nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Balumann
    De miért kéne ilyen hülyeségeket megvizsgálni, és miért ragaszkodsz ahhoz ennyire, ahogy most te látod a világot? Ezt a történetet amit idéztél, szépen kitalálták, hogy az embereket meggyőzzék, az az "egyetlen igazság" - számomra mást nem jelent már (bár lehet igaz is, talán ma mondhatjuk csak ki nyugodtan, hogy nincs bennük igazság).
    Ehhez hozzájön, hogy ismerve a vallások történelmét, céljait, egyértelmű természetellenességeit, negatívumait (pl. hatalmi és politikai célra fölhasználásait), és hogy miket várnak el az emberektől, képtelen lennék a világ működésének magyarázatát azokban keresni. Én úgy érzem, szabadságot is ad, hogy nem kell féltenem hitemet, félni attól hogy Isten "megharagszik rám", letérek az útról idióta tudományhívők miatt, és még sok minden.
    Én abban hiszek, hogy mindenki lehet ugyan olyan boldog vagy nem boldog, mindenkinek ugyan az lesz a sorsa, nem hiszek Istenben, sem lélekben, semmi ilyesmiben - és mivel volt amíg hittem, meggyőzödésem, hogy maximum arra jó, hogy valamilyen szinten rabszolgává tegye az embert. De az is igaz, hogy valakinek szüksége van ezekre az útmutatásokra, mert ez nélkül csak olyan irányba tudna haladni, ami egyértelműen rossz (pl. az "emó" kategória, vagy bűnözők, öngyilkosságok, gondolom nem kell részleteznem). Azért is szabadságérzetet ad, mert így kiválaszthatom a vallásokból és filoóziákból azokat a tanításokat, amik segítenek az életben.

Mindenesetre azt tudom, hogy én nagyon jól érzem magam a bőrömben, és kűzdök azért (nem mondom, hogy hiszek benne, csak remélem) hogy találjak egy lányt, akivel szintén boldog leszek - avagy még boldogabb. És már megint nem volt időm mindent leírni mert már megint mennem kell.