• shabba
    #96
    Én az első userek között voltam a cikkben szereplő trackeren és az elmúlt 145 hét alatt pozitív a tapasztalatom, minden lehetett róla max sebességen tölteni, pedig ezen időszak alatt ahogy nőttek a sebességek volt 512kbps, 2, 3, 4 és most már 6 Mbps-es kapcsolatom. Jellemzően sorozatokat töltök, hétköznaponként egyet néha kettőt és mindig full speed mellett jön. Ha néha kijön egy-egy sori DVDRip évad és nagyobb mennyiséget szedek az is jön full speed.

    De még a régebbi anyagok is jól jönnek a trackerről. Pl. múlt hónapban eltaláltam hogy megnézem a FireFly-t és Serenityt. A Firefly torrent 2005 novemberben került fel, szóval nem mai darab, mégis jött végig full speeden 6 Mbps-tel. Persze utána pár hétig seedeltem vissza amikor ment a gép és 2-3-as ratioval vissza is ment. És ahogy nézem most is van 3 seeder és 3 leech még ennél a régi torrentnél is, a teszt kedvéért elindítottam és azonnal jött 6 Mbps-en ahogy kell.

    Pont ezért jók a privát trackerek ahol ratio van, meghívó és user szám limit. Mert ezek megszűrik a tábort, nem lehet állandó új regekkel trükközni idővel kiszelektálódnak a leecherek és akik maradnak azok mellett jó működő lesz a tracker. A publikus trackerektől eltérően nincs leecher rengeteg és lassúság sem.

    Ez a külföldi trackerekre is ugyanúgy igaz, a magyar első előtt is hasonló külföldi privát trackerek voltak azok amik jók voltak. Mint pl. a TorrentBits, Elite Torrent. Ezeket már lehet említeni mert már úgy sincsenek, csak a szép emlékük.