• Penge4
    #79
    Vagy vagy 30 féle disztrib. Egy olyat nem tudnak, ami felhasználóbarát. A többi 29-et mefg hagyhatnák úgy ahogy van a "parancssor RuLeZ" típusú programozók.
    Feltételezem a Windowst már felsőfokon használó Linuxra áttért fórumozók amikor életükben először odaültek a Windows elé első parancsuk a Win+R majd a "cmd" parancs bepötyögése volt.
    Mint a cikk is leírja, a Linux teljesen más, minden Windows alatt ismert parancsot el kell felejteni és minél jobban ismeri valaki a Windowst annál nehezebb átállni. Mindazonáltal van aki nem csak játékra és netezésre használja a gépét és nincs ideje hónapokat szórakozni manualokkal, míg legalább alapszinten használni tudja a Linuxot, főleg ha már ért annyira a Windowshoz, hogy ne legyenek alatta különösebb gondjai. Én például amikor kipróbáltam a blackPanther OS-t (állítólag megkönnyíti a Windowsról való áttérést). Gondosan elolvastam mindent a telepítés során, nem állítottam el semmit és mi fogadott, amikor beléptem a KDE-be. Hogy pár dologra való kattintáskor a jobb felső sarokban megjelent a kis homokóra mellette az "Alkalmazás megnyitása...", majd 4-5 másodperc után eltűnt és semmi nem nyílt meg.
    Ilyen apró, idegesítő jelenségek. Szóval stabilitás mesterfokon.

    Ja, és ha még nem jöttek volna rá az "Átállást megkönnyítő disztribek fejlesztői." A Windows felhasználók többsége nem a csilivili felület és a start menü miatt szereti a Wint, hanem, hogy mindent meg tud csinálni GUI-n, aztán később ugyanúgy tud dolgozni parancssorban, vagy billentyűparancsokkal, ha az meggyorsítja az adott feladatot, ám nem zavarja közben az, hogy ugyanazt a feladatot GUI-n is megcsinálhatja, gondolva a kezdő felhasználókra.