nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Pont ez a vicc az egészben. Ha én magam is tele vagyok ellentmondásokkal, amelyek átitatják az életem minden területét, akkor hogyan tudnám pontosan megfogalmazni azt, hogy milyen lányt is szeretnék?
Én magam is csinálok olyasmit, amiért másokat elítélek, mert néha odakeveredek, ahol ők vannak, és rájövök, hogy ők is csak a megoldást keresik.
Azért emeltem ki a lenti 3 halmazt, mert idáig szinte csak ilyen lányokkal hozott össze a sors. Nyilván vannak másmilyen lányok is, és az is biztos, hogy akiket én beteszek ebbe a három skatulyába, azokat a lányokat mások másképpen ítélik meg. Van aki így, van aki úgy, van aki pedig hozzám hasonlóan.
Én már leírtam azt, hogy mi szokott megfogni egy nőben, és azt is, hogy ilyenkor hogyan reagálok a helyzetre, és hogy milyen hatással van az ilyen esemény a cselekvőkészségemre, a gondolkodásomra.
Leírhatok ide bizonyos belső/külső jellemzőket, amelyekről tudom, hogy felkeltik az érdeklődésemet. Azt, hogy ezeknek milyen kombinációja kelti fel komolyabban az érdeklődésemet, nem tudom megmondani.
És ha meg is tudnám mondani, akkor sem tudnám kiverni a fejemből, hogy az egész játék jórészt CSAK az én elmémben zajlik le, és nagyon nagy valószínűséggel hmmm...félreismerem a kiszemelt lányt.
A lényeg: nincsen stabil, általános érvényű igaz látás, és ha valakit vagy valamit nem tudsz teljes bizonyossággal kiszámítani, mindig ott van a pakliban, hogy a játék csak a te fejedben zajlik. De valójában vak vagy, és tudatlan. Viszont ha megjelenik a "nagy Ő" az életedben, akkor valahogy mégis érzed, sőt, szinte tudod, hogy ő olyan, amilyet keresel.
Még akkor is, ha a fenti dolognak teljesen a tudatában vagy, és meg is érted.
Éppen a sok ellentmondás miatt nem is tudnám körülírni, hogy kit keresek.
Mondom, bedobhatnék ide sok mindent, de nem lenne sok értelme.
Lehet, hogy mondjuk pl. be is tudnál mutatni olyan lánynak, akit én itt körülírok neked. Lehet, hogy tényleg olyan is lenne amilyennek körülírom, mert mondjuk valamilyen csoda folytán neked és nekem ugyanolyan fogalmi megértésünk lenne az általam bedobott/meghatározott belső és külső jellemzőkre vonatkozóan. És aztán találkoznék vele, és nem érdekelne.
Az ilyesmit inkább érezni szokta az ember (legalábbis én), és csak akkor tudom pontosan leírni hogy mi kell nekem, ha érzem.