Ritka rendes lányt találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fresh Duke
Ööö, van eset, amikor megállja a helyét? Csak egy gerinctelen ember csalja meg a párját. Az olyat szimplán csak el kell küldeni egy jókora pofon kíséretével.

A heavy cost. I pay it gladly.

videobaby
ez gyönyörû lenne a valóságban :) ha valaki ettõl sem térne észre, le kell lõni.

norbre
hát igen.. ez a monológ adott esetben elég korrekt, nyilván vannak esetek amikor ez nem állja meg a helyét, de értem a mondanivalót ;)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

salsoul
„Tényleg nagyon szeretlek, és azt szeretném, hogy igazán boldog legyél mellettem. Nem szeretnélek elveszíteni. Sajnos valószínûleg valamit nem jól csináltam, valamit nem vettem észre, valamit nem kaptál meg tõlem és ezt a valamit másnál megtaláltad. Maximálisan megértelek, bocsánatot sem kell kérned. Viszont lehetõség szerint én szeretném ezt a valamit is megadni neked, szeretném jobbá tenni a kapcsolatunkat, hogy felhõtlen lehessen a boldogságod mellettem. Mit szólsz?”
norbre
próbálkozom több, de egyelõre inkább kevesebb sikerrel :) még nem tudom hogy mennyiben van a hiba abban ahogy általában próbálom a kapcsolataimat "életben tartani", vagy mennyiben "választok" eleve hibásan :)

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
Mi a probléma a megcsalással?
- Hogy mondjuk romboló hatása van a kapcsolatra és megcsalt énképére (tudom, vannak nyilván olyan kizökkenthetetlenek akiket egy ilyen sem ingat meg, én nem iylen vagyok)
- hogy hogy gyengíti az általános bizalmamat a következõ kapcsolatok irányában

Miért gond ha megcsalnak?
- ez akkor gond ha kötõdöm ahoz aki megcsal, és azért gond mert fáj
- azért gond mert elárulja a másik a bizalmamat
- mert azt érezteti velem hogy bármit teszek, sosem lehetek elég jó
- mert lerombol egy újabb illúziót arról hogy létezik boldog tartós és hosszú kapcsolat

Mit jelent neked a megcsalás?
- hm.. hát ilyen egyszer volt részemrõl, félig bosszú, félig az önbecsülésem visszaszerzésére tett kísérlet, de nem éreztem igazán jól magam
- volt benne némi izgalom, de sokkal több keserûség, és utána meg lelkiismeret furdalás és az a rossz tudat hogy hazudok valakinek, és hogy ez nem én vagyok

Ezen kívül mit jelenthet még?
- hogy valami nem mûködik a kapcsolatban
- hoyg valaki másra vágyik

Miként fordíthatnád elõnyödre a megcsalást?
- nem hiszem hogy ezt bármiképpen az elõnyömre tudnám fordítani, de ha van jó ötlet kiváncsi vagyok

Miként erõsíthetné és gazdagíthatná a megcsalás a kapcsolatot?
- mondhatnám hogy a hûtlen fél ezáltal új erõre kap és hasonlók, de nem hiszem hogy ettõl én jobban érezném magam valaha is.. azt akihez kötõdöm és akit szeretek nekem nem esik jól más ágyában, ölelésében tudni, erre is csak azt tudom mondani, hogy nem tudom elképzelni miként szolgálhatná a megcsalás a kapcsolatot?

clio1616v
nem csak a két véglet van, csak azért tenni is kell valamit

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

norbre
..sõt eltiltani sem akarok senkit semmitõl.. vágom hogy kell a kompromisszum, de olyat nem fogok megkötni amiben én nem érzem jól magam.. aztán ha nincs ilyen hát IJ

norbre
hát ez a kisajátítás elég tág fogalom.. nem börtönbe akarom zárni, nem a barátaitól akarom megvonni, nem a szórakozástól akarom eltiltani..

btw én olyan finom tortát akarok ami csak nekem szeli fel magát ;) nem gondolom hogy csak a két véglet van és semmi más variáció nincs

szar ízû fõzelék, ha nekem ízlik másnak nem akkor az csak nekem jó...az pl. nekem öröm így a többiek le vannak szarva legalább nem eszik el elõlem...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

salsoul
<#wow3>
clio1616v
miért akarod kisajátítani õt?

gondolj csak bele mi a jobb? ha van egy ínycsiklandóan kívánatos tortád, amit nagyon szeretsz és néha meg kell osztoznod rajta a haverjaiddal, vagy van egy olyan fõzeléked, amit senki nem szeret és csak a tiéd, eheted a szar ízû fõzelékedet, amikor csak akarod

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

norbre
jól hangzik, köszi

norbre
hát az elsõkre könnyûnek tûnik a válasz, de a vége.. :) azért eltöprengek majd rajta :)

salsoul
Igyekezz zökkenõ-mentesíteni ;)

