nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #18182
- Te hiszel a születés utáni halálban?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell nem élhetünk örökké márcsak az entrópia növekedésének megmaradás miatt sem. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik és ne haljunk meg azonnal.
- Butaság, semmiféle halál nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több sötétség lesz ott, mint itt. Talán a saját sírunkban fogunk feküdni, és majd emlékeznek ránk a még élő ismerőseink.
- Hát ez ostobaság! Sírba feküdni nem lehet. És a rokonaink miért ne halnának meg, ez végképp nevetséges! Hiszen mi ugyanúgy fogunk élni mint ők. De mondok én neked valamit: a születés utáni halált kizárhatjuk, mert ha a születése után meghalt volna az anya akkor most vele együtt halnánk meg mi is.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A halállal az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha meghalunk, de mindenesetre nem látjuk a mamát, és ő majd emlékezik ránk.
- A mamát? Te elhiszed, hogy a mama akkor még élni fog?! És szerinted ő mégis miért nem halt meg még?
- Hát mivel ő fog felnevelni! Neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, aki ne halt volna még meg a szülés után, tehát nyilvánvaló, hogy nem is fog élni akkorra már.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy doktorokkal beszélget a szülés kockázatairól, és azt is érezzük, ahogy fájdalmai átjárják az egész testét. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy a halál még csak ezután vár ránk és rá is. ...