nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Jacky
    "Ma azon gondolkodtam a villamoson zötykölődve, és az embereket tanulmányozva, hogy mennyire másképp viselkednek attól függően, hogy hogy néznek ki.
    Sokat jártam külföldön, és állíthatom, hogy magyarországon vannak a legszebb nők/lányok. Ez nem csak a saját véleményem, sokan látják így, mert tényleg így van. Viszont azt kell mondjam, hogy ennek nagyon is tudatában vannak. Sokkal önteltebbek, kevésbé kommunikatívak, görcsösen, mereven viselkednek.
    Azt is észrevettem, hogy a legtöbbjük tekintete nem árulkodik arról, hogy lélekben, gondolkodásmódban túl fejlettek lennének. Sokuk szeméből hiányzik az értelem.
    Ha valaki sokat dolgozik emberekkel, előbb-utóbb jó emberismerővé válik. Nem kell még megszólalnia sem a másiknak, elég csak a mozgását, tekintetét megfigyelni. Azonnal lehet látni/érezni, hogy a másik is gondolkodó, mélyérzésű ember avagy sem.
    Itt a neten is könnyen, gyorsan rájönni, hogy kiben milyen lélek lakozik.
    Fogalmazás, helyesírás, mondanivaló stb. Megmondom őszintén, elég rettenetes. :-)
    Na mindegy, nem ezt szerettem volna mondani, hanem azt, hogy valamiért úgy látom, mintha az átlagos külsővel rendelkező férfiak és nők, jóval értelmesebbek lennének. Hogy mitől van ez, azon még gondolkodnom kell. Sokkal értelmesebb a tekintetük, látom, hogy látnak és nem csak néznek. Megcsodálják a növények őszi színeit, megnézik az öreg nénit, aki mellett mindenki elrohan, azt gondolván, hogy nekik van a legfontosabb dolguk, és ha ezt vagy azt ma nem teszik meg, akkor vége a világnak.
    Pedig 100 év múlva senki nem fog élni, aki most a városban rohangál. Minek ennyire sietni? Csak nyugi, nézz körül, és lásd meg a szépet. Gondolkodj egy kicsit más dolgokon is, ne csak azon, hogy vajon mit szól majd a főnököd, ha észreveszi, hogy nem tettél tegnap papírt a faxba. Ki nem szarja le ezeket a hülyeségeket? Az élet nem erről szól.
    Régen volt, hogy dolgoztam alkalmazottként, és emlékszem, hogy ha a munkaidőm 16:00-ig szólt, akkor 16:02-kor már az utcán voltam. Sosem szerettem a soha vissza nem térő időt olyasmivel tölteni, ami számomra nem kellemes. Most is akad ilyen, vannak kötelezettségek, melyeknek eleget kell tennem, de igyekszem ezeket minimálisra csökkenteni.
    A lényeg, hogy valamiért az a tapasztalatom, hogy aki testileg szép, majdnem hibátlan, az lélekben halott. Talán azért, mert szép külsővel nincs szüksége gondolatokra, így is eléri amit akar. Egy mosoly ide, egy mosoly oda, és máris mindenki elolvad és bólogat.
    Minden élőlény úgy van kalibrálva, hogy csak azokat a tulajdonságokat erősíti, ami fontos az életbenmaradáshoz. Az átlagos külselyű emberek azért fejlődnek lélekben, mert nekik az az erősségük. Őket a gondolkodásuk, tudásuk miatt szeretik, alkalmazzák. Erről jut eszembe, hogy nyáron felvettünk néhány alkalmazottat, és ha nő jelentkezett, aki szép volt, nem vettük fel, mert tudtuk, hogy túl sok pasi legyeskedne körülöttük, ami az üzlet rovására ment volna. Ráadásul köztük tényleg meglepően sok naív, kicsit butuska lány volt.
    Na jó befejezem, gondolom elég is volt, és keresztre feszítenétek a leírtak miatt sdokan, de akkor is ez a véleményem. :-)"

Egész jó és érdekes gondolatok.