• BiroAndras
    #25
    "Olvasok a neten, haverok véleményét is meghallgatom, mind2 forrás szerint jelenleg még szar"

    Ezeknek a véleményeknek jó része csak divatfikázás. Ha azt akarod tudni, hogy neked jó-e, akkor fícsör listákat, meg teszteket olvass, de méginkább tedd fel és próbáld ki. Nekem már másfél hónapja élesben megy, és nincs vele gondom. Eleinte pár driver hiányzott, de észbe kaptak végre a gyártók, és most már nálam mindenhez van.
    Nekem az a tapasztalatom, hogy jóval gyorsabban indul rajta minden, mint XP-n, az Aero is kellemesen használható (nem csak csicsa), a rendszereszközök is sokkal fejlettebbek, mint XP-n, és a hálózatkezelés is lényegesen gyorsabb és stabilabb. Elvileg lényegesen biztonságosabb is, de ebből még a gyakorlatban nem vizsgázott, mivel még új és az elterjedtsége nem érte el a kritikus szintet.
    És van még pár tulajdonság, ami majd csak később fog beérni. Ilyen pl. hogy végre komolyan támogatott a 64-bites verzió, ami több memória kezelését teszi lehetővé (nem elsősorban fizikai memóriáról van szó, a virtuális sokkal gyorsabban elfogy), és bizonyos szoftverek esetén jelentős gyorsulást is hozhat.