10 év alatt szerintetek mennyit fog fejlődni?
  • GregSB
    #90
    2007-ben amikor a topik indult még nem gondoltam volna, de szerintem mostmár tisztán látható hogy merre halad a számítástechnika: a hordozható / hordható kütyük felé.

    Szerintem 10 év múlva a PC-k, számítógépek megmaradnak specifikus feladatokra: grafika, audio, video szerkesztés, CAD, stbstb, ezekre még mindig számítógépeket fogunk használni.

    Az átlag emberek életéből viszont teljesen el fognak tűnni a PC-k, és mindent okostelefonokkal / hordható eszközökkel (karperec, szemüveg - Project Glass, kontaktlencse) fognak csinálni.

    Amikor nagyobb képernyőre / billentyűzetre lesz szükségük, akkor csak rárakják a kütyüiket valami otthoni / munkahelyi dokkolóra, ami rá lesz kötve nagyobb monitorra, projektorra, akármire. Én már most is úgy dolgozom, hogy csak egy laptopom van, és bárhova megyek cégen belül midnenhol le tudok ülni egy asztalhoz és rá tudom tenni egy dokkolóra a notit, és máris ott a nagy kijelző és teljes értékű nagy billentyűzet. Ez fog továbbfejlődni, a laptop helyett egyre kissebb küytüket fogunk magunkkal hordani, 10 év múlva nem csodálkoznék ha egy karperec méretű valamibe bele tudnának majd zsúfolni olyan erősségű HW-t, ami tökéletesen kielégítené az átlagember hétköznapi- és munkaigényeit. (netezés, fészbúkozás, képek alap szerkesztése meg leválogatása, munkahelyen Office futtatása stb...).

    Végezetül egy kicsit beteges jövőkép :)

    http://vimeo.com/46304267