22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
clio1616v #15739 mondod ezt egy olyan embernek aki könyvekre alapoz az írott dolgokra épít, a visszakereshetőséget és reproduktivitást helyezi előtérbe
ezzel ellentétben ez olyan mint a folyóba lépés a vízbelépés mint olyan az ugyan az de ugyanabba a folyóba nem léphetsz -
IXEMGabeo #15738 rendben akkor ezt a HSZT írjuk fel, hogy mindig ez legyen a hivatkozási alap:) -
#15737 Tisztázzunk akkor pár dolgot:
1. soha sehol nem írtam, hogy nem igénylek nőt társnak
2. arról írtam, hogy nem kötök kompromisszumot, és csak olyan nővel vagyok hajlandó összejönni, akivel egy húron pendülünk, tehát nincs sem komprmisszum, sem megalkuvás
A kompromisszum pedig tulajdonképpen egy szitokszó. Annyit jelent csupán, hogy a kétoldalú kiteljesedést még nem találtuk meg.
3. Továbbá arról beszéltem még jóval korábban, hogy az embernek önmagában egyedül jól kell már éreznie magát, derűsnek, boldognak kell lennie, mert így tud csak jól érzést, derűt, boldogságot vinni kapcsolataiba
Aki egy kapcsolattól várja, hogy majd boldog lesz, és jól fogja érezni magát, az meg fogja szívni ha nem előbb, hát utóbb, de akkor rendesen -
IXEMGabeo #15736 olyasmi amit clio mondott nekem csak ennyi rémlik h a kompromisszumokról beszéltetek, e mellett még a könyvből lehete e tanulni, meghogy lehet e ötleteket meríteni belőle, erről is dumáltatok, na meg persze a barát, barátnő és egyéb szerelmi témák is voltak dögivel...basszus én nem keresem neked elő mit tudom én melyik 15. 16. vagy 20. oldalon vannak ezek -
#15735 aha...értem...no comment... :) -
#15734 Igen, a kompromisszumos vitával mentetek anno olyan szinte mindenki agyára, hogy pár embet nem is láttam itt azóta. -
#15733 és mi volt benne? -
clio1616v #15732 többször is szóba került persze...
én elhiszem, hogy egy nemlétező dologgal könnyebb megtalálni a közös nevezőt, de nem is feltétlen kell erőlködnie, hogy mindig kibújjon alóla, ha ráviláágítok az ellentmondásaira -
IXEMGabeo #15731 volt ilyen HSZ-ed, csak az eléggé távol van innen:) tudod mikor clioval a kompromisszum kötésekről dumáltatok ( egy a sok közül amiben vitáztatok):D:D:D
#15709: nem igazán, nem tudom mi az, nem éreztem olyat soha... -
#15730 (zárójelben megjegyzem, hogy a külső látszatot, és szemetet, és baromságot bíráltad véleményezted a hozzászólásodban és nem a való Lényeget) -
#15729 Én nem hitről beszéltem hanem bizonyosságról, tudásról.
Egyébként meg, ha nem hiszed, ki kell próbálni ;)
Nincs vesztenivalód, csak nyerhetsz. -
#15728 Clio megkérnélek arra, hogy mikor így okoskodsz akkor add meg, hogy mely hozzászólásomra építkezel. Mert olyat én nem mondtam amit te most a számba adsz.
A "kompromisszum" pedig tulajdonképpen egy szitokszó. Annyit jelent csupán, hogy a kétoldalú kiteljesedést még nem találtuk meg. -
#15727 Tudom, hogy ez off ebben a témában, de erre azért én is válaszolnék, mert egy részével nagyon nem értek egyet.
"Isten létét még a legnagyobb pofával sem tudta senki sem bebizonyítani, sem megcáfolni.
Így a leghelyesebb és legbölcsebb magatartás azon a szón meditálni, hogy TALÁN. Ez egy olyan kérdés amiről pár ezer évvel ezelőtt is megállapították, hogy megáll az ész a vizsgálatakor."
Először is leszögezném, hogy nem befolyásolni akarlak, és az én véleményem az, hogy megváltoztatni sem feltétlenül fog. Egyrészt mert nem hiszek abban, hogy Istenhittel az ember boldogabb, derűsebb lehet - habár ha nem ismerném a buddhizmus tanításait, meg egyéb filozófiákat, nem sportolnék időnként, lehet nem így gondolkodnék. Sőt, nekem az is meggyőzödősem, hogy sokkal jobb úgy élni, hogy nem hiszek olyanban ami "talán van, talán nincs".
