nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Tudom, hogy ez off ebben a témában, de erre azért én is válaszolnék, mert egy részével nagyon nem értek egyet.
"Isten létét még a legnagyobb pofával sem tudta senki sem bebizonyítani, sem megcáfolni.
Így a leghelyesebb és legbölcsebb magatartás azon a szón meditálni, hogy TALÁN. Ez egy olyan kérdés amiről pár ezer évvel ezelőtt is megállapították, hogy megáll az ész a vizsgálatakor."
Először is leszögezném, hogy nem befolyásolni akarlak, és az én véleményem az, hogy megváltoztatni sem feltétlenül fog. Egyrészt mert nem hiszek abban, hogy Istenhittel az ember boldogabb, derűsebb lehet - habár ha nem ismerném a buddhizmus tanításait, meg egyéb filozófiákat, nem sportolnék időnként, lehet nem így gondolkodnék. Sőt, nekem az is meggyőzödősem, hogy sokkal jobb úgy élni, hogy nem hiszek olyanban ami "talán van, talán nincs".
És akkor ez meg a másik, hogy szerintem ez a talán sem teljesen helytálló. Az én véleményem ebben az, hogy a vallásokat, isteneket, Istent mindig az emberek megváltoztatása érdekében találták ki. Hol negatív (pl. politikai, manipulatív), hol pozitív céllal. És tényként az is elmondható, hogy a keresztények Istenét pozitívként találta ki tudjuk ki, az egyház alapítás után már teljes egészében politikai célokat szolgált, talán a lehető legtöbb szenvedést okozta (elég csak arra gondolni, hogy például a nőkkel hogy bántak az első 1000 évben, a házasságot szenté csak jóval 1000 után alakították, karácsony, meg mindenféle ünnep is csak azok után jöttek be - és többnyire eretnek vallásból származnak).
Ettől függetlenül az is tény, hogy az elmúlt párszáz évben pont az ellenkezője mondható el, rengeteg embernek segítettek - aki a "kereszt" nélkül nem találta volna meg az életben az örömöket, boldogságot.
Tudományos szempontból meg csak annyit, hogy azért elég sok minden bebizonyosodott már, és azért sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy nem létezik semmiféle tudatos lény. A vallást is eléggé átalakították, hogy ne támadhassák őket. A kreacionisták meg próbálják tudományos köntösbe bújtatni Isten jelenlétét, megkérdőjelezve a tudományos hiányosságokat (egyébként sajnos sok mindent elferdítve, leegyszerűsítve - és ezért tűnnek helytelennek a tudományos magyarázatok), összefésülve más vallások elemeivel... az tény hogy jól csinálják. A tudomány meg kihívásnak veszi, és nagyon sok mindenre amit felvetettek már meg is találták a megoldást.
Persze Isten létezését senki se fogja megcáfolni (a jelenleginél jobban).
Nah sry az offért, nem szeretnék vallási offtopikot indítani itt, újdonságot se hiszem, hogy nagyon fogtok tudni írni nekem, csak kb. 2 éve vagyok ilyen "tudományhívő" (előtte én is ez a "talán" kreacionista, talán ufós voltam - aki talánt mond az általában nem mélyen hisz valamelyikben :) ), ráadásul templomba is járok rendszeresen énekelni (miséken többnyire).
Tehát mégegyszer, nem akartam megsérteni senkit, sem vitát indítani erről (bár szívesen tettem eddig a megfelelő cikkeknél/tipikban), csak én is véleményt írtam.
Kapcsolat terén meg én se nagyon merek tanácsokat adni, mert még én se találtam meg a megfelelő partnert, akit ideálisnak tartanák annak meg van pasija és jó kapcsolatban is élnek, föl persze én sem adom. De időm is van még azthiszem, addig meg még millió dolgot el kell érni :)