• strogg
    Abban egyet kell értsek, hogy a winben a legtöbb beállításra grafikus megoldás létezik. A linuxban pedig a beállítások garmadája konzolos.
    Én erre azt mondom, hogy ha választanom kell konzolos, vagy grafikus között, a konzolosat választom. ugyanis egy GUI-s cucc ha megszakadok sem tud annyit, mint egy kapcsolókkal vezérelthető konzolos program. Arról nem is beszélve, hogy ezen programok többsége "felfűzhető", tehát egyik futo programnak a kimenete azonnal egy másik bemenete lehet. Valóban több olvasottságot (és szándékosan nem szakértelmet írtam, hisz csak olvasni kell tudni a manualokat9, és azt is elismerem, hoyg a home user 98%-a nem hajlandó megtanulni semmit, csak kattintani akar. Ám én válltig tartom, hogy a konzolos megoldás jobb mint a grafikus. És nem egyszer gyorsabb is.

Továbbá azt is elismerem, hogy meddő vita, mert a win nem rendelkezik olyan szintű parancssoros felülettel, ami kiválthatná a GUI-t, így semmiféle összehasonlítási alap nincsen.

És végezetül egy dolgot azért szögezzünk le: A linux nem windows. Akik fejlesztik nem egy "pót windows-t" akarnak. És magasról nem érdekli őket, hogy a wines user tud-e mant olvasni, vagy sem. A felhasználók többsége pedig egy pót windows-t látnak a linuxban, holott nem erről szól a sztory. Ezért a reklamáció. Tessék végre felfogni, hogy az egyik WINDOWS, a másik LINUX. A különbség nem csak a bnevükben létezik. Mindkettő OS, és mindkettő tök más a másikhoz képest. A winben ne parancssort tessék kajtatni, a linuxban meg ne GUI-s paneleket keress. Mert az egyik ilyen, a másik olyan!

Érted mire gondolok?