2-re... egy kicsit így:

2015. eddig 1002 km nailed :-D
Persze, fuss annyit amennyi jól esik és 1 év sem kell és örökre abbahagyod. :-D
Dehogy! Építsd fel, tervezd meg, és tart szigorú határokat, soha ne húzd túl magad még akkor sem, ha úgy érzed, hogy lazán megvan. Mert szívvel, tüdővel, izomzattal lehet, hogy bírod, de a csontok és az ízületek lassan alkalmazkodnak, viszont gyorsan tönkretehetők.
Bemelegítés, bemelegítő kör vagy körök, edzés, levezető kör, nyújtás és megnövelt folyadék bevitel. Ha most kezdesz el futni, legyen a cél a tisztességes 5k tavaszra. Értem, hogy most is lefutod, de alkalmazkodnia kell a szervezetnek a RENDSZERES futáshoz...
Kérdésem lenne, hogy úgy fussak ahogy bírom, jól esik, tehát rendszertelenül, vagy inkább nézzek edzésprogramot?
Azt pedig, hogy pronáló, szupináló, vagy neutrális a lábad azt te magad is eltudod dönteni. Fogsz egy papírlapot, bevizezed kicsit a lábad és ráállsz és megnézed milyen a minta. A másik, hogy mezítláb állj meg egyenesen, kérj meg valakit, hogy nézze meg hátulról, hogy milyen dőlése van a bokádnak. Ha befelé dől akkor pronál, ha szép egyenes, akkor neutrális, ha kifelé akkor szupinál. A leggyakoribb gond a pronálás, amit lehet bokasüllyedés vagy lúdtalp miatt. Nekem előbbi van, így csak olyan cipők jók, melyeknek van oldalt alátámasztásuk, így szépen egyenesben tartja a bokát. Emellett persze vannak szuper tornák, amikkel elég jól helyre lehet kalapálni ezeket a gondokat, igaz nem 2 hét alatt...
http://futocipok.com/
A Spurisok kevésbé. Amikor az üzletben voltam az ürge aki ott volt rendes volt, de a társa egy csaj az nem. Továbbá szerettem volna tőlük idén venni cipőt, írtam nekik, baxtak visszaválaszolni a mai napig, ezzel szemben a fenti linken található bolt 2 órán belül végtelenül kedvesen reagált, 4 levél váltás és egyeztetés, sőt ingyenes tanácsadás után OLCSÓBBAN tőlük tudtam megvenni a cipőm.
http://spurifutobolt.hu/
Spurival további gond, hogy a kedvezményt náluk -vagyis aranykártyát- csak akkor tudod igénybe venni, ha húzós fizetős versenyeken részt veszel... ergo le sem szarják, hogy otthagytál már 200k-t mondjuk, ahogy az sem számít, hogy más versenyeken akár több 1000km-t lefutottál... nem, csak a BSI számít nekik :-/
Még napsütésben kezdek el futni, de az utolsó kilométereket már olyan sötétben futom, hogy harapni lehet :-/
Elő is kerültek a meleg futó cuccok és el is keltek ebben a kánikulai 5 fokban...
A pulzus is érdekes nyilván, de a vérnyomás érdekelne, ha megtudod mérni.
Korrekt cikk - 2 órán belüli maraton elmélkedés
Mivel méred? Van valami eszközöd rá vagy egy egyandroid app?
110-120/80 ,110-120/70 ilyeneket szokott mérni.
Next PC upgrade: 2022
Nekem, mióta a pulzusom még napközben sem megy fel 60 fölé, reggel meg 50 körül ólálkodik a vérnyomásom magasabb lett. 120 körül kezdem a napot és irodai meló közben 145-re is felment már.
+ Jó anyagminőség. Sokkal jobb az anyaga, mint a neoprén Kalenji 3k-s armbandnek, aminek nagy gondja volt, hogy 2 futásonként garantált mosás, mert itta az izzadságot és az illata sem volt éppen varázslatos. Ezzel szemben ez nem szívja magába a nedvességet, hanem taszítja. A varrások is rendben vannak, sehol egy kósza szál.
+ Végre egy gyártó, aki gondol arra, hogy a jack dugónak való lyukat nem csak az iPhone-hoz kell mérni. 5 lyuk van gyárilag, ez szó szerint bármilyen telóhoz jó.
+ Jobban fedi/védi a telefon tetejét, mint a másik. Ez nyilván annak jó, aki fél, hogy megázik a telója, nekem vízálló, szóval nem érdekes, de megnyugtató, hogy onnan se be, se ki semmi...
+ A hátán rengeteg picike, alig érezhető távolságtartó pontocska van, ami egyrészt segíti levegőzni a karod (így nem lesz teljesen levegő nélkül a bőröd felülete), másrészt nem engedi, hogy nedvességet vegyen fel a tok.
+ Fényvisszaverő ezüstös kerete van és a miCoach és Adidas logok is fényvisszaverők rajta.
