sathinel#83
Írtam a sabayont, ahol ha van net elérésed, akkor live chat-en keresztül kérhetsz help-et. Az szokott nállam gondot jelenteni, hogy kiválasszam a megfelelő distró megfelelő how-to-ját. Wiki amit sokan lenéznek pl linux-ra nagyon jó példákkal jön. Suse, gentoo linuxokhoz mintha a hivatalos oldalakat néznéd. + Beryl is jól le van írva.
VLC? ott a jó öreg mindent lejátszó MAGYAR!!!! mplayer, ami mindenre jó.
Linux kicsit más mint a win. Legó az egéssz. Az hogy az oprendszer milyen attól függ mennyit legóztál rajta.
A distrók eléggé hasonlóak: sabayon pl ugyanaz mint a gentoo , stb
A konsolban pedig van ahol apt-get, van ahol emerge, stb, majd a csomagmegnevezés, és mindent felraksz, befordítassz, ahogy az oldalakon írják. Minél többet próbálok ki annál érthetőbb maga a linux gondolatmenete. Eddig 8 distró és soknak több változata volt már fenn. Machintos rendszeren nézelődtem és a konzol szinte ugyanúgy műxik mint a linux-on. Ők azért sikeresek(persze sok pénzért) mert jól válogatott csomagokkal, átgondolva legózták össze.
Felhozok egy problémát, amit oldjál meg pl win alatt:
az összes alkalmazásnak default lejátszónak az legyen beállítva amit én akarok. Pl a wow indításánál a wow kezdőlapja IE alapú és mivel az tiltva van nállam ott csak fehér lap látszik. Linux alatt eddig mindenhol be tudtam állítani hogy defaultból mit használjon.