nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Igen, elég összetett a helyzet.
Most megint vissza kell ugranom az elejére, de így talán tisztább lesz az egész.
Amikor a lány kikezdett velem, pár napra rá úgy nézett ki, hogy nem lesz semmi az egészből. Bejött dolgozni, zaklatott volt, és el akart tőlünk menni, mert érezte, hogy nem tud elszakadni a férjétől, hogy pontosan miért, azt csak ő tudja. Szóval el akart menni, hogy ne szenvedjen annyit kettőnk miatt. Abban maradtunk, hogy nem folytatjuk a dolgot, és maradjon. Ez két hétig ment is, és ha csak rajtam múlik, talán tovább is mehetett volna így, mivel akkor még nem szerettem igazán. De nem bírt magával, és egy idő után már én sem. Megint ő kezdeményezett, de a férjének nem mondta el, hogy újra együtt vagyunk. Én megmondtam neki, hogy csak olyasmibe vágjon bele, ami nem okoz neki fájdalmat, és lehetőleg nekem sem, mert ha tényleg komolyan belevágunk, akkor nem fogom tudni elengedni, nem lesz visszaút, ő is sérül, én is. Tovább csináltuk, és egyre jobban egymásba gabalyodtunk. Aztán egy idő után már nem titkolta otthon a dolgot, állandóan miattam veszekedtek a férjével, az utolsó 3 hétben már szinte nem is nyúltak egymáshoz. A barátom ő néha találkozott a férjével, és magára vállalta, hogy valahogy megpróbálja kontrollálni, hogy mi ketten ne kavarjunk együtt, de ez ugye baromság, neki semmi köze az egészhez, és nem is tett semmit, mit is tudott volna tenni. (csak zárójelben: ha a faszinak igazán fontos lenne ez a lány, már akkor választás elé állította volna, mivel kiragadni nem tudta őt onnan A lány maradni akart, velem akart lenni, a férjét beetette, hogy már nem vagyunk együtt.
Aztán amikor szétmentünk a lánnyal, rajta keresztül kommunikáltak mind a ketten, a férj nem igazán mert velem konfrontálni, a lány pedig ugye még mindig szeretett, és gondolom érdekelte, hogy hogyan viselem a dolgot, ezért mindig elhívta ide-oda a barátomat, beszélgetni, sörözni.
Én is rajta keresztül értesültem szinte mindenről a lánnyal kapcsolatban, mivel ugye egy jó ideig nem volt köztünk kommunikáció.
Szóval mire összedőlt a biznisz, a barátom elég jóban lett mindkettőjükkel, és odaköltözött hozzájuk, azóta is ott lakik.
A lány ezt a helyzetet nyilván egyfajta mementóként élte/éli meg, mivel amíg ő ott lakik velük, addig én sem tűnök el az emlékezetéből, ez szinte lehetetlen.
Most úgy néz ki a helyzet, hogy együtt laknak öten, a lány, a pali, a két kisgyerek, és a barátom.
A férj még abban a hónapban kilépett a munkahelyéről, amikor a lány otthagyott engem. Hogy miért, azt azóta sem tudja senki, de a lány is nehezményezi ezt valamennyire, meg amúgy is ez így elég lol, hogy azóta sem dolgozik. A másik dolog az, hogy a lánynak nem teszik, ahogy a pali a gyerekekkel bánik, ezt a barátomtól tudom. Szóval vannak itt olyan dolgok, amelyek a szakítás felé viszik ezt a kapcsolatot.
A lány tartja el a családot, de előbb-utóbb neki sem lesz elegendő munkája szakmán belül. Amikor majd bekövetkezik az, hogy az ellentétek kiéleződnek, és nincs más megoldás csak a válás/különélés, akkor az abban a családban vagy inkább közösségben mindenkit érinteni fog.
A lány elköltözik a gyerekekkel. A pali különköltözik, kénytelen lesz dolgozni. A barátom vagy megy a lánnyal, vagy faszival, vagy kilép ebből az egészből. Mivel gyerekek vannak, valamiféle alapszintű kapcsolat biztosan lesz a faszi és a lány között, csak a gyerekek miatt.
És amikor ez bekövetkezik, akkor szedem elő az utolsó ászt a pakliból:
bár a lány azt mondja, nem akar többé szerelmes lenni, és egyedül akar majd élni, amikor viszont együtt voltunk, akkor ugye meg azt hajtogatta másoknak, hogy ha mi együtt is lennénk egy ideig, utána pedig szétmennénk, akkor ő fél, hogy nem kellene senkinek, egyedül maradna, nem találna normális palit.
Itt jön ki az, hogy mennyire instabil és sebezhető is igazából.
Egyszer ezt mondja, egyszer azt. Éppen ezért nem számít, mit mond. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy látom rajta, hogy még mindig érez irántam annak ellenére hogy nincs érdemi kontakt köztünk, ez valószínűleg x idő múlva is így lesz.