Az iszlám világában a Koránban van egy ilyen passzus:

"Aki féli Allahot, annak õ kiutat talál, és onnan gondoskodik róla, ahonnan nem is számít rá." (65:2)

Nekem ez sokat segített.
Vannak szorult helyzetek. Amikbõl nem látunk épkézláb kiutat. És azok a kiutak amiket mégis hirtelenjében látunk elég barbárak, drasztikusak, diszharmonikusak, szûklátókörûek. Ilyenkor a kiutat, a helyzet megoldását érdemes Allahra bízni. Vagyis érdemes éppen semmit sem tenni, semmit sem lépni, érdemes inkább kivárni, hagyni, hogy az események inkább tovább láncolódjanak.

Nem kell ehhez hinni Allahban.
Elég azt tudni, hogy nem vagyunk mindent tudó, mindent átlátó, mindenrõl helyes képet alkotó elmék (nem vagyunk Laplace démonok). Olykor rosszul látunk, vakok vagyunk, rosszul feltételezünk, vélekedünk, értékelünk ki dolgokat. És idõvel kivilágosodhatnak olyan dolgok, amik korábban végletesen borúsnak mutatkoztak.

Dolgok amiket végérvényesen eltolhatunk a ború-indukálta hirtelen és ostoba cselekedettel.
salsoul
Mi a probléma a megcsalással?
Miért gond ha megcsalnak?
Mit jelent neked a megcsalás?

Ezen kívül mit jelenthet még?

Miként fordíthatnád elõnyödre a megcsalást?
Miként erõsíthetné és gazdagíthatná a megcsalás a kapcsolatot?

Ötletelj! Keress alternatívákat, kettõt hármat.
norbre
így van.. azért félek mert nem ismerem Õt.. attól hogy tudom milyen megcsalni valakit, még nem mulasztja el azt a félelmem hogy esetleg engem is megcsalnak

videobaby
akiknek vannak érzései félnek, féltenek. ez ilyen egyszerû.

Fresh Duke
Az ember fél attól, amit nem ismer. Te félsz.
De persze, a klisé, miszerint "gyõzd le önmagad" is nagyon szép dolog lenne, ha olyan könnyû lenne, mint azt szeretnénk. :)

videobaby
nem is fog, mert az az agapéról szól, az pedig a legösszetettebb a szeretet fajtái közül. tökéletes ember az, akinek ez hiba nélkül menne.

norbre
pár éve én is erre jutottam, és továbbra is azt gondolom hogy a szeretet az az út amit járni érdemes.. bár az alábbi idézet nem minden pontja megy zökkenõmentesen :)

norbre
köszi

norbre
bosszúból semmiképp, az a helyzetet nem oldja meg.. ilyen esetben részemrõl lezárulna a bizalom kérdése és nem fogok tovább a kapcsolatban maradni..

norbre
nem kell bûnözõnek lennem hogy tudjam, nem szeretnék az lenni

salsoul
A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet
nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltûr. A szeretet soha el nem múlik. - Pál apostol

A Szeretet. Erre építs.
videobaby
épp ez az, a nõk szemében picit sem macerásabb. ne felejtsd el, a nõk inkább érzelmi lények, pont emiatt nem kellene félni a szerinted macerásabb témát elõhozni.
drukkolok, ahogy itt a legtöbben:)

mindenesetre én pl. nem látnám értelmét annak, hogyha megcsalnak akkor te bosszúból visszaadod ezt választottadnak... sok ilyen eset van és akkor lehet mondani, hogy 1-1, minden attól függ milyen értékítélettel rendelkezel és te mit és hogyan döntenél ilyen helyzetben...Bosszú szerintem nem megoldás

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fresh Duke
Nem értheted meg a bûnözõ elmét, míg nem lettél egy közülük.

norbre
köszönöm mindenkinek a segítséget, az ötleteket és a tanácsokat.. a hétvégén elvileg találkozunk, ha jutok valamire megosztom a tapasztalataimat ;)

jó éjt

norbre
továbbra sem érzem hogy ez lenne a megoldás, amúgysem tudnék olyan kapcsoaltban létezni ahol ilyenek vannak a háttérben.. és ha már én ilyet tennék akkro már jelen van és nem lenne jó

lényeg a lényeg, beszélj vele, sokkal könnyebb lesz. én drukkolok.
ha meg új helyzet alakul, írj bátran, segítünk ha tudunk.
na most olvastam el és így teljes mértékben érthetõ a blokk és a félelmeid...

norbre
az biztos hogy a megfelelõ alkalmat és a megfelelõ szavakat sem egyszerû eltalálni úgy általában sem ahhoz hogy célbaérjen egy mondandó, ez meg még "macerásabb" is az átlagos témáknál

kettõs mérce...vagy ez, vagy az

én mindig azt gondoltam létezik köztes állapot mindenben...ha nekem sikerült is semlegesnek, semmitmondónak maradnom még akkor is úgy volt, hogy az egyik pólushoz tartoztam...

