nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
üdv újra.. a március elején boncolgatott "nyűgömmel" némileg továbbléptem, és azért írok, hátha valakit érdekel, akár tanulság, akár további hozzáfűznivaló tekintetében a dolog :)
Szóval végeztem némi önértékelést, és "nyomozást", és arra jutottam hogy az én problémám alapvetően az, hogy nem tudok biztonságosan kötődni (folytonos szeretgetésvágy, folytonos megerősítési vágy, folyton nézem a telefonom írt-e és ha nem vajon miért stb stb).. Amire jutottam az az, hogy ennek az okai egészen gyerekkorra vezethetőek vissza, hogy ez már nem bepótolható "hiányosság", amire a rossz tapasztalataim még ráépültek, és csak erősítették a rossz hozott mintát.. viszont szeretnék ettől valahogyan megszabadulni, vagy élhető módon úrrá lenni..
Jelenleg azt próbálom megvalósítani, hogy figyelem magam, és próbálok különbséget tenni, hogy mikor érzem azt hogy valamit ennek a "működészavarnak" a késztetésére szeretnék cselekedni, és mikor van az, amikor őszinte (valós?) érzelem kimutatásról van szó, és e szerint megtenni valamit vagy sem (sms-t írni, telefont, emailt nézni stb)..
Próbálok mindig arra koncentrálni amit csinálok, és mindig elfoglalni magam valamivel, nem összekeverni a folymatokat, de sokszor úgy érzem még hogy túlkompenzálok, és nem látom még hogy hol a határa annak ami a másiknak sok vagy kevés, hol húzódik a közös és hol az egyén..
A felismerés és próbálkozás nem régi, de legalább annyiban megnyugtat, hogy kicsit tisztábban látok magammal kapcsolatban..
Fogok majd erről a párommal is beszélni, de ha van ezzel kapcsolatban valakinek még javaslata, hozzáfűzni valója azt megköszönöm ;)