Szerintem nem beszélhetünk gépek esetében gondolkodásról, mint ahogy te azt írtad. A gondolkodás sokkalta több mint előre beprogramozott szabéályok alapján milliós lehetőségek közül kiválasztani az optimálisat. Az ember egy számára ismeretlen területen, egy teljesen új élethelyzetben is képes gondolkodni, de egy gép erre képtelen ha nem tárol ezzel kapcsolatban infókat, vagy nem eleget, és akkor biztosan rossz döntést hozna. A gondolkodásban szerintem benne van a kreativitás is. Nem véletlen a szólás: Gondolkodom, tehát vagyok. És ezt szerintem nem csak fizikális értelemben kell venni. Egy gépnek meg aligha lesz lelke. És ha tényleg eljutunk oda, hogy valamilyen szinten reprodukáljuk az intelligenciát, én is gyanítom, hogy ahhoz eszméletlen sok adatmennyiséget kell tároljon a robot. Emléket, infót, szabályokat, törvényeket, élethelyzetekre való reagálást, annak elemző képességét....
Másik: Ezzel az exponenciális növekedéssel nem nagyon értek egyett. Akkor szerintem már, a 3D játékoknak fotorealisztikusaknak kellene lennie. Jelen pillanatban is nagyon távol áll tőle.