És akkor ez meg a másik, hogy szerintem ez a talán sem teljesen helytálló. Az én véleményem ebben az, hogy a vallásokat, isteneket, Istent mindig az emberek megváltoztatása érdekében találták ki. Hol negatív (pl. politikai, manipulatív), hol pozitív céllal. És tényként az is elmondható, hogy a keresztények Istenét pozitívként találta ki tudjuk ki, az egyház alapítás után már teljes egészében politikai célokat szolgált, talán a lehető legtöbb szenvedést okozta (elég csak arra gondolni, hogy például a nőkkel hogy bántak az első 1000 évben, a házasságot szenté csak jóval 1000 után alakították, karácsony, meg mindenféle ünnep is csak azok után jöttek be - és többnyire eretnek vallásból származnak).
Ettől függetlenül az is tény, hogy az elmúlt párszáz évben pont az ellenkezője mondható el, rengeteg embernek segítettek - aki a "kereszt" nélkül nem találta volna meg az életben az örömöket, boldogságot.
Tudományos szempontból meg csak annyit, hogy azért elég sok minden bebizonyosodott már, és azért sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy nem létezik semmiféle tudatos lény. A vallást is eléggé átalakították, hogy ne támadhassák őket. A kreacionisták meg próbálják tudományos köntösbe bújtatni Isten jelenlétét, megkérdőjelezve a tudományos hiányosságokat (egyébként sajnos sok mindent elferdítve, leegyszerűsítve - és ezért tűnnek helytelennek a tudományos magyarázatok), összefésülve más vallások elemeivel... az tény hogy jól csinálják. A tudomány meg kihívásnak veszi, és nagyon sok mindenre amit felvetettek már meg is találták a megoldást.
Persze Isten létezését senki se fogja megcáfolni (a jelenleginél jobban).
Nah sry az offért, nem szeretnék vallási offtopikot indítani itt, újdonságot se hiszem, hogy nagyon fogtok tudni írni nekem, csak kb. 2 éve vagyok ilyen "tudományhívő" (előtte én is ez a "talán" kreacionista, talán ufós voltam - aki talánt mond az általában nem mélyen hisz valamelyikben :) ), ráadásul templomba is járok rendszeresen énekelni (miséken többnyire).
Tehát mégegyszer, nem akartam megsérteni senkit, sem vitát indítani erről (bár szívesen tettem eddig a megfelelő cikkeknél/tipikban), csak én is véleményt írtam.
Kapcsolat terén meg én se nagyon merek tanácsokat adni, mert még én se találtam meg a megfelelő partnert, akit ideálisnak tartanák annak meg van pasija és jó kapcsolatban is élnek, föl persze én sem adom. De időm is van még azthiszem, addig meg még millió dolgot el kell érni :) -
clio1616v #15726 Salsoul arról beszél, hogy ő nem igényli a nőt társnak, mert képtelen olyan partnert találni, akivel kompromisszumoktól mentesen együttélhetne
minden nővel kell kompromisszumot kötni és ez belső kényszer ez a szép benne
akinek erre nincs meg az igénye az olvasgasson "legény"regényeket -
#15725 jó, hagyjuk, te sem érted miről beszélek -
#15724 Kinek mi... Lehet egy jó könyv, egy jó játék, vagy fotózni asszonyt fehérneműben. -
#15723 És anélkül, alapjáratban? -
#15722 "És ha valaki tud bármi mást, ami az említett eredményeket tudja hozni, az szóljon. Szóljon akkor is, ha az említett eredményeket a saját életében elérte valahogy."
PÁRKAPCSOLAT!
-
#15721 Látom megint kijutott. :) Van önmagát bűnösnek tartó, aki lehet sose volt az, dacoskodó ellenséges, meg még egy csomó finomság. Csak arra nem gondolnak, hogy pont ezek a tulajdonságok, meg a "kurvának lenni trendi" stílus akadályozza a normális kapcsolatokat.
Szerintem nehéz rendes, megbízható, szerető partnert találni 5 perc alatt, pláne olyan embernek, aki nem szereti saját magát. Na ezért kellett NetAnyu is. :) -
#15720 végül is minél üresebb a köcsög, annál jobban csörömpöl -
clio1616v #15719 azért mert nekem úgy esik jól...
semmi jogod nincs, csak azért mert neked nem tetszik engem befolyásolni vagy megváltoztatni
nekem viszont jogom van elmondani a véleményemet rólad a vallásról vagy akármiről, amiről csak jólesik
törődj bele, fogadd el -
#15718 A vak vezet világtalant a másik örök kedvenc témám. A világ manapság tele van önjelölt tudós-doktorokkal, magukat tanítónak képzelő mindenféle okostojásokkal, és "jó emberismerőkkel", ez utóbbi csoport a kedvencem.
