Futás
  • Tinman #1129
    Márka Hype.

1k belement közbe Saucony Progrid Guide 7 cipőmbe, de mivel ugye elméletben csere érett -gyakorlatban nagyon szép állapotban van-, így gondoltam, hogy "hegymászáshoz" jó lesz... túrázásnak indult, csak kicsit eldurvult :-D

37 fokban olyan tűző napsütésben, + sziklák ontották magukból keményen. Láttunk pár lelkes próbálkozót, volt aki a könnyebb(!) út negyedénél visszafordult, mi meg felmentünk a legveszélyesebb szakaszon, 1 óra mászás volt.

3/4 liter vizet vittünk fejenként, mondanom sem kell, az út kb. 30%-nál fele eltűnt a gyomunkba és onnantól kínos tartalékolás következett. Mikor kb. 70%-nál voltunk, már 1 korty, ha maradt, szó szerint full vízfolyás a testünkön. Felértünk, van ott egy kis menedékház szerűség is, meg egy 14-15. századi erőd rom és ciszterna... csak a ciszterna vize kb. soha nem volt iható, így lefele már víz nélkül mentünk. Rettentő durva és éles sziklák volt végig, mászókesztyű nálam sehol, azért egész jól átvészelte a kezem :-)

Na de a lényeg, hogy egyszer sem estem el, egyszer sem csúsztam meg durván! A kissé használt Saucony cipő az érdes sziklák és a kőkemény terep ellenére hibátlan maradt!!!!!! Sehol egy repedés, sehol egy hasadás, sehol egy kis sérülés! Hihetetlen jó cipő és NEM túrázásra/mászásra való, csak ez a legkényelmesebb sportos cipőm, így ez volt kéznél, ezt használtam. Másnak lefelé már vérzett a sarka, nekem még egy kis vízhólyag se, semmi!

Amúgy egyik legjobb élményem volt életemben és a futásnak hála, kb. meg sem éreztem az egészet, nem, hogy rosszul legyek, meg feladjam. Izomlázam sincs :-) Bezzeg, aki csak úgy sport előélet nélkül nekivágott és végigcsinálta, az kb. félholt lett, na meg jó részük feladta :-D