+ Külön megerősített tépőzár csatja van, a másikon ilyen sem volt... gondolom így jóval nehezebben bánik el vele az idő.
+ Tulajdonképpen 4.3" és 5"-ig bármilyen telót fogad. A 4.3" nem teljesen feszes benne, de teljesen ok.
+ lakáskulcsnak vagy éppen némi pénznek van benne külön kis hely
- A Kalenji armband akár csuklóra is rögzíthető volt... igaz kissé bénán, de teljesen jól tartott. Ez viszont nem. Felkari vagy alkari hajlító izomra tehető csak fel.
- Jó, hogy van hely kulcsnak/pénznek, de nem akkora, hogy személyi kártya beleférjen, pedig ha picit nagyobbra vágják azt a nyílást, beférne.
- hát, hogy új az tuti, mert olyan szaga van, mint egy bőrdíszmű/festékgyárnak. Rettenet, majd első mosás után jó lesz ez :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.10.05. 13:53:13
1km-en 15,2km/ó a legjobb eredményem, de ez egy 1 mérföldes futásból van kiszedve, szóval ettől még biztos gyorsabb tudok lenni ezen a távon.
miCoach egy red zone full sprint közben: Slow down to RED zone. És néztem tényleg átléptem a piros zónám határát a ~20km/h-s sprinttel.
Tényleg nektek mennyi a max sebesség amivel sprintelni tudtok?
Most ne hasonlítsuk magunkat Bolt-hoz, de még Kipsang-hoz sem pls :-D
Elég lájtos, most az edzéstervem eleje, majd köv. hónap erősebb lesz picit.
Gratulálni és elismerni a teljesítményt az lehet vagy az már sok... nem tehetek róla, de én nagyon eltudom ismerni ezeket a teljesítményeket, mert tudom, hogy nekem a jóval gyengébb mögött mennyi edzés van. Ennyivel én soha nem fogom lefutni az tuti, de 1:45-re azért vágyakozom, az elvileg meglehet jövőre.
Next PC upgrade: 2022
Más...
Nagy Kati már megint durván elverte Lubicsot a Spartathlonon
245.3 km -> Lubics tavaly 26 óra 53 perc 40 másodpercet futott, Nagy 25:07:13-as eredménnyel fejezte be.
Brutál!!!
😊 igen, az.
Milyen gélt szoktál enni és hol veszed? Ebben nekem 0 tapasztalatom van, meg annyira elkényelmesedtem, hogy elfelejtek inni 10k alatt is már.... ott a víz, ránézek, nah, minek. Előtte vedelek, utána is rendesen, de közben már nincs kedvem csak 10k felett.
Strava-ra majd ránézek.
Más...
Minap rengeteg meló volt, nyomtam laza 14 óra melót, már zsongott a fejem. Aznap nem mentem el futni, pedig lett volna kedvem, de 2 naponta szoktam, gondoltam majd másnap. Valamennyivel jobb volt reggel, de még mindig olyan fáradtnak éreztem magam. Aztán késő d.u. elmentem futni, jól meg is hajtottam magam a pályán, mindjárt jobban éreztem magam. Nagyon jó kiszellőztetni a 20 tonna stresszt az emberből és szétcsapni magad a futással :-D
Nekem 1:59, igaz csak 2x futottam le és ez a 2. olyan volt, hogy felénél döntöttem el, hogy félmaraton lesz belőle. Egyébként pontosan ez 10 perces mínusz nekem is majd a cél (pár hónapon belül).
Persze, meg tudom én is nézni, hogy teszem azt a 2km-25km között mi a helyzet, de alapvetően nem, nem írja így ki külön, neked kell megnézni az eredményed alapján. Ez a mindenképpen jó dolog a strava esetében, ez vitán felül áll!
Strava will look at the running activity and identify the fastest rolling-time for benchmark distances. They are considered estimates, because they are subject to normal discrepancies in GPS accuracy
Többet futottam mint a fél maratoni táv, és kiszedte belőle a fél maratoni távot a legjobb idővel, tehát nem az indulástól mérte a 21.1-et hanem mondjuk csak 500 méterrel későbbről.... szerintem a tiéd is így méri, nem?
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.09.15. 20:51:48
21.8km 5:14/km
Zoltáni Tenke hegyi futó kínjai
Szegény Svájcban élőnek nincs szaros 52.500 Ft-ja a magyar TAJ számra, ami nélkül JOGOSAN nem tud nevezni nívósabb versenyekre magyar színekben. Ráadásul a cikkből szépen kiderül, hogy az ob reggelén próbált csak meg regisztrálni, addig gondolom a pénzét számolta Genfben.
Hányok az ilyen emberektől és a kínjával kvázi Index főcikket ért el. Hát mindjárt kifizetem neki az 52k-t, hadd süllyedjen el szégyenében. Pfffejj.<#levele>#levele>