Sosem értettem, hogy miért olyan embertől kéne tanácsot elfogadnom egy adott témában, akinek a saját életében sincs rendben az adott terület.
Az ilyen okoskodást egyszerűen elengedem a fülem mellett, bár néha azért eléggé fel tudnak húzni ezek az okoskák. Sajnos a közvetlen környezetemben is akad ilyen ember, a barátaim között is van ilyen. -
#15717 :) Engem mostanában a női kacaj nem igazán vidít fel, mert az a nő kacag, akinek nem kéne.
A legtöbb boldogsághormont egyébként tényleg a nevetéssel tudod felszabadítani. Nálam néha a csoki is működik (mint sok nőnél), de csak a töltött csoki. A fizikai aktivitás is jót szokott tenni (nekem legalábbis), és egy nagy kajálás is utána, aztán egy kiadós alvás. -
#15716 mindenek előtt dolgozz magad vidításán
aztán miután ebben már nagy profi vagy, utána jöhetnek mások -
#15715 akkor miért nem kussolsz?
főleg ha semmi mély tudással nem rendelkezel a témában
ha minden ismeretszerzésben megakadályoznak elvi fenntartásaid
én foglalkoztam vele és értek hozzá, te pedig nem -
clio1616v #15714 talán nem is szeretnénk elmerülni egy olyan dologban ami érdektelen -
#15713 sry, közben végigolvastam és rájöttem h le lett zárva :D -
#15712 óó, nee, csak a vallást ne hozzuk fel ismét könyörgöm... -
#15711 Amit megélsz az már valóság, folyamatosan döntéseket hozol, az alapján amit megtanultál, de néha ösztönből is, van aki az előzőre hajlamosabb és van aki utóbbira.
A saját utad járod, neked az tűnik helyesnek, másnak nem biztos. jó, persze ha most sorozatgyilkos lennél, akkor valószínű tényleg nem a "helyes" úton jársz, bár Én még ebbe is tudok Neked pozitívat mondani :D
Az, hogy most nem vagy párkapcsolatban nem véletlen, egyrészt saját döntéseidből adódik, de vannak tőled független dolgok is. Ha esetleg ezen görcsölnél ne tedd, felesleges. Amikor boldoggá teszel valakit a jó oldalra rakod a súlyt, előbb-utóbb visszakapod azt, ugyanolyan formában :)
Nekem is az okoz legnagyobb örömet, ha adhatok és cserébe mondjuk csak egy mosolyt kapok. Mostanában a női kacaj kimondottan felpezsdít, teljesen mindegy, hogy ismerem-e régóta vagy sem. a mai feszült világban a nevetéssel tudod a legtöbb boldogsághormont felszabadítani. Lehet bohócnak kellett volna mennem :)
-
#15710 sztem a legtöbb katolikus keresztény is belátja, hogy a bűneivel el kell majd számoljon...nem beszélve a reformátusokról -
#15709 a szerelemben sem? -
#15708 -
#15707 szeretem a paradox dolgokat-addig úgysem nyugszom,amíg valakit nem sikerül felvidítani...célért könnyebb dolgozni,és jobb érzés,amikor elérem. -
#15706 ne is várj vissza semmit, mert csak akkor jön vissza
ez ilyen paradox dolog -
#15705 Hogy társad legyen, előbb meg kell, hogy békélj a magányoddal. -
#15704 látom látni...igen,mégiscsak 1 óra 55 perc van...:) -
#15703 a honoráriumom minden esetben az,hogy látom a másik embert mosolyogni látni,és tudom,hogy kisebb-nagyobb mértékben én ehhez hozzájárultam,és ez az,ami nekem tökéletesen elég,és elfelejteti velem,ha valamikor nem kaptam vissza valamit. -
#15702 "a" helyes úton most egy párkapcsolatban lennék nagy valószínűséggel...viszont a saját utam ezzel nem egyezik:)
igyekszem a saját utam "az" úthoz igazítani,ami az ideális(de mint tudjuk ez csak elméletben létezik),és csökkenteni a leágazások számát...voltaképp erről szólna az élet számomra.másoknak egész más a saját utukról a véleményük... -
#15701 minden esetre elsődlegesen arra fókuszálj, hogy saját életed rendben legyen
közben segíthetsz másoknak, de ha ezt teszed tedd önzetlenül, ne várj semmit, ne jegyezz meg semmit
vagy előre tisztázzátok a honoráriumodat -
#15700 teszem hozzá voltak hátráltató tényezők,de akkor azt is,magyarázat van-mentség nincs:)