nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Albérletre simán futná a fizuból (250 bruttó, + bónusz, + juttatások), de akkor képtelenség lenne annyit összeszedni valaha is ami egy lakásra kell indulásnak. Ma albérletben lakni egyedül sajnos nem vezet sehová. Olyan, mintha lakás törlesztőt fizetnél, de soha nem lesz lakásod. A szomszédom fia és lánya is otthon él még pedig 30 felettiek és nem bénák. Sajnos ma ez a szomorú helyzet itthon... Segíteni most szüleim sem tudnának, mert ikertesóm és felesége vettek lakást nyáron Pesten.
Az utazás meg nem annyira sok, mint aminek látszik. Egyetem alatt is napi 2x1 órát utaztam naponta minimum. Volt amikor naponta kétszer mentem be. Reggel is, meg esti röplabda edzésre is. Az napi 4 óra utazás volt úgy, hogy hazafele még 20 km-ert tekertem bringával. A nyári meló alatt 2x100 percet utaztam többször is. 8-9 év alatt megszokja az ember. A gond az, hogy más elől veszi el az időt. Összességében anyagilag megéri otthon élni, mert í]y pár év alatt össze lehet szedni komoly pénzt (főleg, ha elindulok felfele a ranglétrán).
A másik az, hogy Pestre nem szívesen költöznék be, csak olyan környékre ami zöldövezet. Az meg pályakezdőként egyedül végépp vágyálom. Őszintén bevalomm, hogy fővárosunk nagy része egy pöcegödör a szememben. Vannak szép részei, de nem sok. Nem azért járok be, mert szeretem hanem azért, mert kell. Szóval még, ha el is költöznék otthonról akkor is vagy ott mennék albiba ahol most lakom, vagy Pest valamenyik nyugisabb részében. Sok időelőnnyel nem járna egyik sem.
Hozzá teszem az utazás azért olyan amilyen, mert Bp. és az agglomeráció közlekedése az elmúlt 15 évben szinte nem változott semmit (ha a leépülést annak tekintjük...), de forgalom meg csak nő. Ahol én lakom ott a lakosság száma az elmúlt 15 évben megduplázódott. Menekülnek az emberek Bp-ről. És ott vagyunk a M0-ás mellett. A vezetők meg korruptak és töketlenek. Építik a szar, semmire sem jó 4-es játékmetrót mikor abból a pénzből fép Bp. közlekedése és az agglomeráció közlekedése ugrásszerűen javulhatna, ha normálisan használnák fel a pénzt. De ez már egy másik történet...