nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
ahogy Én látom ez az Élet Anyukáddal fog lezajlani, mert Ő nyújtja Neked jelenleg a legnagyobb biztonságot és kényelmet. Persze, hogy nem akarsz ebből kikerülni, hiszen ez így jó és elégedettséggel tölt el. Így is le lehet élni egy életet, nem erről van szó, csak így sok mindent ki fogsz zárni, ez akkor is így lesz ha el hiszed ha nem :)
Nem kell, hogy lássalak, mert elég az Én életemet nézni, ugyan ebben a cipőben jártam saját magam is évekkel ezelőtt..most nézz meg engem hol vagyok :) korábban és most is leírtam pár szóval, több nem is kell.
Nem kell úgy élj ahogy mások, de elárulom, hogy már most is úgy élsz, mint sokan mások ;)
Én nem bírállak vagy ilyesmi, mindig támadásnak veszed az ilyet, nem ezért teszem amit teszek.
Pontosan akkor leszel önálló és felnőtt amikor saját döntéseket fogsz hozni a saját életedről, úgy, hogy közben senkire nem hallgatsz, hanem csak a saját megérzéseidre és tudásodra hagyatkozol.
Én is meghallgattam sokszor és mai napig meghallgatom szüleim és más, nálam talán okosabb vagy nagyobb tudásúnak ítélt emberek véleményét, de ez nem jelenti egyből azt, hogy úgy is fogom csinálni, egyszerűen levonom a számomra hasznosnak vélt következtetést és aszerint cselekszem. Lehet, hogy a végén ez tök ugyanaz amit mondtak, de lehet,hogy tök más, nem ez a lényeg.
Ismerek olyan embert aki 50 éves elmúlt és a mai napig be van szarva amikor új munkahelyre kell jelentkeznie, holott megvan a tudása, több helyen dolgozott már, mint a Te meg az Én kezem-lábam ujja(!) összesen. Egyszerűen nem birja el azt a nyomást ami ilyenkor rá nehezül és mástól várja, hogy megoldják a problémáját. Azaz csak egy kis biztatásra van szüksége, de erre sem lenne, ha nem lett volna annak idején annyira "anyás". Van aki ezt kinövi hamar, van aki csak sokára, nagyon sokára. Vagy sosem, ha olyan párkapcsolatba kerül ahol a Női társ átveszi ezt az anya-szerepet, de ez már régen rossz, csak megjegyzem, sosem lesz meg az egyenlőség a két fél között, akármennyire is tűnik jónak az a kapcsolat.
A lényeg,hogy a szülőkről "le kell válni" és önálló életet kezdeni. Ez nem jelenti azt, hogy nem szereted őket, ellenkezőleg. Így bizonyítod nekik legjobban, hogy életre való gyereket sikerült felnevelniük akinek sikerül a saját lábán is megállnia.