Python programozási nyelv
-
Dodo55 #6 Hát nekem a c megtanulása nem nagyon akar menni.
Az alapokat tudom, meg minden, de valahogy még semmi értelmes programot nem sikerült vele összehoznom. Egyszerűen túl sok az elmélet a tananyagokban hozzá, alig van gyakorlati dolog, hogy akkor most csináljunk valami hasznos dolgot is.
Sok nyelvet tanulgattam már. Először talán a Pascalt, azzal sikerült is sok érdekes, értelmes programot összehoznom, kb 12-13 évesen.
Aztán kicsit a régi basicet, meg a Dark Basicet(3d játékkészítésre készített basic), azzal is csináltam sok jó dolgot.
Aztán legutóbb a PHP-t tanultam meg, jelenleg abban programozgatok aktívan.
A c-t már sokszor megpróbáltam, aztán a PHP tanulása után sikerült elkezdenem rendesen, akkor már a PHP-vel szinte teljesen azonos szintatika simán ment.
Még a javascript olyan, mint a c számomra talán, 20x álltam már neki megtanulni, de még mindig nem sikerült(persze 1-2 alapvető dolgot azért tudok, ami a php mellé kell). A javascript olyan bizonytalan nekem, egyszer működik a kód, egyszer nem, van hogy soha nem jövök rá miért, szóval olyan bizonytalan az egész. És semmi normális leírást nem találok.
Én a tutorial formájú leírásokat szeretem, tehát rögtön a lényegre tér, és az elméletre is rendesen kitér, de csak a maga idejében.
Sajnos ilyen leírást se c-hez, se js-hez nem találtam még, talán ezért megy olyan nehezen a megtanulásuk.
Úgyhogy ha valaki tudna esetleg, akkor plz mutasson.
Jobb lenne, ha magyar lenne, de angol is tökéletesen megfelelne.