• Penge4
    #81
    Nálatok is csak két véglet létezik. Vagy profi, vagy hülye valaki. Igen, utána szoktam nézni, ismerem is a Google-t (én magam is szoktam ajánlani), csak tudod nem mindegy, hogy egy alapból kis használótáború oprendszer mégkisebb használótáború disztribúciójához keresek valamit, vagy Windowshoz, amihez már az első oldalon megtalálom magyarul a problémát. Nem mintha nem tudnék angolul. Mondjuk Windows alatt nem sűrűn keresgéltem, mert mindennek egyértelmű a használata és soha nem ütköztem még ilyen rejtélyes szarságokba. Ha meg valami gond van, akkor ott a hibakód, beírom keresőbe és meg is kapom a részletes infót akár tádzsik nyelven is.
    Igen, Ubuntuval is volt hasonló problémám. Konkrétan, hogy a VLC gondolt egyet és nem indult el. Restart után sem. Töröltem csomagkezelővel, restart, majd újratelepítettem, megintcsak nem indult. És nem állítottam semmit a rendszeren, csak bezártam, majd megnyitni már nem lehetett.

    ps: Régebben leszúrtak páran a Grub errorral kapcsolatban, hogy milyen hülye vagyok...stb, stb
    Windows alatt ilyen sincs, mert pl van Win C-n és D-n, C-ről törlöm (formázom D-n lévő Winről a C-t, majd ha restartolok, akkor automatikusan elindul a D-n lévő Win. Linuxot ha leszedem ugyanígy, akkor minimum telepíthetek egy másik partícióra Windowst, ami felülírja az MBR-t, hogy be lehessen bootolni.

    ps2: sathinel, azt hiszem te írtad, hogy Linux alatt milyen jó a videólejátszás, mert ahova kattintasz a csúszkán, ott azonnal játsza tovább és nem akad meg, mint Windows alatt. Mióta megvan az új gépem (semmi extra, Dual Core 3GHz, 2x1GB DDR2, GeForce 7600GT) nálam sem vár egy tizedmásodpercet sem, se XP, se Vista, (HD videónál sem) sőt, ha húzogatom, akkor közben is játsza, nem akadozik.