ilyen esetekben természetesen alapjáraton bizalmatlan voltam...Norbi nem tudom miket élt, de nem lehet véletlen, hogy idáig jutott és folyamatos kételyek merülnek fel benne

Fresh Duke
Ennél jobban már nem félhetsz. Másfelõl meg, a kapcsolatotokért tennéd.

videobaby
épp ez az. a világ tele van ilyen nõkkel, csak a férfiak nem hiszik el, nem mondják el a gondolataikat. ha meg igen, akkor valami érthetetlen nyelven teszik ezt zömében. mmint a szavak érthetõek, csak az összkép nem sikerül érthetõre.

norbre
szerintem ez pont a félelmeimet erõsítené egyrészt, másrészt meg nem akarom megcsalni

Fresh Duke
Van másik út. Például csald meg; onnantól kezdve kevésbé fog érdekelni, hogy õ vajon megcsal-e Téged.

norbre
ritka.. és kár mert ott legalább tiszta lenne a felállás..
így viszont marad az hogy valahogy felül kell emelkedni a félelmeken és bízni újra és újra, mosolyogva.. én nem akarom hogy ez vagy bármilyen félelem legyõzzön engem.. kell hogy legyen másik út

Fresh Duke
Nõk.

Fresh Duke
Elég pofátlan (és feltételezem ritka) az olyan nõ, aki megmondja, hogy "tánc közben a seggem random faszik farkához dörgölöm"... :D
Nyilván, mondd valamit, Te meg elhiszed... vagy sem... Ennél azért nehezebb egy ilyen problémát megoldani.

norbre
én azért szeretnék még benne hinni, hogy van olyan nõ akinek a szemében attól nem kevesebb valaki hogy vannak problémái :)

Itt vissza is kanyarodtunk az örök kérdéshez: bizalom vagy nem bizalom:
Ha megbízol, jön a sok átbaszás és a sok seb
Ha nem, maradsz egyedül vagy nem és talán soha sem fogsz tudni igazán szeretni
szerintem
videobaby
de megéri ugye? :)

videobaby
nem véletlen egy robotra gondolsz, egy termitárra?

Nem lehet senkinek kitárulkozni...max a pszichológusnak csak az meg szintúgy leszarja hisz õ neki is csak a karrierjét erõsítenénk vele:DD

úgyhogy egyedül kell helytállni, keményen, robosztusan, érzelmek nélkül...

norbre
nem a sebek nyalogatása vagy a sajnáljuk norbit, csak pár a meghatározó "emlékek" közül ami most hirtelen eszembe jut:
16éve volt egy barátnõm, két évig tartott és úgy ért véget hogy a megállóban azt mondta szeret, majd másnap egy ágyban találtam õket az elõttem lévõ szerelmével.. eltartott egy ideig míg nem láttam ezt magam elõtt minden nap..
kb 7-8 éve volt egy 3 éves kapcsolatom, ahol a lány alapból nagyon ismerkedõs, közvetlen votl.. egy idõ után eljárt lovagolni, és nekem gyanús votl hogy nagyon provát kezd lenni az ottani baráti kör, a bulik is zártak és a lovász srác milyen jó fej.. de neem.. rosszul gondolod drágám, bízz bennem.. pár évvel késõbb miután szakítottunk mégis bevallotta hogy hát igen, mégis volt ott valami..
a legutóbbi lányból pedig csak egy szelet: õ volt aki elõször vett fel miattam combfixet miniszoknyával.. igaz hogy én akkor épp 160km-re voltam tõle, õ pedig egy apukákkal teli szülõi értekezletre ment, de meg volt sértõdve hogy én nem hiszem el hogy ezt értem csinálta
..
mindezek mellett meg látom hogy "táncolnak" a csajok ma bulikban, hogy csalják orrba szájba egymást az emberek

a válaszból és reakciókból tudni fogod mit gondol = megoldódik a kattogás
videobaby megint jó, az embernek önmagát változtatni a legnehezebb, ehhez kell rengeteg idõ és türelem
videobaby
már az is jó, ha tudod, mi a baj. legyen önmagaddal szemben is türelmed, a mentális változások sok-sok idõt igényelnek és sok erõt. ha nem egyedül akarsz vele kínlódani, elmondod a választottadnak, segít benne. ne hagyd ki ezt sem a számításból :)

Nekem ebbõl a szempontból durva a szemléletem. Mert volt olyan, akinek elmondtam a félelmeimet és pont azokat játszotta meg, sokszor azt éreztem szándékosan és meg is csalt. Jobb az elején tisztában lenni vele. A mostani világ pedig egyszerûen borzasztó.